Bu Blogda Ara

31 Ekim 2009 Cumartesi

KAHVALTILIK BİBER SOS YAPIMI







KAHVALTILIK BİBER SOS YAPIMI

Kahvaltı sofrasını rengiyle, kokusuyla,lezzetiyle ve şifasıyla güzelleştiren biber sosunun yapılış aşamalarını resimlemeye çalıştım
5 kg kırmızı biber,
1 kg domatesi yıkadım {resim-1}
Sap ve tohumlarını çıkarıp irice doğradım {resim-2}
Düdüklü tencerede 1 kaşık şeker,1kaşık yağ,2 kaşık tuz ilavesi ile kaynattım,el blenderı ile püre yaptım {resim-3}
Delikli bir süzgece döküp{resim-4} 
el ile geçirip kabuklarını ayırdım{resim-5}
Çıkan püreyi tekrar ocağa koyup koyulaşana kadar kaynattım,
Kıvama gelince cam şişelere doldurdum
**bu arada şişelerin kapaklarını kaynar su içinde tutup steril hale getirmek gerekiyor**
Dolan şişelerin kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip{resim-6} 
üzerini(yoğurt mayalar gibi) örttüm,soğuyunca şişeleri yerlerine yerleştirdim
Eveeet biber sosumuz hazır sıra kahvaltılık sos yapmaya geldi )))

İstediğimiz zaman sos şişesini açıyorum,
Tencereye biber sos,
Zeytinyağı,
Dövülmüş sarımsak koyup birlikte kavrulur,
Dövülmüş ceviz ve arzu edilen baharatlar(karabiber,kimyon,pul biber vs,)ilave edilir veeeeee işte MUTLU SON




29 Ekim 2009 Perşembe

SODALI YALANCI SU BÖREĞİ



SODALI YALANCI SU BÖREĞİ

Su böreğini yapmak maharet ister,bilmeyen veya yapmaya zamanı olmayanların çok kısa bir sürede gerçek su böreğini aratmayacak lezzette güzellikte bir börek
5 adet yufka,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım su bardağı çiçek yağı,
2 şişe soda,
İç malzeme için peynir ve ince kıyılmış maydanoz

Derin bir kabta süt,yoğurt,yağ ve 1 şişe soda karıştırılır,
Tepsiye çok az yağ sürülür,1 adet yufka hafif buruşturularak tepsiye yerleştirilir,yufkanın üstüne karışımdan bir miktar kaşıkla dökülür,
İkinci yufka da buruşturularak yerleştirilir ve karışımdan dökülür,
Üçüncü yufkanın yarısı da yayılır yine karışımdan dökülür ve iç malzemesi yayılır böylelikle böreğin tam ortasına peynir yayılmış olur ben rendelenmiş keçi peyniri kullandım çoook lezzetli oldu,
Kalan 2,5 adet yufka aynı işlemle yerleştirilir kalan sütlü karışım böreğin üstüne dökülür,1 saat veya 1 gece buzdolabında bekletilir
Pişirileceği zaman dilimlenen böreğin üstüne 1 şişe soda dökülür ve fırında pişirilir

27 Ekim 2009 Salı

CEVİZLİ KEK



CEVİZLİ KEK



Yumuşacık sünger gibi lezzetli bir kek yemek isterseniz buyurun ölçüler:

3 adet yumurta,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1,5 su bardağına yakın şeker,
İri kıyılmış ceviz,
2 su bardağından biraz fazla un,
Kabartma tozu,
Vanilya

Oda sıcaklığındaki yumurtalar köpürene kadar çırpılır,
Şeker ve yumurta birlikte çırpılır,
Süt,yoğurt ve yağ ilavesi ile az daha çırpılır,
Un,kabartma tozu vanilya ve cevizler de ilave edilip kaşıkla karıştırılır ve kalıba dökülür, ön ısıtmalı 160 c fırında yaklaşık 1 saate yakın tutulur (silikon kalıp kullandığım için içi tam pişsin diye sıcaklığı az tuttum diğer kalıpta 170 c de pişirilebilir)

21 Ekim 2009 Çarşamba

KARIŞIK KIZARTMA





!!!!! SEVGİLİ ARKADAŞLARIM ZİYARETLERİNİZE VE YORUMLARINIZA GERİ DÖNEMEDİM EN KISA ZAMANDA HEPİNİZİ ZİYARETE GELECEĞİM, HEPİNİZE SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM

16 Ekim 2009 Cuma

TİRAMİSU




ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI








dolmalık biber,


pirinç,


soğan,


dolmalık fıstık,


kuşüzümü,


tarçın,


yenibahar,


zeytinyağı




ince doğranmış soğanve fıstık zeytinyağı ile sotelenir,pirinç ilave edilir,pirincin alacağı suyun yarısı dökülür ve kaynatılır,kuşüzümü ve baharatları ilave edilir,biberler doldurulur,kalan suyun diğer yarısı dökülerek kaynatılır

IZGARADA TAVUK PİRZOLA VE PATATES


IZGARA TAVUK PİRZOLA VE PATATES


Yeni aldığım midi fırının ızgara özelliğini denemek için yaptığım bu yemek çok lezzetli ve kolay oldu
Tavuk pirzolaları; yeni bahar,kekik,az sıvıyağ,çeşnili tuz,dövülmüş sarımsak,tavuk baharatı,salça ile marine edip bir müddet beklettim,
Pirzolaları fırının ızgara telinin üstüne yerleştirdim,
Patatesleri dilimleyip baharat ve tuzla karıştırıp telin alt katına koyduğum fırın tepsisine yerleştirip (fırının kapağını az açık bırakarak) pişirdim,
Pirzoladan akan yağlarla patatesler daha da lezzetli pişti **tavsiye ederim

ÇİLEKLİ PASTA



 


ÇİLEKLİ PASTA

Yaklaşık 5 dakikada hazırladığım ama sadece 2 veya 3 dakikada tüketilen çilekli pasta için:
1 adet pastaban,
ahududulu çilekli pasta kreması,
krema için süt,
çilek,
2 kaşık kadar pudra şekeri veya toz şeker,
pasta kremasını tarifine uygun sütle mikserle çırparak hazırladım
çileklerin bir kısmını ara kattaki kremanın üstüne dilimleyerek koydum
bir kısmını da pudra şekeri ile rondoda parçalayarak üstüne kulandım
süsleme yapmak için zamanım olmadığından en hızlı bu şekilde süsleyebildim bahçede komşularımızla birlikte afiyetle yedik


11 Ekim 2009 Pazar

VEFAT

UZUN ZAMANDIR SAYFAMA UĞRAYAMADIM BLOGCUDAKİ SAYFAMDA YAYINLADIM BİZ MAALESEF 20 GÜN KARDİYOLOJİ YOĞUN BAKIMDA YATAN ABİMİ 53 YAŞINDA İKEN 10 GÜN ÖNCE KAYBETTİK ÜZGÜNÜZ ANLAYIŞINIZI VE DUANIZI BEKLİYORUM HEPİNİZE SEVGİLER

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem