Bu Blogda Ara

30 Ocak 2010 Cumartesi

TAZE ZENCEFİLLİ KURU BİBER SALATASI



ÇOK ŞİFALI TAZE ZENCEFİL






TAZE ZENCEFİLLİ KURU BİBER SALATASI

Yaz sıcağında güneşte kuruttuğum biberleri bozulmadan tüketmem lazım
Önce soğuk suda bekletip yıkadığım biberleri kısa süre haşladım ve süzdüm
Limon suyu,ezilmiş sarımsak,zeytinyağı ve rendelenmiş taze zencefili biberlerin üstüne döktüm
Salatası yapıldığı gibi sarımsaklı yoğurtla karıştırarak da yemek yanında servis edilir
Harika bir lezzet

29 Ocak 2010 Cuma

TAVUKLU BADALAN YEMEĞİ





TAVUKLU BADALAN YEMEĞİ


Yaz sonunda sebzelerin bitmeye ve kurumaya başladığı dönemde ancak 2 yıldır tanıştığım badalan fasulyesini yarı kurumuş kabuklu haliyle satın alıp ayıklayıp bir pişirimlik poşetlere koyup dondurucuya koydum,daha önce badalan fasulye ile salata yapıp yayınlamıştım
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti,
Badalan fasulyesi,
Soğan,
Yağı az kızdırıp tavuk etlerini koyup biraz kavurup ince doğranmış soğanları ve domates rendesini ilave edip az daha kavurdum,fasulyeyi ve sıcak suyu da koyup pişirdim. Çok kısa sürede pişen yemeğim eşim ve çok yaşlı kayınvalidem tarafından çok çok beğenildi

28 Ocak 2010 Perşembe

FIRINDA TAZE ZENCEFİLLİ ÇİPURA



FIRINDA TAZE ZENCEFİLLİ ÇİPURA


2 adet çipura balık,
6 adet defne yaprağı,
Taze zencefil

Balıkları yıkayıp tuzladıktan sonra içlerine defne yaprakları ve ince çentilmiş taze zencefil koyarak cam fırın kabına yerleştirip fırında kızarana kadar tuttum
Yağ hiç koymadım çipura yağlı balık olduğu için kendi yağını saldı
Taze zencefil biraz acımsı olduğu için balığın karın kısmına az kafasının içine daha çok koydum hem kokusu hem şifası için hafif acımsı olması sorun olmadı

27 Ocak 2010 Çarşamba

FIRINDA KARNABAHAR


FIRINDA KARNIBAHAR

Yağda nar gibi kızarmış karnabahar olsa iyi olacak ama perhize başladım şimdilik çok iyi gidiyor yarıda bırakmak olmaz biraz sabır diyerek hiç yağ kullanmadan fırında pişirdim
1 adet küçük boy karnabahar
1 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
2 kaşık dolusu un,
Bitkisel tuz,
Kaşar peyniri rendesi,
Karnabaharı kısa süre haşladım,
Süt,yumurta,un ve tuzu çırpıp süzdüğüm karnabaharla karıştırdım,cam fırın kabına döküp fırında pişirdim,en son kaşar rendesini ve pul biberi döküp üstü kızarınca çıkarttım,sütün ve kaşar peynirinin yağı ile gayet nefis oldu

26 Ocak 2010 Salı

CEVİZLİ KÖY EKMEĞİ(SİNANGİL UN İLE)


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTLERİNE TIKLAYINIZ
p.d.ç.s.etk 52 ye gönderiyorum

SİNANGİL UNU İLE CEVİZLİ KÖY EKMEĞİ(EKMEK MAKİNESİNDE)


Sinangil köy ekmeği unu ile uzun zamandır kullanmadığım ekmek makinesinde harika bir ekmek pişirdim,öyle yumuşacık ki pammmuk gibi makineyi niye kullanmadığıma sitem ettim

500 gr köy ekmeği unu(tam buğday unu,tam çavdar unu)ilave olarak 3 kaşık beyaz un koydum 750 gr lık ekmek yapmak için makinenin ölçü kabıyla 3 kap unu tamamladım
Makinenin ölçüsünde 260 ml su demesine rağmen 300 ml su kullandım,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı bal,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker,
7 gr instant maya un paketinden çıkıyor,
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi

Makinenin pişirme kabına önce sıvı malzemeleri,sonra ceviz hariç diğerlerini koyup uygun programları seçip(750 gr ekmek)makineyi 3 saatlik programda çalıştırdım
Püf noktası:ilk 15 dakikada kapak açılıp bakılır tam karışma olmadıysa silikon veya tahta spatulla müdahele edilir
Yoğurma işlemi bitince uyarı verdiğinde cevizleri ilave ettim veee başladım beklemeye 3 saat sonra inanılmaz mutlu oldum koku,lezzet,yumuşaklık daha ne olsun ki?
İmkanları verene ALLAH cc a sonsuz şükürler
Sinangile teşekkürler

25 Ocak 2010 Pazartesi

ISPANAKLI LORLU RULO POĞAÇA


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYINIZ


ISPANAKLI LORLU RULO POĞAÇA

Daha önce yayınladığım haşhaşlı çörek hamurundan 8 küçük parça(mandalina büyüklüğünde) ayırdım,her parçayı küçük tabak büyüklüğünde açıp üstlerine fırça ile az sıvıyağ sürdüm 8 tanesini üst üste koydum,hepsini birden altını üstünü unlayarak merdane ile açtım,önce 2 ye sonra her parçayı 4 eşit üçgen şeklinde kestim 8 adet üçgen parça elde ettim,geniş kenarlarına iç malzemeyi koyup fazla sıkmadan rulo yaptım,üstüne yumurta sarısı sürdüm,fırında pişirdim
İç malzeme:ayıklanıp yıkanmış ince doğranmış çiğ ıspanak yaprakları,
Böreklik lor,
İnce doğranmış soğan,
Maydanoz,dereotu,
Tuz karabiber,nane,pul biber,
Az zeytinyağı
Hem çok yumuşak,hem kat kat olan rulo poğaçalar herkes tarafından çok beğenildi

23 Ocak 2010 Cumartesi

FIRINDA KUZU TANDIR



RESMİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK ÜSTÜNE TIKLAYINIZ


FIRINDA KUZU TANDIR


Şöyle nar gibi tandırda kızarmış et olsa da yesek diye aklımıza gelince ben de evdeki şartlarla yapmaya çalıştım gerçeği gibi olmasa da çok lezzetli oldu
1 adet kuzu ön kol yetti
Eti güzelce yıkayıp düdüklü tencereye koydum üstünü basacak kadar kaynar su ve 1 adet kabuğu soyulmuş baş kısmı 4 e bölünmüş soğanla birlikte ocağa koyup eti dağılmayacak kadar pişirdim
Et için püf noktası:eğer etin lezzetli olmasını istiyorsak mutlaka sıcak kaynar su ile haşlamalıyız çünkü:etin üstüne sıcak su döküldüğünde etin üstünde koruyucu bir tabaka oluşur böylelikle etin kendi suyu içinde kalır ve lezzetli olur
Eğer et suyu kullanmak istiyorsak o zaman et soğuk su ile haşlanır lezzet suyuna geçer
Et pişerken veya haşlanırken tuz atılmaz en son atılır,önce atılırsa et pişmez sert olur
Haşlanan eti ve 1 adet patatesi fırın kabına koyup etin üstüne 2 kaşık kadar domates rendesi, kekik,pul biber döküp kızgın fırında et nar gibi olana dek tuttum
Yanına et suyunu kullanarak bol domatesli(domates rendesi) bulgur pilavı pişirdim
Harika lezzetli oldu

22 Ocak 2010 Cuma

YENİ BİR MİM YİNE BİR MİMM


YENİ BİR MİM YİNE BİR MİM

Sevgili capankizi ,cemile ve yemektepsisibengü beni mimlemiş hatırladığı için teşekkür ederim
SORU 1-} blogunuzu ilk ne zaman açtınız?
CEVAP 1} 30 mart 2008 de blogcuyu 29 haziran 2008 de blogspotu açtım ama blogspotu aktif olarak kullanamadım, blogcuda yayınladığım tariflerimi blogspota toplu olarak kaydettim 1 aydır tamamen blogspota geçtim(iyi ettim değil mi?)
SORU 2} blogunuzda işlediğiniz konular nelerdir?
CEVAP 2} yemek ağırlıklı özel günler ile ilgili yazılar yayınlıyorum
SORU 3} blogunuzla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
CEVAP 3} iyiki açmışım hastalığımla baş etmeme yardım ediyor ve beni hayata bağlıyor
SORU 4} blogunuzda yazdığınız ilk yazı nedir?
CEVAP 4} blogcudan nakil yaptım ilk çimdikkurabiye yayınladım
SORU 5} sizi izlemeye alan ilk kişi kimdir?
CEVAP 5} bilmiyorumbilmiyorum.blogcu
SORU 6} ilk yorum yazan kişi?
CEVAP 6} bilmiyormbilmiyorum
SORU 7} en çok yorum alan yazınız?
CEVAP 7} höşmerim hoş mu erim
SORU 8 }beğendiğinizi düşündüğünüz yazınız?
CEVAP 8}
SORU 9} tarafınızdan düzenlenen etkinlik?
CEVAP 9} pdçs etkinliği30 a ev sahipliği yaptım(blogcuda)
SORU 10} katıldığınız etkinlik?
CEVAP 10} davet aldığım etkinlikler
SORU 11 } katıldığınız yarışmalar
CEVAP 11} softbowl etk katıldım
SORU 12}100 ve katları üyeleriniz varsa
CEVAP 12} şu an 117
SORU 13} toplam yazı adediniz?
CEVAP 13 } 269
SORU 14 } hergün ziyaret ettiğiniz blog ve siteler?
CEVAP 14 } izlemeye aldığım ve beni ziyaret edip yorum yazan arkadaşlarıma iadeye giderim
SORU 15 } blogunuzun size kazandırdıkları?
CEVAP 15 } dostluk,paylaşım,yardımlaşma,mutluluk,50 yaşımdan sonra bilgisayar kullanmayı öğrenme,sanal da olsa annecim,teyzecim,ablacım,sevgili arkadaşım hitabına maruz kalmak
SORU 16 }BU SORUDA BENDEN OLSUN blogunuza bu ismi niye koydunuz?
CEVAP 16 }ben bloguma ÇÖREKOTU koymak istedim sebebi:RASULULLAH EF S.A.V. ÇÖREKOTU ÖLÜM VE YAŞLILIK HASTALIĞI DIŞINDA HER HASTALIĞA ŞİFADIR buyurmuş ancak çörekotu daha önceden alındığı için SUSAMÇÖREKOTU oldu
ben de blogspottaki arkadaşlarım
blogcu arkadaşlarım
arkadaşlarımı mimliyorum

SOĞANLI YUMURTA















HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALAR DİLERİM

SOĞANLI YUMURTA,SOĞAN KAVURMASI,KIYMALI SOĞANLI YUMURTA
ADI HERNEYSE!!

Bu akşam (evde yemeklerimiz olmasına rağmen) sevgili eşim < şöyle bol soğanlı yumurta pişirsen de yesek diğer yemekleri yarın yeriz canım çekti> dedi ee ben ne yaparım hemen başladım soğan soymaya zaten soğan ve sarımsağı bol miktarda tüketmeye çalışıyorum(bağışıklık sistemimden sürekli problem yaşıyorum)
3 adet soğanı piyazlık doğradım,
Tavaya bir miktar kıyma koydum kendi yağı ile kavurmaya başladım!! eşim yine devrede kıyması fazla olmasa (etle arası çok iyi değil) deyince kavrulan kıymanın çoğunu ilerde kullanmak üzere tavadan aldım,
Soğanları ilave ettim kıyma ve soğan birlikte kısa süre kavruldular,
Yazdan hazırladığım domates rendesinden 2-3 kaşık koydum,
Kimyon,karabiber,pul biber,yeni bahar atıp karıştırdım ve yumurtaları kırdım
Çok beğendi,teşekkür etti iştahla ve afiyetle yedi,birde “kıymayı azaltman çoook iyi olmuş kıyma miktarı mükemmeldi> dedi
Onun memnun olması beni de çok memnun etti
ALLAH evimizi,sağlığımızı,ömrümüzü,bilgimizi,imanımızı bereketlendirsin amiin







21 Ocak 2010 Perşembe

ISPANAKLI MİLFÖY RULOLAR




PDÇS etk 52 için gönderiyorum


ISPANAKLI MİLFÖY RULOLAR

Ispanaklı börek olsa da yesek dediğimiz bir gündü,dondurucuda milföy var onları değerlendireyim derken bu şirin ve lezzetli çıtır rulolar çıktı ortaya
İç malzeme için:
1 adet doğranmış soğan ve 1 kaşık sıvıyağı kavurdum ,yıkanıp doğranmış ıspanakları ilave edip birlikte kısa süre daha kavurdum,ılıyınca peynir ve baharat ilave ettim
Kare milföylerimin bir kenarına 1 kaşık dolusu iç malzemeden koyup rulo sardım,üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu serptim ve kızgın fırında pişirdim
Dondurucuda milföyünüz varsa acele börek çeşidi olarak deneyebilirsiniz

19 Ocak 2010 Salı

ISPANAKLI HAMURLA PEYNİRLİ GÖZLEME


ISPANAKLI ERİŞTE YAPARKEN HAMURUNDAN BİRAZ ALIP İKİ ÜÇ ADET GÖZLEME YAPTIM,HAMURU AÇIP İÇİNE PEYNİR KOYUP TEFLON TAVADA PİŞİRDİM,ÜSTÜNE BİRAZ TEREYAĞI SÜRDÜM SONRA MI... ÇAY EŞLİĞİNDE AFİYETLE YEDİK

15 Ocak 2010 Cuma

HÖŞMERİM yada HOŞ MU ERİM?


HÖŞMERİM

BALIKESİR'İN MEŞHUUR TATLISI

Önce hikayesini sonra tarifini yazayım,her ne kadar başka illere ait höşmerim varsa da hepsinin yapılışı ve lezzetinde farklılıklar var,mesela BANDIRMA ve ÇANAKKLE de fırınlanarak yapılıyor hepsi de çok güzel
Geçmiş zamanda BALIKESİR’in bir köyünde(bu konuda çeşitli söylentiler var) köyüne evine dönen bir askerimiz (mehmedimiz) için eşinin o anda evde bulunan malzemelerle heyecanla,özlemle ilk kez uyguladığı tatlıyı eşine kocasına sunarken şöyle bir soru sorar:HOŞ MU ERİM?? Yani güzel olmuş mu beğendin mi?
Zaman içersinde bu soru HÖŞMERİM şekline dönüşmüş yaaa!
Höşmerimi kızkardeşim yaptı sıklıkla yapar sağolsun, bizde afiyetle yeriz
Malzemeler:
4 kg süt,
4 yumurta sarısı,
8 bardak toz şeker,
3 bardaktan 1 parmak eksik irmik,
1 çay kaşığı peynir mayası

Yapılışı:
Süt ateşe konur,parmağı hafif yakacak şekilde ısıtılır,(yoğurt mayalar gibi)
Çay bardağına peynir mayası ve yarım bardak su konur, hızlı bir şekilde karıştırılarak ılık süte katılır ve kapağı kapatılır,
Mayalandıktan sonra tel çırpıcı ile tutan peynir kırılır, içine çırpılmış yumurta sarısı ardından şeker ve irmik konur ve kaynatılır,koyulaşınca ocaktan alınır

11 Ocak 2010 Pazartesi

7 TAHILLI EKMEK(SİNANGİL)



7 TAHILLI EKMEK(SİNANGİL)
Sinangilden gelen hediye unlardan 7 tahıllı ekmek yaptım harika bir ekmek oldu,yumuşacık sünger gibi,kokusu ve lezzeti ise mükemmel,henüz almayan ve tatmayanlar bir an önce yapsınlar yesinler derim
Tarif kutunun üstünde var,un ve maya da var geriye sadece 1,5 su bardağı su kalıyor,ekmek makinasında veya elle yoğrulur ben elle yoğurmayı tercih ettim, mayalanması için beklettim iyice kabarınca ön ısıtmalı 220 c fırında yaklaşık 30 dk pişirdim

10 Ocak 2010 Pazar

ETLİ DOLMA


ETLİ DOLMA,yada KIYMALI YAPRAK SARMASI
haşlanmış asma yaprağı,
pirinç,
kıyma,
soğan,
zeytinyağı,
domates rendesi,
tuz,karabiber,yeni bahar ve isteğe bağlı baharatlar
malzemelerin hepsi çiğden hazırlanır

9 Ocak 2010 Cumartesi

DOSTLUK BİLDİRİMİ,,GÜNEŞ IŞIĞI ÖDÜLÜ veeeTEŞEKKÜRLER SİNANGİL




sevgili paşakızı , keyfeseyran ve hanifeciğimin dostluk bildirimleri var kendilerine çok teşekkür ediyorum





SEVGİLİ GELİBOLU17 KOMŞUM GÜLÜMM BANA DOSTLUK BİLDİRİMİ GÖNDERMİŞ ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM



BUGÜN HEM SEVGİLİ ARKADAŞLARIMDAN ÖDÜL ALDIM,HEM SİNANGİLDEN HEDİYE PAKETİM GELDİ, MÜTEŞEKKİRİM MUTLUYUM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM:
NURALP,
ALEYNA,
GÖKÇE,
SEVGİ,






BANA GÜNEŞ IŞIĞI ÖDÜLÜ VERMİŞLER NE İYİ DÜŞÜNMÜŞLER SAYFALARIMIZ RENKLENDİ ŞENLENDİ BAŞLATAN DÜŞÜNEN SAĞOLSUN BLOGUMA ZİYARETE GELEN HERKES ÖDÜLÜNÜ LÜTFEN ALMADAN GİTMESİN







AZ ÖNCE ELİME GEÇEN SİNANGİL PAKETİMİ RESİMLEDİM EN KISA ZAMANDA TARİFLER GELECEK İNŞALLAH,İLGİLERİNE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM









7 Ocak 2010 Perşembe

KURU DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İSTERSENİZ ÜSTLERİNE TIKLAYINIZ**


KURU DOMATESLİ PİLAV

Yaz sıcağında kuruttuğum domatesler pilav içinde de çok lezzetli oldular,
Ağustos ayının sıcağında ve güneşinde kurudukları için çok lezzetli ve şifalı
1 su bardağı pirinç,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
1,5 su bardağı su veya etsuyu,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı,
Kuru domates

Önce pirinç sıcak ve tuzlu suda ıslatılır,
Domatesler yıkanıp sıcak suda bekletilir,
Tencereye yağ,arpa şehriye konur,bir iki dakika kavrulur,pirinçlerle birlikte kısa süre daha kavrulur ve suyu veya etsuyu konur,
(*aslında pirinç pilavını suya salma şeklinde pişiriyorum ve hiç sorun yaşamıyorum yiyen herkes benim gibi memnun kalıyor bu sefer kısa süreli kavurarak pişirdim*)
birkaç damla limon suyu sıkılır,ocak önce hızlı sonra yavaşa getirilir,domateslerde ilave edilir,suyunu çekince ocak kapatılır

5 Ocak 2010 Salı

MUFFİN KALIBINDA GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE


bu tarifim softbowl etkinliği için http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ adresine gelsin

MUFFİN KALIBINDA GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE

Değişik,lezzetli ve keyifle yenebilecek bir köfte
Önce kıyma,ekmek içi,soğan ve sarımsak rendesi,tuz ve baharatlarla köfte yoğrulur
RESİM:1 }} silikon muffin kalıplarının içine köfte harcı yerleştirilir ortası boş bırakılır ve fırında köfteler pişene kadar tutulur,
RESİM:2 }} fırında köfteler pişene kadar tutulur,
RESİM:3 }} pişen köfte çanaklarının içine 2 kaşık kadar garnitür konur kısa süre daha fırında bekletilir,
RESİM:4 }} patates püresi,bir sıkma torbası ile köftelerin üstüne yerleştirilir,
RESİM:5 }} patates püresinin üstüne kaşar peyniri rendesi konur ve eriyene kadar fırında tutulur

3 Ocak 2010 Pazar

KUSKUSLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI


 

KUSKUSLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
1 su bardağına yakın haşlanmış ev yapımı kuskus,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
Maydanoz,taze nane,dereotu,
Limon suyu,
Zeytinyağı

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem