Bu Blogda Ara

30 Kasım 2008 Pazar

KAŞARLI SUCUKLU MİLFÖY



KAŞARLI VE SUCUKLU MİLFÖYLER



WAFIL


8 Kasım 2008 Cumartesi

PİLAV ÜSTÜ DÖNER



PİLAV ÜSTÜ DÖNER
Tereyağlı pirinç pilavı pişirdim üstüne daha önce evde yaptığım iskender dönerden artan etleri koydum.Afiyetle yedik.

EV YAPIMI İSKENDER DÖNER



EV YAPIMI İSKENDER DÖNER {bol kepçe}
Ne kadar kolay ve de zevkli imiş evde İskender hazırlamak,bir o kadar da ucuz.Markette satılan ambalajlı paketteki döner; yaprak döner kadar lezzetli.Lavaş pide alıp küçük dilimlere kestim ve ısıtıp servis tabağına koydum,yağsız tavada ısıttığım dönerleri pidenin üstüne koydum,az sıvıyağla sotelediğim ve su ilave ettiğim domates salçasını da ilave ettim(ev salçası tuzlu olur hazır salça kullanmalı)domates ve biberleri de ızgara yerine yağsız tavada harlı ateşte hafifçe pişirdim işte şimdi iskenderin olmazsa olmazı kızgın tereyağını da üstüne cosss diye boca ettim veeeee…………………………………………….

1 Kasım 2008 Cumartesi

ANNE KURABİYESİ YA DA EV KURABİYESİ




ANNE KURABİYESİ YA DA EV KURABİYESİ

Son derece kolay hazırlanan ev kurabiyesinin malzemeside az.Küçük çocukken,mutfak kaplarının,fırınlarının,pasta malzemelerinin pek yaygın olmadığı dönemlerde değerli ANNE’ lerimizin evdeki temel ihtiyaç malzemeleri ile hazırladığı kurabiyeler börekler unutuluyor gibi!O günlerdeki gibi olurmu bilmem ama yapmaya çalıştım. Kullandığım malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı tozşeker
Bir miktar kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket karbonat(1 tatlı kaşığı kadar)
Aldığı kadar un
Bilinen kurabiye hamurundan daha cıvık olacak şekilde yoğrulur,biraz bekletip elde yuvarlanıp üstüne tozşeker bulanır(ben fındıkta ilave ettim) orta ısıda pişirilir.

FIRIN POŞETİNDE ALABALIK




FIRIN POŞETİNDE ALABALIK
Alabalıkların kılçıklarını çıkarıp,yıkayıp tuzladım ve fırın poşetine koydum.
Yine bir deneme yapmak için patates ve soğan dilimleyip ilave ettim,defne yapraklarını da koyup 200 derece de pişirdim.Patatesin balığa yakışacağını düşünememiştim ama çok güzel oldu,iyiki denemişim.

KARANFİLLİ CEVİZLİ BAYRAM EKMEĞİ- PAPATYA EKMEK



{{{{{{KARANFİLLİ CEVİZLİ BAYRAM EKMEĞİ}}}}}}
Sadece bayramlarda üretilen karanfilli ekmeklerden alabilmek için fırınlarda kuyruk beklemek gerek.Az miktarda da olsa evde kendim yapıp daha küçük ekmekçikler halinde bayram ziyaretine gelen misafirlerimize ikram etmek benim bayram adetim oldu.Tatlı yoğunluğunda tuzlu yemek mideleri de rahatlattı.
Karanfilli ekmek için malzemeler:
6 su bardağı un,
Ilık süt ve su karışımı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 paket instant(kuru)maya,
Tuz,
2 çorba kaşığı öğütülmüş karanfil,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Karanfil ve ceviz hariç diğer malzemeleri yoğurup en son ceviz ve karanfili ilave ettim
(daha önce hepsini birlikte yoğurdum cevizler kayboldu) mayalanmasını bekledim.
Tezgaha bolca un döktüm,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,unlayıp,tepsiye yerleştirdim,bu arada tepsiyide unladım yağ kullanmadım,çok sıkıştırmadım çünkü ceviz kadar olan hamurlar elma kadar oldular,e şimdide malum! tepsi mayası aldılar ve üstlerine yumurta susam çörekotu koyup pişirdim.Bu aşamada evdeki karanfil kokusunu duymak lazımdı gerçekten çok çok güzel oldular.
{{{{{{PAPATYA EKMEK}}}}}}
Aynı hamurdan bir avuç kadarını ayırdım,kendimize bayram ekmeği olsun istedim
Bu kadar az hamurun büyük ekmek olması çok şaşırtıcı, hamuru 7 eşit parçaya böldüm,yine tepsiyi unladım,bir tane ortaya 6 taneyi de etrafına seyrek olarak yerleştirdim çiçek gibi.Tepsi mayası ile birleştiler ve büyüdüler,üstüne yumurta,susam,çörekotu ilave edip pişirdim.Çok yumuşak,çok leziz,mis kokulu ekmeklerimiz oldu

GÜL TATLISI




GÜL TATLISI
Sevgili arkadaşım
mutfağımabuyrun da gördüğüm gül tatlısını bayramda şambali tatlısının yanına renk katsın diye yaptım çok beğendik yapması da kolay arkadaşıma teşekkür ediyorum
GÜL TATLISI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz,

Aldığı kadar un,
Güllerin ortasına fındık,
Kırmızı ve yeşil gıda boyası
ŞERBETİ
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
İlk olarak şekeri ve suyu kaynatıp şerbeti hazırladım
Diğer yanda hamur malzemelerini karıştırdım,un ve kabartma tozunu da ilave edip kulakmemesi yumuşaklığındaki hamuru elde ettim.
Hamurdan çok küçük bir parçayı yaprak için kalanını ikiye böldüm.
Az olan hamura yeşil gıda boyasını,ikiye böldüğüm parçanın birine de kırmızı gıda boyası koyup hamuru renklendirdim(gıda boyalarını kürdanın ucuyla aldım)işin en zevkli aşaması renklendirme oldu çok eğlendim.
Hamurları merdane ile 2-3mm kalınlığında açtım,çay bardağı ile kestim
6 adet tek yada iki renk hamuru yarıları üstüste gelecek şekilde yan yana koydum,rulo yaptım,ortadan ikiye kestim vee 2 adet gülüm oldu. Yeşil olan hamurdan küçük yapraklar yapıp gülün yanına yapıştırdım.Gülleri tepsiye yerleştirip ortalarına fındık koydum ve 170 derecede pişirdim
Her ikiside ılıkken şerbetini döktüm,her şeyiyle mükemmel oldu,tereddütsüz yapabilirsiniz derim.Bayramiçin ideal bir tatlı oluyor.

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem