Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Yapılışı
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu
Sirkeli Yağlı Karışık Sebze Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli Zeytinyağlı karışık haşlama turşu yaptım
İster salata ister turşu niyetine yiyin nefis bir lezzet
GEÇEN YIL YAPTIĞIM BU TURŞUDAN FARKI BU DEFA PATLICAN DA KOYDUM
* Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu *
Malzemeler:
* 2,5 su bardağı sirke(. azaltılabilir)
*1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1,5 tatlı kaşığı tuz * Sebzeler 750 gram
* çeyrek demet Maydanoz
* 8--10 diş sarımsak
Yapılışı:
Sirke,Sızma zeytinyağı, su,tuz ve şeker derin bir tencerede kaynatıldı
Yıkanan sebzeler doğrandı
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi sebzeler sırayla kısa süre haşlandı
En son irice doğranmış Maydanoz ve sarımsak ilave edildi
Sıcakken cam şişelere dolduruldu kapakları kapatıldı ters çevirerek üstleri örtüldü
ELİNE SAĞLIK CANIM, PATLICAAN DA VAR İÇİNDE DİMİ..BİR DE PATLICANLI KARIŞIK YAPIYIM BENDE KIZLARIM ÇOK SEVİYOR YAĞLI TURŞU..AMA BİBER GÜZEL OLMALI..BURADA TATLI SİVRİ BİBER ZOR BULUNUYOR HEP ACI MÜBAREKLER..
YanıtlaSilsağolasın dilekcim,burada biberler çok güzel ve kaliteli oluyor
SilEllerine sağlık ablacımm... afiyet şifa olsun çok severim ben deee
YanıtlaSilteşekkür ederim,amin inşallah
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeğinize saglik
cenabi hak size ve abime saglik ve huzur dolu uzun omurler nasip etsin inşallah
Edirne'den selamlar
Elınıze sağĺık
Silaleykümselam,amiin
Silteşekkürler
Sil