Bu Blogda Ara

24 Haziran 2011 Cuma

AYRANLI KEK,LOHUSA (KIZAMIK)ŞEKERLİ KEK






AYRANLI VE LOHUSA(KIZAMIK) ŞEKERLİ KEK

Bu benim tarzım galiba evde ne varsa onlarla uydurma tarifler hazırlamak yeni lezzetler yakalamak en sonunda da mutlu olmak:))))) bu kek de evde sütün az kalması ile ortaya çıktı,kek yapmam ve yemem gerek öyleyse dolabı karıştırmalı değil mi?? hem süt yoksa ya da azsa yoğurt var ayran var meyve suyu var hatta çay var:)))
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı fındık yağı,
1 fincan süt,
3/4 su bardağı ayran,
2,5 su bardağı un,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
1 tatlı kaşığı dövülmüş lohusa(kızamık)şekeri
hazırladığım kek harcının bir miktarını başka bir kaba ayırıp içine dövülmüş kızamık şekerini döküp iyice karıştırdım,
kek kalıbına önce sade harcın çoğunudöktüm,sonra kızamık şekerli harcı,sonra kalan sade kek harcını döküp kaşıkla şekil vermeye çalıştım.
sonunda beni çok mutlu eden lezzetli güzel bir kekimiz oldu:))

99 ESMA-99 DUA----HAYIRLI CUMALAR--EL-VEHHAB cc



EL-VEHHAB cc OLAN YÜCE RABBİMİZİN SELAMI,RAHMETİ,BEREKETİ, BAĞIŞLAMASI HEPİMİZİN ÜZERİNE OLSUN. AMİN

EL-VEHHAB;

YOKLUĞA SIRF YOK OLDUĞU İÇİN VARLIK BAHŞEDERSİN,

NANKÖRLERİN RIZKINI KESMEZ,

İNKAR EDENLERE DE NEFES VERİRSİN,

İSYAN EDENLERİN İSYANINA ALDIRMAZ,

ONLARA DA İHSAN EYLERSİN,

TOMURCUKLARI YAPRAK YAPRAK AÇAR,

TOHUMLARA SURETLER GİYDİRİRSİN.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

VARLIĞIM SENİN LÜTFUNDUR,

LUTFUNU DAİM EYLE,

EBEDİ VAR EYLE BENİ.

GÜNAHIM SANA MALUMDUR,

ŞEFKATİNİ BOL EYLE,

ŞİMDİDEN AFFEYLE BENİ,BİZİ, CÜMLEMİZİ

AMİN

kaynak:99 esma 99 dua-senai demirci

22 Haziran 2011 Çarşamba

TAZE KABAK SALATASI,YAZ SEBZELERİ İLE SALATA








KAZ DAĞLARININ ETEKLERİNDEN ILIK ILIK BOL OKSİJENLİ MERHABALAR SELAMLAR SEVGİLER:)




Bugün sizlerle yaz sebzeleri ile oldukça hafif,sağlıklı,yapması kolay,yemesi lezzetli bir salata paylaşmak istedim,

taze kabak,

patlıcan,

acı yeşil biber,

kırmızı biber(kapya)

sebzeleri yıkayıp ince dilimlere ayırdım,az miktarda sıcak su ile kısa süre haşladım,(suyunu dökmedim salatada kullandım)

soğuyan sebzeleri salata kasesine koyup üstlerine sosunu döktüm

sos için:

taze sıkılmış limon suyu/sirke,

sızma zeytinyağı,

tuz,

dövülmüş veya rendelenmiş sarımsak

21 Haziran 2011 Salı

BULGURLU VE ZEYTİNYAĞLI TAZE ASMA YAPRAĞI SARMASI



B u yılın ilk sarmasını bahçedeki asmanın yapraklarından yaptım:)))

Zeytinyağlı sarmayı mutlaka pirinçli yemek isterim yani çok severim:) ilk kez bulgur ile denedim hiç düşündüğüm gibi değilmiş yani çok lezzetli ve hoş oluyormuş:) demek ki sabit fikirli olmamak lazım

iç malzeme:

bulgur,

taze ve kuru soğan,

sarımsak,

domates,

domates salçası,

biber salçası,

maydanoz,

dereotu,

taze nane,

kuru nane,

karabiber,

kimyon,

tuz,

sızma zeytinyağı,

limon suyu

soğan,sarımsak ve yeşillikleri rondoda parçaladıktan sonra büyükçe bir kabın içinde tüm malzemeleri sevgiyle muhabbetle harmanladım,çok az haşladığım yaprakları bu içle sardım,tencerenin dibine yaprakların saplarını ve uç filizlerini yerleştirdim lezzet ve ekşilik versin diye:))

18 Haziran 2011 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ VE ÇAYLI KEK





HİNDİSTAN CEVİZLİ VE ÇAYLI KEK

3 adet yumurta,

1 su bardağı şeker,

1 su bardağı çay demi,

1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı,

3 su bardağı un,

1 çorba kaşığı kakao,

1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya

Daha önce çaylı kek yapmıştım ama bu defa hindistan cevizi rendesini de ilave ederek daha farklı ve güzel bir kek elde ettim,kekin kıvamı,kokusu,lezzeti ve yumuşaklığı tarafımdan garantilidir :))

Her zamanki gibi önce oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürene kadar çırptım, şeker ilavesi ile tekrar çırptım,
yağ,çay ve kakaoyu da ilave ettikten sonra hindistan cevizi rendesini ve un,kabartma tozu vanilyayı eleyerek azar azar (kontrollü) ilave ettim yağlanmış kek kalıbına döktüğüm kek harcını ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim

not:fırın sıcaklığı her fırında farklılık gösterebilir

17 Haziran 2011 Cuma

99 ESMA-99 DUA----HAYIRLI CUMALAR--EL-KAHHAR cc






EL KAHHARcc OLAN RABBİMİZİN SELAMI, RAHMETİ,BEREKETİ,MUHABBETİ



CÜMLEMİZİN ÜZERİNE OLSUN

EL KAHHAR cc


SEN ÖYLE KAHHARSIN Kİ,

CELALİNİN GÖLGESİNDE HER ZERRE TİTREMEKTEDİR,

SEN ÖYLE KAHHARSIN Kİ,

ZALİMLERİN KALP DAMARLARINI KOPARIP KENDİ YAKTIKLARI ATEŞTE KAVRULMALARIN I TAKDİR EYLERSİN,

ÖYLE KAHHARSIN Kİ,

KAHRININ ŞİDDETİHERKESİ SARIP''BUGÜN MÜLK KİMİNDİR?''DENDİĞİNDE,

NE YUKARILARDAN NE AŞAĞILARDAN KİMSENİN KARŞILIK VERMEYE TAKATİ OLMAZ

VE O SONSUZ SUSKUNLUĞUN ORTASINDA,

O DİPSİZ SESSİZLİĞİN KOYNUNDA,

SEN KAHRININ CELALİYLE ''ALLAHINDIR MÜLK;Kİ O BİR VE KAHHAR''DİYE CEVAP VERDİĞİNDE KİMSENİN İTİRAZA MECALİ KALMAZ


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


SEN ÖYLE KAHHARSIN Kİ,CEHENNEMİN TABAKALARI GAZABININ ATEŞİNDEN SADECE BİR KIVILCIMDIR,

KAHRIN PEK ŞİDDETLİDİR SENİN,

KAHRINDAN UZAK EYLE BENİ,

SEN ÖYLE KAHHARSIN Kİ,KAHRINDA ADALET VAR,KAHRINA SINIR YOK,

KAHRINA MUHATAP ETME;LUTFUNA MUHATAP EYLE BENİ,

DÜŞMANIM ÇOK,ACZİM NİHAYETSİZDİR;KAHRINDA LUTFUN ÇOK,KAHRINDA ACELEN YOK,

CEHENNEM KORKUSUNU PİŞMANLIK VESİLEM EYLE,

ZULÜMLERİN İNTİKAMINI ALAN SENSİN,

NEFSİME ZULMETMEKTEN ALIKOY BENİ,

HESAP GÜNÜ GÜNAHLARIMIZI LUTFUNLA KAHR EYLE


AMİN AMİN YA MUİN

15 Haziran 2011 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE DANA BİFTEK,PATATES,BİBER





FIRIN POŞETİNDE MARİNE DANA BİFTEK VE PATATES,BİBER,DOMATES

Sevgili arkadaşlarım size çok az vakitte hazırlanacak,yumuşacık ve lezzetli bir yemek tarifi hazırladım,ben dişlerimi yaptırdiğim için 5 aydır yumuşak ve sulu gıdalarla besleniyorum 1 ay daha bu şekilde devam:))

bu hafta okullar kapanacak,çoğu kişi tatil için bir yerlere gidecek,gidenlere iyi yolculuklar kalanlara sağlık dileyeyim



4 adet dana bifteği;

zeytinyağı,tuz,limon suyu,rendelenmiş soğan ve sarımsak,baharat içinde karıştırıp buzdolabında birkaç saat beklettim ki sosu iyice içine çeksin,

pişireceğim zaman biftekleri sostan çıkarıp teflon tavada harlı ateşte arkalı önlü az miktarda pişirip fırın poşatine yerleştirdim,

patatesleri elma dilimi kesip tavada birkaç dakika soteleyip poşete koydum,

acı sivri biber ve domates ilave ettiğim poşeti ağzını bağlayığ 200c fırında pişirdim.

14 Haziran 2011 Salı

KÖMÜR IZGARASINDA TAVUK KÖFTESİ




 

KÖMÜR IZGARASINDA NEFİS BİR KÖFTE: TAVUK KÖFTESİ:)

lezzetler bir arada;hem tavuk,hem köfte ,hem de kömür ızgarasında pişince mmmm ALLAH'a şükür:)

dolaptaki tavuk filetoları bu şekilde değerlendirmek istedim,

tavuk etini rondoda iyice parçaladım,içine soğan,sarımsak ve maydanoz koyup rondoyu tekrar çalıştırdım,en son da ekmek içi, yumurta,baharatları koyup rondonun kıyıcı bıçaklarını çıkarıp karıştırıcı aparatlarını taktıktan sonra tüm malzemeyi az daha karıştırdım,kısa sürede köfte hamuru homojen şekilde karıştı ve hazır hale geldi:) buzdolabında beklettikten sonra da barbekü yanarken köfteler şekillendi güzelce pişirildi:))

11 Haziran 2011 Cumartesi

UN KURABİYESİ,TEREYAĞLI UN KURABİYESİ





UN KURABİYESİ,TEREYAĞLI UN KURABİYESİ


SELAMLAR SEVGİLER eşliğinde güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim,

yarın uygulanacak seçim hakkımızda hayırlı olsun inşallah:))

yarın oyumuzu atıp gelince çayımızın limonatamızın yanında az şekerli ağızda hemen eriyiveren bir kurabiye yiyelim istedim:)))

işte tarifi:yaparsınız değil mi???

1 paket (250 gr) oda sıcaklığında tereyağı veya trans yağ içermeyen margarin,1 kahve fincanı sıvıyağ(ben genelde fındık yağı kullanıyorum),

3 yemek kaşığı pudra şekeri,

4 yemek kaşığı buğday nişastası,

aldığı kadar un,


üstüne dökmek için 1 çay bardağı pudra şekeri
160 c ön ısıtmalı fırında 15-17 dakika pişecek

10 Haziran 2011 Cuma

99 ESMA-99 DUA----HAYIRLI CUMALAR--EL-GAFFAR cc



EL - GAFFAR cc
SEVGİLİ arkadaşlarım,kardeşlerim,okuyucularım isimlerini bilmediğim takipçilerim;hepinize merhabalar,EL-GAFFAR olan RABBİMİNcc selamı,rahmeti,bereketi,inayeti,muhabbeti üzerinize olsun:)))
GİZLİ PİŞMANLIKLARIMI BİLEN SENSİN,
GÖZYAŞLARIMA DEĞER VEREN SENSİN,
SEN DİLEDİĞİNİ BAĞIŞLAR VE AFFEDERSİN,
RAHMET DENİZİNİ BULANDIRMAZ CÜMLE GÜNAHLAR
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*--*-*-*-*-*-
EY EL-GAFFAR OLAN RABBİM:
SENİN BAĞIŞLAMAN GÜNAHKARLAR İÇİNDİR,
BEN GÜNAHKARIM;BAĞIŞLAMANI HAK ETTİM,
YİNE BAĞIŞLA BENİ,
ONARMAK İÇİN BİR ŞEYİ YIKMAK GEREKİR,
BEN MASUMİYETİMİ KORUYAMADIM;ONARIMI HAK ETTİM,
MASUMLARDAN SAY BENİ,
SENİN AFFIN HATA EDENLER İÇİNDİR,
HATALARIM AFFIN İÇİN BAHANEDİR,
AFFINLA TEMİZLE BENİ,
KİRLER OLMALI Kİ TEMİZLEYİP PAK EYLEYESİN,
KALBİMİ KİRLETTİM;TEMİZLEMENİ BEKLERİM
RAHMETİNLE ARINDIR BENİ,
SENİN ÖRTÜP GİZLEMEN KUSURLAR İÇİNDİR,
KUSURLUYUM;ÖRTÜP GİZLEMEN GEREKİR,
UTANDIRMA BENİ,BİZİ HEPİMİZİ.
AMİN AMİN YA MUİN
Dr SENAİ DEMİRCİ--99 EMA 99 DUA

8 Haziran 2011 Çarşamba

MİKRODALGA FIRINDA 3 DAKİKADA SUFLE






MİKRODALGA FIRINDA TAM 3 DAKİKADA PİŞEN SUFLE:)


Uzun tereddüt ve acabalardan sonra aldığımız mikrodalga fırında pişirdiğim sufleyi kakaoyu sevdiğimden midir nedir çok beğendim:)


malzemeler:


1 adet yumurta,

4 çorba kaşığı un,

4 çorba kaşığı toz şeker,

2 çorba kaşığı kakao,

3 çorba kaşığı süt,

3 çorba kaşığı sıvıyağ


hazırlanışı:


un,şeker ve kakao bir kapta çırpılır,üstüne yumurta eklenir,daha sonra süt ve sıvıyağ ilave edilir,karıştırılır,hazırlanan harç fincana dökülür(ben mini cam güveç kullandım),üstü açık olarak 750 watt'ta 3 dakika pişirilir
***bu sufleyi sevgili zeynebin sayfasında gördüm:) onun yardımıyla elime geçen tariflerle denedim kendisine çok teşekkür ediyorum:)
*-*yazdığı yorumda bu sufleyi ısıtma mı pişirme mi modunda yaptığımı,kendi yaptığının kuru olduğunu yazan sevgili okurum:
ben mikrodalga fırının pişirme ayarında 750 watta 3 dk tuttum, biz çok beğendik,hatta ertesi gün kalanını yedik kurumamıştı:)fırın hakkında bilgi istemişsin ama henüz yeni aldığım için denemelerim de yeni yani:))

5 Haziran 2011 Pazar

ACI BADEM AROMALI MUFFİN





ACI BADEM AROMALI MUFFİN


Nerede o eski acı badem kurabiyeleri,ezmeleri?öyle lezzetliydiler ki tadı hala damaklarımızda,şimdiki kurabiyeler üzerinde acı badem yazmasına rağmen fındık veya cevizle yapılıyor:(

Markette küçük şişelerde aromasını görünce aldım,:)ve bu muffinlerde kullandım eski tadı tam yakalayamasak da kokusu ve lezzetini çok beğendik


12 adet muffin için malzemeler:

3 adet yumurta,

1+1/4su bardağı şeker,

1/2 su bardağı süt,

1/2 su bardağı yoğurt,

1/2 su bardağı sıvıyağ,

2,5 su bardağı un,

1 tüp(küçük şişe)acı badem aroması,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,

üzerlerine koymak için 12 adet badem

3 Haziran 2011 Cuma

99 ESMA-99 DUA----HAYIRLI CUMALAR--EL-MUSAVVİR cc




SELAMLAR,


EL-MUSAVVİR OLAN RABBİMİZİN cc RAHMETİ,BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN


EL-MUSAVVİR


HER SURETİN TASVİRİ SENİN ELİNDEDİR,


HER ŞEYİN GÜZELLİĞİ SENİN TASVİRİNLEDİR,


YOKLUĞA VARLIK SURETİNİ GİYDİREN SENSİN,


HİÇLİĞE VARLIK BOYASINI ÇALAN SENSİN,


YÜZÜMÜ BÜTÜN YÜZLERE BENZER BİÇİMDE TASVİR EYLERSİN,


YÜZÜMÜ BENİM İÇİN BİRİCİK,SEVDİKLERİM İÇİN TANIDIK EYLERSİN,


SENİN TASVİRİNDİR GÖKLERİ YILDIZLARLA YALDIZLAYAN,


SENİN SANATINDIR AĞAÇLARI ÇİÇEKLERE BÜRÜYEN,


SENİN TASVİRİNDİR GÖKKUŞAĞINI YEDİ RENGE BOYAYAN,


SENİN TAKDİRİNDİR RENKLERE AHENK VEREN


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


SEN Kİ;HER ŞEYE EN GÜZEL SURETİ VERİRSİN,


GÜZELCE TASVİR EYLE HALİMİ.


SEN Kİ,HER ŞEYİ EN GÜZEL HALLERLE HALLENDİRİRSİN,


EN GÜZEL HALE ERİŞTİR BENİ.


SEN Kİ; RAHİMLERDE OLANLARI DİLEDİĞİN GİBİ TASVİR EDERSİN,


RAHMETİNİN KUCAĞINA AL KALBİMİ,KALBİMİZİ.


AMİN AMİN YA MUİN


KAYNAK:99 esma 99 dua dr senai demirci

2 Haziran 2011 Perşembe

REGAİB GECESİ,ÜÇ AYLAR,CUMA GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN




ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ RECEBE VE ŞABAN,VE BELLİĞNA RAMAZAN AMİİN


İÇİNDE DEĞERLİ KANDİL GECELERİNİ,RAMAZAN'I,BİN AYDAN DAHA HAYIRLI KADİR GECESİNİ BARINDIRAN ÜÇ AYLARIMIZ MÜBAREK OLSUN



*ÜÇ* MÜBAREK,DEĞERLİ,KIYMETİ PAHA BİÇİLMEZ GÜN BİR ARADA:)BU GÜN NE BÜYÜK BİR FIRSAT SUNULMUŞ BİZ İNSANLARA:)


BU GÜNLERİ LAYIKIYLA DEĞERLENDİREBİLMEK ÜZERE DUALARDA BULUŞALIM

1 Haziran 2011 Çarşamba

İÇLİ,ZEYTİNYAĞLI, HAVUÇLU VE BOL BAHARATLI POĞAÇA



İçli,Zeytinyağlı,Havuçlu,Baharatlı,Lorlu Poğaça

İçli,Zeytinyağlı poğaça

Havuçlu,İçli poğaça

Lorlu,İçli poğaça

Zeytinyağlı Poğaça

HARİKA BİR POĞAÇA
Sevgili can takipçilerim;inanın çook nefis,yumuşacık, sünger gibi üstelik ne kadar durursa dursun yumuşaklığını kaybetmeyen bir poğaça:))
Lütfen deneyin asla pişman olmazsınız 

Benim için yapması kolay olduğundan bu şekilde yani tüm malzemeleri bir araya toplayıp yoğurduğum hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verdim,fırın tepsisine yerleştirip üstlerine ayırdığım yumurta sarısını sürüp susam ve çörekotu serptim,ön ısıtmalı 170--180 c fırında pişirdim :)


Malzemeler

(ölçü ince belli çay bardağı)
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı lor,
1 çay bardağı kaşar peyniri ve keçi peyniri rendesi,
1 orta boy havucun rendesi,
6 çay bardağı un,
2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek),
1 paket kabartma tozu,
zencefil,(yaklaşık birer çay kaşığı)
mahlep,
karabiber,
kimyon,
isot pul biber,
tuz,
dereotu,
maydanoz,
taze nane,
üstüne dökmek için susamcorekotu=susam ve çörekotu:)))

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem