Bu Blogda Ara

28 Kasım 2010 Pazar

KARNINDA PATATES SAKLAYAN TAVUK KIZARTMASI




FIRINDA TAVUK VEYA KARNINDA PATATES SAKLAYAN TAVUK KIZARTMASI VEYAAA PATATES YUMURTLAYAN TAVUK
Adı her neyse canımız kızarmış tavuk isteyince üstelik bizi fazla uğraştırmasın deyince patatesleri bütün olarak çiğ tavuğun içine yerleştirip tavuğu da bir güzel soslayıp bir de fırın poşetine koyup fırına emanet ettik:)) güzelce kızarmış, içindeki patatesler bütün ve çiğ olmasına rağmen çok güzel yumuşacık pişmiş tavuğun lezzetini içine almış:))
sosunda:
1 kaşık yoğurt,
1 kaşık mayonez,
1 kaşık salça,
tavuk baharatı,
kekik,
soğan(ince rendelenmiş)
(*-*-*-*-*-*-*-*)
Sevgili arkadaşlarım kardeşlerim halimi hatırımı sorup dua buyuruyorsunuz,ALLAH cümlemizden razı olsun,sizin de dua edenleriniz çooook olsun
ALLAH'ın izniyle iyi olacağım inşallah, ameliyat olmaya gerek kalmadan ilaç tedavisi ile iyileşeceğim:))hepimiz çeşitli imtihanlarla bu dünya nimetlerinin içinde sınanıyoruz,yeterki sınavlarımızda en yüksek başarıyı yakalıyalım ,asla isyan etmeyelim,hem bu imtihan şekli biter çok farklı yönden başka bir imtihan süreci başlar
ALLAH CÜMLEMİZİ DÜNYA SINAVINDA BAŞARILI OLAN TAKDİR BELGESİ İLE RABBİNİN KARŞISINA YÜZ AKIYLA ÇIKAN MÜMİN KULLARINDAN EYLESİN
EN KALBİ SAMİMİ SELAM VE SEVGİLERİMLE

26 Kasım 2010 Cuma

FIRINDA PATLICANLI,DOMATESLİ VE BİBERLİ MİSKET KÖFTE




FIRINDA PATLICANLI,DOMATESLİ VE BİBERLİ MİSKET KÖFTE
ESSELAMÜ ALEYKÜM,BU ŞEREFLİ MÜBAREK CUMA GÜNÜNÜZ BEREKETLİ,HAYIRLI VE HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH,
HERKESE SEVGİ VE SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM
Bu çok lezzetli yemeğim bir anda dolabı karıştırıken az miktarda kalan malzemelrin sevgiyle ve duayla bir aray getirilmesiyle oluştu:))
Biz zaten 2 kişi olduğumuz için az miktardaki malzemeler bereketlendi arttı çok şükür:)
Az miktarda yoğrulmuş köfteharcım varmış onu misket şekline getirdim,
1 adet patlıcan,
5-6 adet tatlı yeşil biber,
2 adet kırmızı biber,
5-6 adet domates,
1 kaşık domates salçası,
az miktarda sıvıyağ,
Patlıcanlar kuşbaşı doğranır,tuzlanır,acı suyu çıkınca yıkanır suyu süzülünce kızgın yağda kısa süre ön pişirme yapılır,cam fırın kabına yerleştirilir,
Üstüne sırasıyla köfteler,biberler ve domatesler de aynı işlemden geçirilip yerleştirilir,
salça sıcak su ile eritilip köftelerin üstüne dökülüp fırında pişirilir
Biz çok severek yedik,lezzetinden emin olabilirsiniz yani:))

21 Kasım 2010 Pazar

BARBEKÜDE TAVUK ŞİŞ VE YENİDEN MERHABA







BARBEKÜDE TAVUK ŞİŞ VEE YENİDEN MERHABA!!


Çok geciktim, uzun süredir sayfamı güncelliyemedim,bayram mesajı yayınlıyamadım ve sizlerin değerli mesajlarınıza cevap yazamadım,hakkınızı helal edin

Oldukça sıkıntılı bir süreç geçirdim en kısa zamanda tariflerimle ve sizleri ziyaretlerimle geri dönmeyi ümit ediyorum ALLAH'ın izniyle

Laptopum bozuldu ekran kartı format vs tamirde kaldı yattığım yerde oyalandığım için eksikliği zor oldu,ardından bayram geldi çok şükür,hastalığım arttı derken BURSAya kontrole gitmemiz gereken gün geldi nasipse bugün hocamızda randevumuz var,dualarınızı beklerim:)))


Izgarada odun kömüründe pişmiş baharatlı nefis bir tavuk şiş

tavuğun kuşbaşı doğranmış göğüs etini hazırladığım sosda bekletip 3-4 saat sonra şişlere dizdim

barbeküde pişiren eşime teşekkür edip afiyetle yedik:))

sosu için:

sıvıyağ(göğüs eti yağsız olduğu için kullandım)

biber salçası,

bitkisel tuz,

limon suyu,

maden sodası,

tavuk baharatı,

pul biber


9 Kasım 2010 Salı

SU MUHALLEBİSİ(VİŞNE REÇELİ ŞELALESİ İLE HARİKA BİR LEZZET)










SU MUHALLEBİSİ(VİŞNE REÇELİ ŞELALESİ İLE HARİKA BİR LEZZET)

Saray usulü gül aromalı bir tatlı, ağızda bıraktığı lezzeti tarif inanın imkansız.
Aslında bu tatlı beni çocukluğuma ilkokul yıllarıma götürür:) okulun önüne gelip arabasının içindeki gül sulu kırmızı şerbetli su muhallebisini büyük bir özenle hazırlayıp satan o amca gözümün önünden hafızamdan hiç silinmedi
Ben de o günleri yaşamak ve yaşatmak için kendi usulümle yapıp yeni nesile tanıtmaya çalıştım,ama üzgünüm kii bu sefer markette paket içinde satılan evde su ve süt ilavesiyle kaynatılıp hazırlananı yapabildim:((
Size özel olarak hayırlısıyla ALLAH’ın izniyle iyileştikten sonra orijinal tarifimi yapıp yayınlarım
Tatlıyı tarife göre hazırlayıp resimdeki silikon kalp kalıplara boşalttım **KALP KALBE KARŞIDIR DİYE** buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabaklarına ters çevirip kutu içinde bulunan gül aromalı pudra şekerini eledim,kalıbın ortasındaki boşluğa da orijinalini anımsatsın diye vişne reçelinin suyundan döktüm ***yerken ne olduğu belli vişne şelaleli muhallebi oldu lezzeti katlandı da katlandı***
Sıra geldi resim çekmeye:) yanında gül olsa çook manidar olur tatlımız gül aromalı ya deyince sağolsun sevgili eşim sitenin ve bizim bahçedeki gülleri bir bir ziyaret edip kesip getirdi elleriyle balkondaki masanın üstüne yerleştirdi ardından resim çekme telaşım başladı
İtiraf edeyim ki blogum için şimdiye kadar çektiğim en zevkli mutluluk verici resimlerdi**her ne kadar resim konusunda çok başarılı olamasam da!!

***bugün Bursa’ya üniversite hastanesindeki hocamıza sağlık kontrolüm için gidiyorum,hayır dualarınızı istirham ediyorum,ALLAH cc.hepimizin maddi ve manevi hastalıklarına şifa versin AMİN
Bu arada henüz yüz yüze görüşmediğimiz halde gönül dostluğumuz başlayan,yaşı benden çok genç ama bilgisi becerisi kültürü benden çok fazla olan sevgili kemalpaşatatlısı ile tanışmaya niyetlendik:)))) yıllardır evinin neredeyse önünden gelip geçiyormuşuz şimdide kapısını çalacağız
NOT:Bu arada yorumlarınıza gecikeceğim,bursa dönüşü cevap yazacağım inşallah:)
ziyaretlerinizi ve güzel yorumlarınızı bekliyorum,sizleri seviyorum:)))


HEPİNİZE GÜL AROMALI GÜNLER DİLERİM
SELAMLAR SEVGİLER

8 Kasım 2010 Pazartesi

YONCALANDIM:))YONCA GIDA PAKETİMİ ALDIM


İSTANBULDA OTURAN ARKADAŞLARIMIZ ÇOK ŞANSLI DEĞİŞİK ETKİNLİKLERE KATILIP HEM TANIŞIYORLAR HEM HEDİYELENİYORLAR,BİZLER DE ONLAR ADINA GERÇEKTEN SEVİNİP GÜZEL DUYGULARINI PAYLAŞIYORUZ
SAĞOLSUN SEVİLCİM BİZLERİ DE DÜŞÜNÜP SEVİNDİRMEYİ AMAÇ EDİNMİŞ BEN ŞAHSIM ADINA ÇOK SEVİNDİM DİĞER 4 ARKADAŞIM DA SEVİNMİŞ OLMALI:))
SEVİLCİM ALLAH DA SENİ SEVİNDİRSİN TATLIM
EN KISA ZAMANDA (İNŞALLAH)ÜRÜNLERİ KULLANIP RESİMLERİNİ YAYINLARIM TEKRARDAN TEŞEKKÜRLER SEVİL,TEŞEKKÜRLER YONCA

AYVA KOMPOSTOSU,HOŞAFI,ZİLHİCCE AYININ EHEMMİYETİ

FERİHA
AYVA KOMPOSTOSU,HOŞAFI

Bahçedeki ayva ağaçlarından topladığımız ayvalardan karanfilli ve tarçınlı hoşaf yaptık:)
Hem çok lezzetli hem şifalı bir içecek
*-* kişi sayısına göre veya evdeki fert sayısına göre ayva,,ben 1 adet ayva ile yapıyorum yetiyor :)
*-* 1 çay bardağı  toz şeker( herkesin damak zevki ve sağlığına göre ayarlanır),
*-* 1 adet kabuk tarçın (opsiyonel ),
*-* 5-6 adet tane karanfil (opsiyonel )

yıkanan ayvalar ister kabuğuyla ister kabukları soyularak küçük dilimlere bölünür (ben her iki şekilde de yapıyorum )
tencereye ayva dilimleri sıcak su konur,hafif  yumuşayana dek kaynatılır,
bu aşamada karanfil ve kabuk tarçın konur,fazla acı olmasın diye az kaynatılır ve çıkarılır,
şekeri atılır, eriyene dek kaynatılır
hatta rengi koyu olsun istersen içine hibisküs yaprağı,siyah üzüm,erik kurusu vs atılabilir.

ZİLHİCCE AYININ EHEMMİYETİ:

İÇİNDE KURBAN VE ARAFAT'IN OLDUĞU ZİLHİCCE AYI HER GÜNÜ BAYRAM OLAN BİR AYDIR BİZİ BU AYA ULAŞTIRAN RABBİMİZE SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN
İçinde hac ibadetinin eda edildiği, milyonlarca insanın Arafat'a koşup Rabbinden af fermanını aldığı, şeytanların taşlandığı, kurbanların kesildiği, dört gününün değil neredeyse her gününün bayram olduğu Zilhicce ayının 2.günündeyiz. Peki, bu ayın ehemmiyeti nereden geliyor? Fecr Sûre-i Celîlesinin hemen başında "Fecr'e ve on geceye yemin olsun ki" mealindeki ayetler âlimlerin ekseriyetine göre Zilhicce ayının ilk on gecesine işaret ediyor. Bu on gecenin, Muharrem ayının ilk on gecesi ya da Ramazan'ın son on gecesi olduğunu söyleyenler varsa da çoğunluk burada kastedilenin Kurban bayramından önceki on gece olduğu görüşünde. . On gece ve dokuz gündüz, Ramazan'ın son on gecesi kadar değerli. Onuncu gün de Kurban Bayramı.
Kulların en güzeli Nebiler Serveri Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bu günlerin kıymetini bize şöyle hatırlatıyor: "Allah'a ibadet edilecek günler içinde Zilhicce'nin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur. O günlerde tutulan her günün orucu bir senelik oruca, her gecesinde kılınan namazlar da Kadir Gecesine denktir.(**KURBAN BAYRAMININ 1.GÜNÜ ORUÇ TUTULAMAZ**)
"Ümmetine çok düşkün olan, onların affa mazhar olmaları için çırpınan Rahmet ve şefkat Peygamberi'nden bir başka müjde de şöyle: "Allah indinde Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi (sübhanallah), tahmidi (elhamdülillah), tehlili (Lâ ilahe illallah) ve tekbiri (Allahuekber) çok söylemeli!"
Mümkünse bugünlerde oruç tutup zamanımızı Kur'an, istiğfar, salâvat, zikir ve Ümmet-i Muhammed'e dua ile geçirmeliyiz. Hiç değilse bugünlerde kuşluk, evvabin, teheccüt gibi manevi hayatımıza can katan namazları aksatmadan kılmalı, geceleri değerlendirerek Rabbimize kurbiyet kazanmaya çalışmalıyız.Şimdilerde milyonlarca insan haccetmek için mukaddes topraklara gitti. Kimi her şavtta özüne bir adım daha yaklaşmak arzusuyla Kâbe'yi tavaf ediyor, kimi Ümmet-i Muhammed için ızdırar diliyle yalvarıp gözyaşlarını ceyhun ediyor. Önce Medine'ye gidenler Ravza'nın sahibinin manevi atmosferinde yıkanıyor, evladına su arayan Hz. Hacer gibi Safâ Merve arasında sa'y edenler de durma bilmeksizin Rabb'in rızasını arıyor. Makam-ı İbrahim'de hıçkırıklara boğulup namaz kılanlar da var, Mültezem'e sımsıkı sarılıp Müslümanların ızdırabıyla inleyenler de. İşte hayalen onlara karışıp dualarımızı onların duasına katmalı, kendimizi oradaymış gibi kabul edip her anımızı bereketlendirmenin gayreti içinde olmalıdır
*ilahiyatçı yazar süleyman sargın'ın yazısından alıntıdır*

6 Kasım 2010 Cumartesi

TON BALIKLI ÇORBA,BALIK ÇORBASI




TON BALIKLI BALIK ÇORBASI

1/2 kutu ton balığı 160 gr lık,
1 adet havuç rendesi,
3-4 dal dereotu,
3 su bardağı sıcak su,
1 adet limonun suyu,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Kesinlikle ön yargılı olmamak lazım!! Ama ben ön yargılı yaklaştım ve balık çorbası mı ııııııhhh yiyemem dedim hep,ta ki bir gün altınoluk’ta balıkçıda siparişlerimizin gelmesini beklerken pek çok insanın sadece balık çorbası yemeye geldiğini ve iştahla yediklerini görünceye kadar işte o an hemen sadece tadımlık 1-2 kaşık çorba istedim hemen getirdiler o da ne!! Öyle lezzetliydi ki hemen bir kase istedik ve hata ettiğimi anladım içinde neler var diye sordum anlattılar bol sebzeli dereotlu bembeyaz balık etleri ile çok lezzetli bir çorba yedim
İlk kez evde kendi yaptım, hem de salata için açtığımız ton balığını bitiremeyince kalan yarısını çatalla ezip çorbaya dönüştürdüm:)) şöyle:
Tencereye unu koyup kısık ateşte kavurdum,havuç rendesini ve 1 kaşık zeytinyağını koyup kısa süre daha kavurdum ve sıcak suyu koydum balık etini de koyup 5 dk sonra ocağı kapattım,limon suyunu ve ince kıyılmış dereotunu da koyup tencerenin kapağını kapattım
Bu ölçülerden sadece 2 kase çorba çıktı biz de zaten 2 kişiyiz yani işlem tamam:)))
tavsiye olunur

5 Kasım 2010 Cuma

FIRIN POŞETİNDE SEBZE TÜRLÜ VE BAHARATLI TAVUK BUT



SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,BU SICACIK,GÜNEŞLİ VE MÜBAREK CUMA GÜNÜMÜZ HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI BEREKETLİ OLSUN İNŞALLAH
Bugün size benim gibi hastaların kolayca yapabileceği bir yemek tarifi vermek istedim, lezzetinden hiç şüpheniz olmasın,içinde çeşitli renklerde ve lezzette sebzeler var üstelik zeytinyağlı ve kendi buharıyla pişiyor:))
Yanında da ayrı bir poşette baharatlarla harmanlanmış tavuk but pişirilir ve birlikte servis edilirse lezzet ikiye katlanıyor:)))
Büyükçe bir kap içersine:
Kültür mantarı,
Patates,
Patlıcan,
Havuç,
Kırmızı biber,
Yeşil biber,
Soğan,
Sarımsak,
Az zeytinyağı,
Tuz,karabiber,pul biber,kekik,vs
hepsi küçük doğranarak karıştırılır,poşete konur ve fırın tepsisine yerleştirilir,diğer tavuk butu olan poşette tepsiye konur ve 200 c. de pişirilir

3 Kasım 2010 Çarşamba

MANTARLI,SEBZELİ BULGUR PİLAVI




MANTARLI BULGUR PİLAVI

1 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı su veya etsuyu,
1 adet büyük boy soğan,
2 adet kırmızı biber,
3 adet yeşil biber,
3 adet domates,
250 gr kültür mantarı(kısa süre limonlu su ile haşladım),
Az zeytinyağı ve tereyağı
Bitkisel tuz
Arzuya göre;karabiber,pul biber vs.

Bulgur pilavını eşim bu şekilde çok sevdiği için;genelde bol sebzeli,taze naneli, dereotlu, maydanozlu pişiriyorum,elimde haşlanmış mantar varken (500 gr mantarın yarısını mantar çorbasında kullandım diğer yarısını da burada) birde mantarlı denemek istedim,ikimizde çok sevdik,çok lezzetli ve oldukça da renkli bir pilav oldu,bundan sonra hem sebzeli hem mantarlı pişireceğiz
Soğanı,biberleri ve domatesi küçük doğrayıp yağ ile birlikte tencereye koyup kısa süre kavurdum(sebzeler fazla ölmesin diye)
Yıkadığım suyu süzülen bulguru ve sıcak suyunu ve ince doğradığım mantar dilimlerini ve tuzunu koyup orta ateşte suyunu çekene kadar kaynattım,
Ocağı kapatıp pilavın üstüne 2-3 kaşık kadar sıcak su döktüm güzelce kabarsın diye,nasıl bulgurlar güzelce kabarmış şişmiş değil mi:)))??
Tencerenin kapağına kağıt havlu kapatıp demlendirdim,sonra da servis yapıp başladım fotoğraf çekmeye 1-2-3-4-5-………..


SONUÇ İSE İŞTE BUUUU

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem