Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2014 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KUZU İNCİK YAHNİ


bakmak isterseniz DÜDÜKLÜDE KUZU (İNCİK) TANDIR BURADA
ET YEMEKLERİ BURADA
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER,
Hem lezzetli,hem pişirmesi kolay,hem de oldukça hafif bir ana yemek oldu
2 kişi için:
2 adet kuzu incik
2 adet küçük boy patates,
2 adet soğan,
3 adet domates,
5-6 adet yeşil biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
8-10 adet tane karabiber,
1 çay kaşığına yakın kaya tuzu
öncelikle incikleri güzelce yıkayıp düdüklü tencerede 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle birlikte düdüğünü yatırdıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar haşladım
**ben körpe kuzu eti kullandığım için 5 dk kaynattım,şayet daha yaşlı hayvanın eti ise süreyi artirmak gerekli ki ; güzel pişsin**
bu arada ben zamanım az olduğu için et haşlanırken bir taraftan da sebzeleri hafif soteledim
yani; sos tavasında, yemeklik doğradığım soğan,biber ve domatesleri 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile harlı ateşte kısa süre kavurdum,kaya tuzu ilave ettim,
düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağını açıp sebzeleri haşlanan etlerle karıştırdım,4 e böldüğüm patatesleri,tane karabiberleri de koyup tencerenin kapağını kapattım,buhar çıkmaya başladıktan sonra düdüğünü kapatıp 5 dk daha kaynattım
sonuç : mükemmel lezzet garantisi :)))

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım. Nasıl canım çekti anlatamam. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmm...:))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablcım..
    afiyet bal olsun..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ablacım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    hayrli ramazanlar
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem