Karnabahar Ve Mor Lahana Turşusu-Kış Turşusu
Karnabahar Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Kış Turşusu
Pembe Karnabahar Ve Mor Lahana Turşusu
Çok güzel ve eğlenceli bir turşu,rengi ise şahane
Pembe Karnabahar Ve Mor Lahana Turşusu için Malzemeler:
yarımşar adet orta boy karnabahar ve mor lahana,
uygun büyüklükte kapaklı cam şişe,
1 litre su,
3 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu,
1 yemek kaşığı şeker,
1 çay bardağına yakın üzüm sirkesi,
8-10 adet çiğ nohut,
2-3 diş sarımsak,
defne yaprağı
Pembe Karnabahar Ve Mor Lahana Turşusunun Yapılışı:
Resimde görülen karnabahar ve lahananın yarılarını kullandım,
karnabaharları küçük parçalara ayıralım,
mor lahanayı ince dilimleyelim,
temiz cam şişeye nohutları atalım, sebzeleri dolduralım,
bir kapta su şeker,tuz ve sirkeyi karıştıralım, şişeye dökelim,
sarımsakları ve en üste defne yaprağı koyup kapağını kapatalım,
NOT:
ılık ortamda yaklaşık 5 günde turşumuz hazır olur,
ilk günlerde şişenin altına tabak koymakta yarar var az da olsa suyunu salacaktır,
olduktan sonra turşu şişesini soğuk yerde muhafaza etmeli,
sirke tadını kokusunu sevmeyen koymayabilir
Karnabahar Ve Mor Lahana Turşusu-Kış Turşusu
Karnabahar Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Kış Turşusu
Mor Lahana Turşusu Malzemeleri
Mor Lahana Turşusu Yapılışı
Kolay Turşu Nasıl Yapılır
Ellerine sağlık ablacım…
YanıtlaSilRenkler tam benlik lezzetinin de müthiş olduğuna eminim…
Sevgilerimi bıraktım…
Renkler süper.Karnıbaharı sevmem çıkcası ama turşusuna nedense bayıldım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Tarifini aldım yapacağım
YanıtlaSilımmmmmm!!! Bayılırım. Kara lahana. Ama karnıbahar hiç aklıma gelmemişti. Çok beğendim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAyyy süper fikir, hemen yapmalıyım.Bayıldım, sofralarda nasılda güzel durur.Elinize sağlık,Feriha hanım.
YanıtlaSilNe kadar güzel renkler bunlar :)) ellerine sağlık afiyetle yemek nasip olsun
YanıtlaSilTursunun barbie si olurmu olmus iste :) renklerine bayildim seyirlik olmuslar, ellerine saglik
YanıtlaSilAhhhh ahhhh renklere bayıldım turşu sevmediğim halde inan yapasım geldi sofralar da nasılda göz doldurur canım eline emeğine sağlık harikalar afiyetle yiyin.
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende deneyeceğim mutlaka ..Sevgiler.
YanıtlaSilÇok sevdim ben bu mor karnabaharları , ellerinize sağlık
YanıtlaSilElma sirkesi olurmu
YanıtlaSilelma sirkesi de olur ben üzüm sirkesi kullanıyorum
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar