Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası Yapılışı
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır
Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası Yapılışı
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç,
6 su bardağı su (yarısı et suyu olursa daha lezzetli olur)
1-1,5 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 yumurta,
1 yemek kaşığı tepeleme un,
az tuz
üzeri için:
1 kaşık sızma zeytinyağı
2 kaşık tereyağı,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,SELAM VE DUA İLE...
Yayla çorbası oldukça sevilen,yapımı da kolay, çok lezzetli bir çorbadır,bir nevi yoğurt çorbası da denebilir
Tencereye su ve yıkanan pirinçler konur,pirinçler iyice yumuşayıp açılana dek kaynatılır,
karıştırma kabında çırpıcı veya el blenderi ile yoğurt,süt,yumurta,un pürüzsüz olana kadar çırpılır,
tenceredeki sıcak sudan alınarak ılıştırılan karışım yavaş yavaş tencereye ilave edilir,
en son tuz atılır(yoğurdun kesilmesini önlemek için)
Üstü için : yağ,nane ve pul biber yakılır,servisten sonra dökülür
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
hayrli ramazanlar
edirneden selamlar