Bu Blogda Ara

25 Kasım 2012 Pazar

SALAMURA ZEYTİN, ( YUVARLAMA ) SİYAH ZEYTİN YAPIMI

Salamura Zeytin Siyah Zeytin Nasıl Yapılır
Siyah Salamura Zeytin Yapılışı
Salamura Zeytin






YUVARLAMA SİYAH ZEYTİN
SALAMURA SİYAH ZEYTİN,
YUVARLAMA ZEYTİN YAPIMI
MERHABALAR CANLAR
Yeni başlayan haftanız hayırlı olsun,hayırlarla dolu dolu geçsin inşallah :)
veren RABBİME cc sonsuz şükürler olsun :) bahçemizdeki zeytin ağacının  dalından topladığımız siyah ya da siyaha dönmek üzere olan zeytinleri topladık,YUVARLAMA veya SALAMURA diye bilinen hafif sulu ve yumuşak zeytinleri hazırladık, dalından koparmak,hazırlamak,hazırlarken dua etmek,öyle zevk veriyor ki insana :) hamdolsun
hazır alınandan çooook ucuza mal etmek de cabası oluyor 

Sponsorlar

zeytin diyarlarında oldukça ucuza satılıyor,salamura edilmemiş hali 7-8 tl satılıyor,hazırlaması 5-10 dakika alıyor,ama salamura sonrası 20 tl ve üzeridir herhalde
ham zeytin ucuza alınarak;
salamura zeytin,
sele zeytin,
çizik yeşil zeytin,
kırma yeşil zeytin vb yapılabilir
nasıl yaptığıma gelince:
*5 litrelik su şişesine zeytinleri doldurduk arada sırada yere vurarak iyice yerleşmesini sağladık, yarım çay bardağı üzüm sirkesi,
yarım çay bardağı iri salamuralık tuz,
1 tatlı kaşığı(silme) toz şeker,
yarım çay bardağı sıvıyağ(zeytinyağı donduğu için tercih edilmiyor)
bu malzemeleri huni ile şişeye döktüm,kapağını kapatıp ters yüz edip sıvıların karışmasını sağladım
Şişe yan yatırılır,güneş görmeyen serin  bir yerde arada sırada yuvarlanarak zeytinlerin lezzetlenmesi sağlanır,bu işlem yaklaşık 4-5 ay sürer,Amma ! biz 3 ay sonra yemeye başlıyoruz :)))) 

44 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gülcancım,amin

      Sil
    2. Tamam yaptık oldu fakat nasıl saklayacagiz hiç bundan bahsetmemissinix

      Sil
    3. Tamam yaptık oldu fakat nasıl saklayacagiz hiç bundan bahsetmemissinix

      Sil
    4. Unknown:
      hiç birşey yapmayacağız serin,loş bir yerde bu şekilde şişelerin içinde duracak yiyeceğimiz kadarını çıkaracağız

      Sil
  2. zeytinsiz bir yaşam düşünemiyorum.ellerine sağlık canım Allahım afiyetle yemek nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeytinsiz kahvaltı,zeytinyağsız yemek olmaz değil mi?
      amin,inşallah

      Sil
  3. Canım günaydın salamura ve kırma zeytinin tadı bir başka oluyor sağlık ve afiyetle tüketin sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en önemlisi de kendi elleriyle yapıp yemesi galiba :))
      benden de sevgiler

      Sil
    2. Nerden nasıl bulacağız Zeytinin süper görünüyor

      Sil
    3. Nerden nasıl bulacağız Zeytinin süper görünüyor

      Sil
    4. Ayşe Sevim hanım;
      balıkesir edremit körfezinde oturuyoruz,bu zeytin gemlik tipidir,bahçemizde yetiştirdik,burada pazarda çok zeytin satılıyor ama bu kadar bakımlı güzel çok bulunmuyor

      Sil
  4. Canım,
    ellerine ve emeğine sağlık. İnsanın kendi elleriyle yaptığı sanki daha da mı lezzetli oluyor? En iyi günlerde sağlıkla yemek nasip olsun inşAllah.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim arkadaşım,gerçekten çok doğru diyorsun,farklı bir lezzeti oluyor :) amin inşallah
      sevgiler

      Sil
  5. Kendi ellerinizle hazırlamanın zevki ve lezzeti harika olmalı,afiyetle tüketin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta ken di ellerinle dalından toplaması zeytinin lezzetini ve kıymetini daha da artırdı sanki :)
      amin inşallah

      Sil
  6. Allah sevdiklerinizle ağız tadıyla huzurla yemeyi nasip etsin

    YanıtlaSil
  7. herkese selamlar uygun fiyata yuvarlama salamura zeytin satıyorum kendi bahçemden Türkiyenin her yerine kapıda ödemeli ptt kargoyla göderebilirim.
    kilosu 7 tl yeni mahsul saygılarımla şükrü idiz izmir dikili 05324537031

    YanıtlaSil
  8. Herkese selamlar kendi bahçemden yuvarlama trilya zeytin satıyorum kilosu 7 tl
    tamamen organiktir. Türkiyenin her yerine ptt kargoyla kapıda ödemeyle gönderebilirim 5 kg ve 10 kg ambalajlarda saygılarımla 05324537031 Dikili/İzmir

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım bana da dün görümcem getirmişti bana nasıl yapacağımıda anlattı nerdeyse senin tarifin gibi

    YanıtlaSil
  11. Çizmeden mi dolduruyoruz pet şişeye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çizmeden yan zeytini olduğu gibi şişeye koyuyoruz

      Sil
  12. Bidonun içine biriken siyah su dökülüyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır,kesinlikle dökülmüyor o su zeytinleri koruyor bozulmasını küflenmesini önlüyor,
      ayrıca çok fazla su birikmiyor içinde
      sele zeytini yapılıyorsa (sadece tuzla) onun acı suyu dökülüyor

      Sil
  13. Cevap için teşekkürler merak ettiğim için sordum zeytinde acılık olmuyorsa size güvenip yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginiz için ben teşekkür ederim,resimde görüldüğü gibi zeytin olgun ve siyahsa hiç acılık olmuyor yıllardır bu şekilde bahçemizde ağaçtan toplayıp yapıyoruz, geçtiğimiz günlerde aynı şekilde ve ölçüde 5 adet 5 lt su bidonlarına hazırladık balkonda gölgede duruyor ara sıra döndürüyoruz

      Sil
    2. hatta sirkeyle temas edince zeytinin renginde açılma oluyor ama şişenin kapağını kısa süre açtığınızda oksijenden dolayı siyaha dönüşüyor :)

      Sil
  14. Bidonun kapağı arada bir açmak gerekiyormu birde ben
    Antalya da yaşıyorum çok çeşit zeytin satılıyor hangi tür ile yapmam gerek hangisi daha lezzetli olur şimdiden çok teşekkürler
    A

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz edremit ve gemlik zeytin çeşitlerini yapıyoruz ( bahçemizdeki ağaçlar bu çeşit) antalyada satılanlar hakkında bilgim yok maalesef :( çok kuru olmasın ,biraz etli ve temiz, kaliteli olursa daha iyi sonuç olur

      bidon kapağı: şayet güneşte,sıcakta bırakmazsanız,şişede dolgunluk şişlik farketmezseniz kapağı açmaya gerek yok,biz hiç açmıyoruz,sadece olduğunu kontrol için açıyoruz

      Sil
  15. Bu çeşit zeytinlerde var inşallah sizin sayenizde yapicam bilgilendirdiginiz için çok sağolun

    YanıtlaSil
  16. salamura seytin için su koymayacakmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail Yalli bey;
      hayır su hiç koymuyoruz,kendi suyu çıkıyor hiç kuru olmuyor ve bozulma sorunu hiç yaşanmıyor

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Slm nekadar süre sonra oluyor yemek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam,üstte yazmıştım yaklaşık 4--5 ay sonra tam lezzetinde hazır oluyor

      Sil
  19. 6 ay oldu kuralım, zeytinler hâlâ çok acı, yenmiyor.Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak nasıl yaptınız bilmiyorum ama acaba zeytinleriniz tam olmadan koparıldıysa acımıydı? biz aylardır taze zeytin yiyoruz
      siz şişeyi düzenli olarak yuvarladınız mı?
      İLK OLARAK:şayet şişede çok su birikmişse o suyu mutlaka dökün

      Sil
  20. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor fakat merak ettim zeytinleri yıkayıptamı bidona koyuyoruz yoksa olduktan sonramı yerkenmi yıkanıyor teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilan özyolcu hanım,teşekkür ederim,zeytinleri satın alıyorsanız mutlaka yıkayın suyu delikli bir kapta süzülsün sonra bidona doldurun,yerken tercihen yıkarsınız,üstüne zeytinyağı dökersiniz,inanın çok güvenilir bir tarif uzun yıllardır yapıyorum

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem