Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2014 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE (KAVURMALI,YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR KÖFTESİ)



1/2 kg köftelik bulgur,
tuz,
un,
1 yumurta,
zeytinyağı,
arzuya göre 1 kaşık salça
üstüne dökmek için tereyağı(100-150 gr)
bakmak isterseniz BAKLİYATLAR BURADA
BULGURLU TARİFLER  BURADA
öncelikle uygun bir tencereye konan bulgurun üstünü basacak kadar sıcak su dökülür ve bir taşım kaynatılır,ocak kapatılır,soğuması beklenir,
bu arada iç malzemesi hazırlanır:
 2 adet haşlanmış patates ezilir,
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
100 gr kadar kavurma ilave edilir,karabiber,tuz ve kimyonla tatlandırılır
soğuyan bulgur derin bir karıştırma kabına alınır,üstüne 1 yumurta kırılır,az tuz atılır,yoğurulur,yoğurma işleminde kıvamını alana dek azar azar un ilave edilir,
avuç içinde  yuvarlanır,iç malzemesinden 1 kaşık kadar konur kapatılır isteğe göre oval veya yuvarlak şekil verilir,
tencerede su kaynatılır,köfteler kaynayan suya atılır,2-3 taşım kaynatılır,süzülür,geniş bir kaba alınır,üstlerine kızgın tereyağı dökülür,pul biber de çok yakışır

2 yorum:

  1. ellerine sağlık. Çok severim. Fakat çok ince yapılması gerektiğine innaıyorum. cesareyt edemedim henüz yapmaya ..Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. mükemmel görünüyor. ama ben ne yazık ki yapmayı beceremiyorum :(

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem