Salamura Zeytin Siyah Zeytin Nasıl Yapılır
Siyah Salamura Zeytin Yapılışı
Salamura Zeytin
SALAMURA SİYAH ZEYTİN,
YUVARLAMA ZEYTİN YAPIMI
MERHABALAR CANLAR
Yeni başlayan haftanız hayırlı olsun,hayırlarla dolu dolu geçsin inşallah :)
veren RABBİME cc sonsuz şükürler olsun :) bahçemizdeki zeytin ağacının dalından topladığımız siyah ya da siyaha dönmek üzere olan zeytinleri topladık,YUVARLAMA veya SALAMURA diye bilinen hafif sulu ve yumuşak zeytinleri hazırladık, dalından koparmak,hazırlamak,hazırlarken dua etmek,öyle zevk veriyor ki insana :) hamdolsun
hazır alınandan çooook ucuza mal etmek de cabası oluyor
zeytin diyarlarında oldukça ucuza satılıyor,salamura edilmemiş hali 7-8 tl satılıyor,hazırlaması 5-10 dakika alıyor,ama salamura sonrası 20 tl ve üzeridir herhalde
ham zeytin ucuza alınarak;
salamura zeytin,
sele zeytin,
çizik yeşil zeytin,
kırma yeşil zeytin vb yapılabilir
nasıl yaptığıma gelince:
*5 litrelik su şişesine zeytinleri doldurduk arada sırada yere vurarak iyice yerleşmesini sağladık, yarım çay bardağı üzüm sirkesi,
yarım çay bardağı iri salamuralık tuz,
1 tatlı kaşığı(silme) toz şeker,
yarım çay bardağı sıvıyağ(zeytinyağı donduğu için tercih edilmiyor)
bu malzemeleri huni ile şişeye döktüm,kapağını kapatıp ters yüz edip sıvıların karışmasını sağladım
Şişe yan yatırılır,güneş görmeyen serin bir yerde arada sırada yuvarlanarak zeytinlerin lezzetlenmesi sağlanır,bu işlem yaklaşık 4-5 ay sürer,Amma ! biz 3 ay sonra yemeye başlıyoruz :))))
çok güzel görünüyorlar afiyetle yiyin inşallah.
YanıtlaSilteşekkür ederim gülcancım,amin
SilTamam yaptık oldu fakat nasıl saklayacagiz hiç bundan bahsetmemissinix
SilTamam yaptık oldu fakat nasıl saklayacagiz hiç bundan bahsetmemissinix
SilUnknown:
Silhiç birşey yapmayacağız serin,loş bir yerde bu şekilde şişelerin içinde duracak yiyeceğimiz kadarını çıkaracağız
zeytinsiz bir yaşam düşünemiyorum.ellerine sağlık canım Allahım afiyetle yemek nasip etsin.
YanıtlaSilzeytinsiz kahvaltı,zeytinyağsız yemek olmaz değil mi?
Silamin,inşallah
Canım günaydın salamura ve kırma zeytinin tadı bir başka oluyor sağlık ve afiyetle tüketin sevgiler...
YanıtlaSilen önemlisi de kendi elleriyle yapıp yemesi galiba :))
Silbenden de sevgiler
Nerden nasıl bulacağız Zeytinin süper görünüyor
SilNerden nasıl bulacağız Zeytinin süper görünüyor
SilAyşe Sevim hanım;
Silbalıkesir edremit körfezinde oturuyoruz,bu zeytin gemlik tipidir,bahçemizde yetiştirdik,burada pazarda çok zeytin satılıyor ama bu kadar bakımlı güzel çok bulunmuyor
Canım,
YanıtlaSilellerine ve emeğine sağlık. İnsanın kendi elleriyle yaptığı sanki daha da mı lezzetli oluyor? En iyi günlerde sağlıkla yemek nasip olsun inşAllah.
Sevgiyle kal.
teşekkür ederim arkadaşım,gerçekten çok doğru diyorsun,farklı bir lezzeti oluyor :) amin inşallah
Silsevgiler
Kendi ellerinizle hazırlamanın zevki ve lezzeti harika olmalı,afiyetle tüketin:)
YanıtlaSilhatta ken di ellerinle dalından toplaması zeytinin lezzetini ve kıymetini daha da artırdı sanki :)
Silamin inşallah
Allah sevdiklerinizle ağız tadıyla huzurla yemeyi nasip etsin
YanıtlaSilamin
Silherkese selamlar uygun fiyata yuvarlama salamura zeytin satıyorum kendi bahçemden Türkiyenin her yerine kapıda ödemeli ptt kargoyla göderebilirim.
YanıtlaSilkilosu 7 tl yeni mahsul saygılarımla şükrü idiz izmir dikili 05324537031
Herkese selamlar kendi bahçemden yuvarlama trilya zeytin satıyorum kilosu 7 tl
YanıtlaSiltamamen organiktir. Türkiyenin her yerine ptt kargoyla kapıda ödemeyle gönderebilirim 5 kg ve 10 kg ambalajlarda saygılarımla 05324537031 Dikili/İzmir
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bana da dün görümcem getirmişti bana nasıl yapacağımıda anlattı nerdeyse senin tarifin gibi
YanıtlaSilÇizmeden mi dolduruyoruz pet şişeye
YanıtlaSilevet çizmeden yan zeytini olduğu gibi şişeye koyuyoruz
SilBidonun içine biriken siyah su dökülüyormu
YanıtlaSilhayır,kesinlikle dökülmüyor o su zeytinleri koruyor bozulmasını küflenmesini önlüyor,
Silayrıca çok fazla su birikmiyor içinde
sele zeytini yapılıyorsa (sadece tuzla) onun acı suyu dökülüyor
Cevap için teşekkürler merak ettiğim için sordum zeytinde acılık olmuyorsa size güvenip yapmak istiyorum.
YanıtlaSililginiz için ben teşekkür ederim,resimde görüldüğü gibi zeytin olgun ve siyahsa hiç acılık olmuyor yıllardır bu şekilde bahçemizde ağaçtan toplayıp yapıyoruz, geçtiğimiz günlerde aynı şekilde ve ölçüde 5 adet 5 lt su bidonlarına hazırladık balkonda gölgede duruyor ara sıra döndürüyoruz
Silhatta sirkeyle temas edince zeytinin renginde açılma oluyor ama şişenin kapağını kısa süre açtığınızda oksijenden dolayı siyaha dönüşüyor :)
SilBidonun kapağı arada bir açmak gerekiyormu birde ben
YanıtlaSilAntalya da yaşıyorum çok çeşit zeytin satılıyor hangi tür ile yapmam gerek hangisi daha lezzetli olur şimdiden çok teşekkürler
A
biz edremit ve gemlik zeytin çeşitlerini yapıyoruz ( bahçemizdeki ağaçlar bu çeşit) antalyada satılanlar hakkında bilgim yok maalesef :( çok kuru olmasın ,biraz etli ve temiz, kaliteli olursa daha iyi sonuç olur
Silbidon kapağı: şayet güneşte,sıcakta bırakmazsanız,şişede dolgunluk şişlik farketmezseniz kapağı açmaya gerek yok,biz hiç açmıyoruz,sadece olduğunu kontrol için açıyoruz
Bu çeşit zeytinlerde var inşallah sizin sayenizde yapicam bilgilendirdiginiz için çok sağolun
YanıtlaSilsalamura seytin için su koymayacakmısınız
YanıtlaSilİsmail Yalli bey;
Silhayır su hiç koymuyoruz,kendi suyu çıkıyor hiç kuru olmuyor ve bozulma sorunu hiç yaşanmıyor
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilSlm nekadar süre sonra oluyor yemek için
YanıtlaSilselam,üstte yazmıştım yaklaşık 4--5 ay sonra tam lezzetinde hazır oluyor
Sil6 ay oldu kuralım, zeytinler hâlâ çok acı, yenmiyor.Ne yapabilirim?
YanıtlaSiltam olarak nasıl yaptınız bilmiyorum ama acaba zeytinleriniz tam olmadan koparıldıysa acımıydı? biz aylardır taze zeytin yiyoruz
Silsiz şişeyi düzenli olarak yuvarladınız mı?
İLK OLARAK:şayet şişede çok su birikmişse o suyu mutlaka dökün
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
vealeykümselam teşekkür ederim
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor fakat merak ettim zeytinleri yıkayıptamı bidona koyuyoruz yoksa olduktan sonramı yerkenmi yıkanıyor teşekkürler
YanıtlaSilDilan özyolcu hanım,teşekkür ederim,zeytinleri satın alıyorsanız mutlaka yıkayın suyu delikli bir kapta süzülsün sonra bidona doldurun,yerken tercihen yıkarsınız,üstüne zeytinyağı dökersiniz,inanın çok güvenilir bir tarif uzun yıllardır yapıyorum
Silشركة عزل اسطح بالرياض wMNjxST9xL
YanıtlaSil