Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2011 Cumartesi

BİTTER SARELLELİ VE SIVIYAĞLI KEK HEM ÇOOK YUMUŞAK HEM ÇOK NEFİSS:)





ARA SIRA BULUTLU OLSA DA GÜNEŞLİ VE HARİKA BİR İLKBAHAR GÜNÜNDEN SICACIK SELAMLAR VE SEVGİLER



BİTTER SARELLELİ,KAKAOLU VE SIVIYAĞLI, YUMUŞACIK,MİS GİBİ ÇİKOLATA KOKULU,LEZZETİNE DOYUM OLMAYAN BİR DİLİMLE YETİNEMEYECEĞİNİZ BİR DİLİM DAHA BİR DİLİM DAHA DİYECEĞİNİZ HARİKA BİR KEK:)



Ben genelde sarelle vs almam ancak eve çocuklu misafir geldiğinde alır,giderken yanlarında götürmelerini isterdim:))) Bitterli çıkınca aldık ve beğenerek yedik,şişenin içindekileri sıyırmanın zorluğunu görünce biraz daha ilave ile kek,kurabiye yapayım dedim,belli bir tarifim yoktu,biraz ondan biraz bundan derken hem çok kabaran hem lezzetine doyamadığımız bir kek çıktı ortaya:)



malzemeler: su bardağım küçük boy idi yaklaşık 180 ml



3 adet yumurta,



1 su bardağı süt,



1 su bardağı sıvıyağ,



1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker,



2 yemek kaşığı bitter sarelle,



2 yemek kaşığı silme kakao,



2 tatlı kaşığı tarçın,



vanilya,



kabartma tozu,



2,5 su bardağı un


yapılışı:


ilk olarak sarelle şişesinin içine diğer şişeden ilave edip 1 su bardağı süt koydum ,mikrodalga fırında erimesi için ısıttım,


her zamanki gibi önce yumurtaları bir müddet çırpıp,şekerle birlikte şeker eriyene dek çırptım,sıvıyağını ve sarelleli sütünü ilave ettim,kuru olan malzemeleri de küçük süzgeçle eleyerek ilave ettim tahta kaşıkla söndürmeden karıştırıp kek kalıbına döktüm,ön ısıtmalı 160-170 c fırında pişirdim


sonuç: mükemmel bana ve bize göre fevkaladenin fevkinde oldu:))


pişerken kokusu bahçeye balkonlara komşulara dağıldı,yakınımızdaki tüm komşular nasibini aldı her eve birey sayısınca dilim gitti:))


SUSUAMCOREKOTU ise yoruldu ama çook mutlu oldu



27 Mayıs 2011 Cuma

99 ESMA-99 DUA----HAYIRLI CUMALAR--EL-BARİ-cc






EL-BARİ cc OLAN RABBİMİZİN EN GÜZEL ŞEKİLDE YARATTIĞI SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM,ALLAH'A EMANET OLUN,SEVGİLERİMLE


EL-BARİ cc


SENİN TAKDİRİNLEYOKLUKTAN VARLIĞA ÇIKAR VARLIKLAR,


SENİN TASVİRİNLE BELİRSİZLİKLER İÇİNDEN SURET GİYİNİR TOHUMLAR,


SENİN RAHMETİNLE,TEREDDÜT İÇİNDE VE KARARSIZKEN,SEVİMLİ HALLER ALIR SİMALAR.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


EY,EL BARİ OLAN ALLAH'IM;


RUHUM SENİN ELİNDE


BEDENİM SANA EMANETTİR,


YOKLUKTA BIRAKMA BENİ.




YÜZÜMÜN GÜZELLİĞİ SENİN TAKDİRİNLE,


GÖZLERİMİN IŞILTISI SENİN TASVİRİNLEDİR,


KARANLIKTA BIRAKMA BENİ.


GÜLÜN HER BİR YAPRAĞINA AYRI BİR GÜZELLİK İŞLERSİN,


ÇİÇEKLERİ KOKULARLA SÜSLERSİN,


ÇİRKİNLİĞE DALDIRMA BENİ.


BÜLBÜLÜN HER NAĞMESİNE NEŞE VERİR,


YAPRAKLARIN HIŞIRTISINI NİNNİ EYLERSİN,


HÜZNE BULANDIRMA BENİ.


HER BİR KAR TANESİNİ EŞSİZ BİR DESENLE İNDİRİR,


YAĞMUR ŞIPILTISINI KULAĞIMA ŞİİR EYLERSİN,


KÖTÜLÜĞE YUVARLAMA BENİ.


TOHUMLARI AÇIP RENKLER GİYDİRİRSİN,


RUHLARI HİÇ YOKTAN GÜZELCE VAR EDERSİN,


GÜZEL EYLE HER HALİMİ,HALİMİZİ


AMİN AMİN YA MUİN




99 ESMA 99 DUA-DR SENAİ DEMİRCİ''den alıntıdır



25 Mayıs 2011 Çarşamba

HAVUÇLU VE PİRİNÇLİ PAZI SAPI YEMEĞİ

HAVUÇLU VE PİRİNÇLİ PAZI SAPI YEMEĞİ
Merhabalar,selamlar,sevgiler
Biliyorum alttaki güzellikle alakasız bir görüntü ama sebzesiz beslenme olur mu?
AKÇAY pazarından 2 demet pazı aldık:) ay ben bunlarla ne güzel börekler yapardım ama mümkün değil dedim:(üzüldüm, eşim de alalım hazır yufkayla yapıverirsin ne olacak üzülme dedi:)ne kadar sevindim bir bilseniz
pazıları güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra,saplarını ayrı yapraklarını ayrı doğradım,yaprakları ile börek pişirdim harika oldu,saplarını da ıspanak yemeği pişirir gibi pişirdim
tavsiye ederim çok lezzetli ve hafif bir yemek oldu

23 Mayıs 2011 Pazartesi

FRAMBUAZLI PASTA İLE MİS KOKULU GÜLLER ARASINDA GÜL GİBİ BİR KUTLAMA





















MERHABALAR,SEVGİLİ BLOGCANLAR,

EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜ HARİKA YORUMLARINIZLA VE GÜZEL TEMENNİLERİNİZLE KUTLADIĞINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,BENİ İNANIN ÇOK MUTLU ETTİNİZ, DUALARINIZA AMİN DEYİP BEN DE SİZLERE EŞLERİNİZLE, AİLELERİNİZLE MUTLU,HUZURLU,SAĞLIKLI VE HAYIRLI ÖMÜRLER GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM,AĞIZLARINIZ TADI,EVİNİZİN BEREKETİ HİÇ KAYBOLMASIN:) BEN DE SİZE 2 KİŞİLİK MİNİ ÇEKİRDEK AİLEMİZİN FRAMBUAZLI PASTASINDAN İKRAM ETMEK İSTİYORUM,HAYDİ BUYURUN:)BEN BU YAŞIMA KADAR BÖYLESİNE LEZZETLİ,HAFİF VE TAZE BİR PASTA YEMEMİŞTİM AMA TARİFİNİ VEREMİYECEĞİM ÇÜNKÜ EŞİM SAKIN HAAA TARİFİNİ VERME DEDİ:))TABİ Kİ ŞAKA O BÖYLE BİRŞEY DEMEZ BEN HİİÇ YAPMAM CANLARIM, PASTAMIZ GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ HAZIR



22 Mayıs 2011 Pazar

BUGÜN;34. EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ:) RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN











DÜN:22 MAYIS-1977-PAZAR*-* BUGÜN İSE:22 MAYIS-2011-PAZAR=34 YIL



YANİİ;BUGÜN BİZİM 34. EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ:))

Hayret etmemek mümkün değil,sanki daha dün gibi,zaman ne kadar da çabuk geçiyor,sınırlı olan ömürler nasıl da bitiveriyor değil mi?

Sadece 34 yıllık bir hikaye değil elbette:) (39 yıl)

1972 yılında henüz kız ve erkek meslek lisesinde okurlarken,görüştükleri ilk anda iştee evleneceğim kişi bu diyenler:) 36 yıl önce yani 1975 yılında nişanlanmış,

1977 yılında da evlenmişler,çok da iyi etmişler:))

İçinde çook fazla; mutluluk,aşk,sevgi,ümit,heyecan,hayal kırıklığı,üzüntü,sağlık problemi vs vs barındıran, nasıl geçtiği anlaşılamayan kocaman bir 34 yıl,

ama 34 yılını geride bırakmış,35. ve ömürleri yettiğince diğer yıllarını sonra da ahiretteki beraberliklerini RABBlerinden dileyen bu iki kişi FERİHA ve HAYRETTİN kendilerine verilen her türlü nimet için RABBİNE şükür ediyor ve sizlerden de dua bekliyorlar(( benden söylemesi))



21 Mayıs 2011 Cumartesi

BAHÇEDEKİ TAZE NANELER VE NANE KURUTMA MEVSİMİ






MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER,BLOGCANLAR:)))


Maalesef 5 gündür evimden,internetten,sizlerden,yorumlarınızdan uzak kaldım, yorumlarınıza geri dönemedim üzgünüm:(Sizleri unuttum sanmayın sakın olur mu?? biz bu dönemde sağlık kontrolüm için bursa'ya gittik,üniversite hastanesinde çok zorlu, sıkıntılı 2 gün yaşadık:((dolayısıyla ağrılarım acılarım çok şiddetlendi beni yatağa yatırdı:( bu sıkıntının sebebi ise şuydu: bana ait olan 6-7 yıllık dosyamı ve çok önemli bir belgeyi kaybetmişler,bunu da bana yeniden çıkarttırarak üstüme yüklediler:( yapacak bir şey yoktu o belge olmazsa iğnelerimi almam mümkün değildi (iğnelerimin bedeli 6.000 T.L)ALLAH'ın yardımıyla neticelendirdik şükür, oradan İNEGÖL-OYLAT TERMAL OTELLERE gittik madden ve manen şifa olsun diye amaaa.... inşallah olur değil mi? bol yeşillik,temiz hava,soğuk ve harika suları,çağlayanları bunların çıkardığı su sesleri,kuş sesleri, vs ile farklı ve görülmesi gereken yerlerden birisi:) orada çektiğim resimleri yayınlarım inşallah


Bu kadar yeter,kendimden çok bahsettim değil mi? ben nanelere geleyim:) yazlığın bahçesinde naneler hem çoğalmış hem de yağmurlardan dolayı öyle büyümüşler ki boyları 80 cm geçmiş, eşim biçti,yapraklarını tek tek koparıp salata kurutucusunun içinde çevirerek yıkadık(bu şekilde yeşillikler daha çabuk ve temiz yıkanıyor),kuruttuk,oda da gölge de(güneşte kararıyor)temiz bez veya kağıt havlu üzerinde beklettik,uygun süzgeçlerden geçirip şişelere doldurduk


ALLAH YEMEYİ VE YEDİRMEYİ NASİP ETSİN


16 Mayıs 2011 Pazartesi

BÖĞÜRTLEN SOSLU SÜNGER TATLI VE MUTLU HAFTALAR






BÖĞÜRTLEN SOSLU ENFES SÜNGER TATLI VEE MUTLU HAFTALAR,SELAMLAR,SEVGİLER:)

MERHABALAR sevgili arkadaşlar,bu güzel baharı yakalamşken hepinize tatlı tadında çok güzel,sağlıkla,huzurla,mutlulukla ve başarıyla geçireceğiniz bir hafta dilerim,haftanız hayırlı ve hayırlara vesile olsun inşallah:)

Ben hala kolay ama lezzetli tarifler eklemeye devam ediyorum her işin başı sağlık değil mi??

Bu enfes sünger tatlısı için kullandığım malzemeler:

3 adet yumurta,

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker,

1 su bardağı yoğurt,

2 su bardağı un,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya

ŞERBETİ:

2,5 su bardağı şeker(şeker miktarlarını ben azalttım),

3 su bardağı su

Hazırlanan kek pişerken bir taraftan da şerbet; kaynatılmadan su ve şeker karıştırılarak hazırlanır,

Fırından çıkan sıcak kekin üstüne yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür (cam fırın kabı kullandığım için çatlamasın diye yavaş yavaş döktüm)

Soğuyan tatlı dilimlenerek servis tabağına alınır,arzuya göre süslenir,biz ilaveten hazır böğürtlen sos dökmeyi tercih ettik:)

AFİYETLE YENECEK NEFİS BİR TATLI,HER NE KADAR ŞEKERİNİ AZALTSAM DA BİR DAHAKİNE BİRAZ DAHA AZALTMAYI DÜŞÜNÜYORUM:))


14 Mayıs 2011 Cumartesi

KARNABAHAR,HAVUÇ,PATATES MÜCVERİ





KARIŞIK MÜCVER



Dolapta kalan az miktarlardaki sebzeleri bir araya getirip hem güzel bir mücver yedik,hem de artan sebzeler ziyan olmadı:))

MUTLU PAZARLAR,SEVGİLER:)

az haşlanmış karnıbahar,

az haşlanmış havuç,

çiğ patates,

soğan,

yumurta,

un,

maydanoz,

dereotu,

taze nane,

değişik baharatlar



8 Mayıs 2011 Pazar

YOĞURT TATLISI






YOĞURT TATLISI

3 yumurta,
1 fincan yoğurt,(türk kahvesi fincanı)
4 fincan şeker(ben 3 fincan kullandım),
3 fincan irmik,
6 fincan un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya

ŞERBETİ:

4,5 su bardağı şeker (3 su bardağı kullandım),
4,5 su bardağı su,
1 kaşık limon suyu


Derince bir kasede yumurtalar köpürene dek çırpalım,
şekerle birlikte eriyene dek çırpalım,
yoğurdunu da koyup bir iki kez karıştırıp homojen hale getirelim,
irmiği de koyup un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim
az miktarda yağladığımız fırın kabına döküp ön ısıtmalı 170--180 c fırında kızarana kadar pişirelim

şerbet için tencereye şeker ve su konur,çok koyulaşması beklenmeden limon suyu konur bir iki taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır
her ikiside ılık iken şerbet dökülür



6 Mayıs 2011 Cuma

HAYIRLI CUMALAR----99 ESMA-99 DUA---EL HÂLIK cc




BU CUMA GÜNÜ HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI,BEREKETLİ,MADDİ VE MANEVİ KAZANCI BOL GEÇSİN İNŞALLAH,


BU HAFTA SIRADA RAB'BİMİZİN **EL-HÂLIK cc** SIFATI VAR:)


YUKARIDA YAZILDIĞI GİBİ TÜM YARATILANLARI HİÇ YOK İKEN YOKTAN VAR EDEN DEMEKTİR,BU ÖZELLİK DE SADECE RAB'BİMİZE MAHSUSTUR:)


BİZ; BİZİ YOKTAN VAR EDEN RAB'BİMİZİ TANIYALIM,O'NA LAYIK KUL OLALIM


**************************************************


SEN Kİ;YOKTAN VAR EDERSİN,


YARATMAK İÇİN YOKLUK SERMAYENDİR,


SEN ''OL''DEYİNCE HER ŞEY OLUVERİR,


SEN Kİ;HER ŞEYİN YARATANISIN,


BİR ŞEYDEN HER ŞEYİ YAPARSIN,


HER ŞEYİ BİR ŞEY YAPARSIN,


BENİ BİR DAMLA SUDAN YARATAN SENSİN,


HER ŞEYİ TOPRAĞA DÖNDÜREN YİNE SENSİN,


SEN Kİ; HERŞEYİ KUDRET ELİNDE TUTARSIN,


BİR CANLIYI KAİNATTAN SÜZEREK YARATIRSIN,


HER ŞEYİ KÜÇÜK BİR CANLININ HİZMETİNDE TUTARSIN,


BİR ARININ BAŞINA BÜTÜN ÇİÇEKLERİN KOKUSUNU KAZIRSIN,


BİR İNCİR ÇEKİRDEĞİNDE NİCE AĞACIN PROGRAMINI YAZARSIN.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


SEN Kİ;YARATTIĞINI GÜZELCE YARATIRSIN,


SEVİMLİ SURETLERE SOKARSIN,


KUTLU NAZARINLA YÜZÜNE BAKARSIN,


SEN Kİ;YARATTIĞINI HİÇ YOKTAN VAR EDERSİN,


ELİNDEN TUTARSIN,


YOKLUĞA DÜŞMEKTEN ALIKOYARSIN,


BEN MAHLUKUM;HER AN YARATILIYORUM,


SEN HALIK'SIN;HER AN YENİDEN YARATIYORSUN,


EBEDİ VAR EYLE BENİ,


YENİDEN İHYA EYLE BENİ,


''OL''DE OLAYIM,


YARATTIKLARININ ARASINDA KALAYIM,


HER HALİMİ GÜZEL HALK EYLE,


HALK ETTİĞİN GİBİ GÜZEL AHLAKLANAYIM


AMİN AMİN YA MUİİN


KAYNAK:99 ESMA 99 DUA--SENAİ DEMİRCİ

1 Mayıs 2011 Pazar

ANTAKYA KÖMBESİ,KEREVİÇ











ANTAKYA KÖMBESİ



Gerçeğinin nasıl yapıldığını tam olarak bilemiyorum ama çakması mı dersiniz yalancısı mı dersiniz bilmem? bildiğim tek şey var yaparken ve yerken çok büyük keyif,lezzet aldık, üstelik kömbe kalıbım da yoktu:((( ne yapsam ne etsem de benzeri bir şekil verebilsem diye çekmece ve dolapları karıştırdım bir türlü karar veremedim RESİM-1

En sonunda bulduuuuuum diye bir ses işitildi:))) ne mi buldum? resimde gördüğünüz beyaz renkli nihale gözüme çarptı:)tersini çevirdim vee tamam işte buuu dedim:)kendimi icat yapan birisi gibi gördüm,çoook mutlu oldum

malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin,

1 çay bardağı zeytinyağı, (ince belli çay bardağı)

1 çay bardağı su,

1,5 çay bardağı pudra şekeri,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

7 çay bardağı un,

1 tatlı kaşığı dolusu baharat!!

!!kömbe baharatının içinde neler olduğunu tam bilmiyorum, birkaç çeşit kullandım,

toz zencefil,

toz tarçın,

toz yeni bahar,

toz karanfil,

toz kakule
YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekerini mikserle karıştırdım,

Diğer malzemeleri de koyup yumuşak bir hamur elde ettim(itiraf ediyorum:) benim ellerim hala çok ağrıdığı için eşim yardım etti sağolsun),

Uzunca bir sürekalıp vazifesi görecek aparat aradım,sıkıldım üzüldüm amaa,

caaaanım nihalede karar kıldım,bundan sonra kömbe kalıbım hazırdır:)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp susama buladım ve nihalenin ortasındaki şekilli boşluğa yerleştirdim,ters çevirip içine pişirme kağıdı koyduğum tepsiye yerleştirdim,

ÖNEMLİ:160 veya 170 c soğuk fırına koyup sonra çalıştırdım,

çabuk pişiyor, yanmasın içini çeksin diye,

2. tepsiyi yerleştirmeden önce fırını soğuttum,ondan sonra pişirdim

NOT: bu kurabiye antakya ve yöresinde ramazan bayramlarında yapılıp gelen çocuklara ve konuklara ikram edilirmiş,vee içinde yumurta olmadığı için; uzuuun süre bayatlamazmış:))benim yaptığım bu ölçüden 2 tepsi ve 48 adet kömbe kurabiye çıktı:))


KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM ENFESS BİR KURABİYE

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem