AJVAR SOS-KÖZ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SOS
Çok lezzetli bir sos,hem kahvaltıda ekmekle birlikte,hem de et yemekleri,makarna ve pilavlarında yanında lezzetiyle,kokusuyla,rengiyle bizi mest edebilir:)
bu sosu ilk yıllar önce gökçeada'da duymuş ve yemiştim,bulgaristan göçmeni bir abla anlattı sağolsun
siz de yapmak isterseniz ve henüz biberler patlıcanlar bol iken deneyin derim
Sponsorlar
benim yaptığım sos 5 adet (350 gr) şişe oldu
ölçüler:
1 kg kırmızı biber,
1 kg patlıcan,
1 kg domates,
1 adet soğan,
8-10 adet sarımsak,
öncelikle patlıcanlar ve kırmızı biberler köz matikte veya fırında közlenir,kabukları soyulur ve rondodan geçirilir,domatesler de temizlenip rondodan geçirilir,
soğan ve sarımsaklar ince doğranır (ben rondodan geçirdim),derin bir tencereye soğan,sarımsak ve sıvıyağ konur bir müddet kavrulur
**bu sos etrafa çok sıçrıyor bu yüzden ben derin düdüklü tencerede kavurdum,cam kapaksıvıyağ olarak da sızma zeytinyağı ve az miktarda fındık yağı kullandım*
soğanların üstüne domatesler de konur,bir müddet daha kaynatılır,
patlıcan ve biber püresi de ilave edilir,
kaynamakta olan harcın içine bir miktar tuz konur
karabiber,kimyon,kuru nane ve pul biber ilave edip yıkanıp kurulanmış cam şişelere doldurdum,kapaklarını da kaynatıp kuruladım ve şişeleri sıkıca kapatıp ters çevirip üstünü örtü ile kapattım
EMİNİMKİ ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUE ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilbır nasıbolupta yapamadım su sosu...
YanıtlaSilbayyyılıyorum...ellerıne saglık
SEVGİLİ GÜLCAN;
YanıtlaSilEMİN OL EMİN GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLDU:)
SELAMLAR,SEVGİLER
SEVGİLİ MEMOLİNİNANNESİ;
YanıtlaSilİNŞALLAH NASİP OLUR DA EN KISA ZAMANDA YAPARSIN:)
TEŞEKKÜR EDERİM
SELAMLAR,SEVGİLER
hııım tarif nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilharika bir sos olmuş bu elleerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilvayyy.harika olmuş canım.resime bakınca bile cezbediyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilSen yaparsnda güzel olmazmı ablacım nefis görünüyor ben yapamıyorum vakit yok ama =) anneme söyleyimde bunuda denesin kışlıklarımıza kışlık katsın demi =) ellerine sağlık afyetle tüketin
YanıtlaSilEllerine sağlık canım pek nefis görünüyor..
YanıtlaSilsevgili mine;
YanıtlaSilteşekkür ederim sağolasın:)
sevgili lezzetsarayı;
sos gerçekten çok güzel ve lezzetli :))
sevgili sevda;
ben de senin gibi vaayyy dedim yerken:)
selamlar sevgiler
sevgili xcelis,
YanıtlaSilteveccüh göstermişsin çok teşekkür ederim,annen yapsın da kışın afiyetle yiyin inşallah:)
sevgili tarifkolik;
teşekkür ederim,sağolasın
selamlar sevgiler
ellerine sağlık bal ablamm:)
YanıtlaSilnefis görünüyor sosun ben ekmeğime sürmek istiyorummmm:DD
Ellerine sağlık canım..Afiyetle tüketmeniz dileğiyle..
YanıtlaSilellerine sağlık feriha teyze ben de denemek istiyorum çok güzel görünüyor...afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilsevgili kalpkurabiye-deniz;
YanıtlaSilsağolasın canım,ekmeğe sürüp sürüp afiyetle yiyeceksin:)
sevgili marifetane;
teşekkür ederim,amin inşallah
sevgili beracan;
kesinlikle denemeni isterim beğeneceğini ümid ediyorum,şimdiden kolay gelsin
selamlar sevgiler
çok severim bu sosları bir miktar hazırlıyabildim şükür .)
YanıtlaSilsağlıkla afiyetle yensin susamım çörekotum..
sevgiler
Feriha ablacığım S.A.
YanıtlaSilEllerine sağlık, sos çok leziz olmuştur eminim, közlenmiş herşeyi severim, kırmızı biber ve patlıcana ise bayılırım :))Senin sosta ayrıca soğan ve sarımsak gibi lezzet arttırıcılar da varmış, hmm çok güzel gerçekten. Ben de geçen haftalarda yaptım, domates ve biber soslarını, ayı yöntemle kaynarken kavanoza doldurup, sıkıca kapatıp ters çevirerek soğuyana kadar beklettim, bu yöntem çok pratik..sevgilerimle, AEO kendine çok çok dikkat et...
sevgili birdutmasalı;
YanıtlaSilne güzel şifa olsun inşallah
susamın çörekotun sana afiyetler diler,
sevgili kemalpaşatatlısı;
a s minecim,gördüm yaptıklarını maşallah çok güzel olmuşlar,güle güle afiyetle yiyin inşallah
selamlar sevgiler
ablacığım nefis bir sos ellerine sağlık,daha önceleri çok yedim nasipse ben de yapacağım inşallah.Sevgilerimle...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ekmeğimi banmak istedim :))
YanıtlaSilsevgili merhaba;
YanıtlaSilyaparsın inşallah en kısa zamanda,kışın da afiyetle yersin
sevgili lezzetnesli,
beğendiğine sevindim:) teşekkür ederim
selamlar sevgiler
harika olmuş bir tabak daha kaldımı ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilmaalesef kalmadı :))))))))
Silsevgiler
ellerine sağlık canım,harika görünüyor,bende beklerim,sevgiler...
YanıtlaSil(reyhan kesici)
teşekkür ederim,
Silsevgiler
Bu aralar buna benzer tariflere rastlıyorum, blogcu dostlarda. Malzemelerinden çok nefis olduğu anlaşılıyor, fotoğrafınız da bunu kanıtlıyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Afiyetle tüketin, inşallah.
YanıtlaSilSevgiler...
aradan 2 yıl geçmiş :) denemişsindir herhalde :)
Sildeğişik bir sosmuş gerçektende tamda mevsimi geçmek üzereyken yapıp denemek lazım hemen emeklerinize sağlık
YanıtlaSilinanın çok lezzetli bir sos mutlaka deneyin
Silellerinize sağlık Sizin kahvaltılıklarınızın hayranıyım tek kelime ile harika
YanıtlaSilyok canııım o kadar da değil sana öyle geliyordur
Silablacığım bu sostan yaptım ve harika oldu birlikte yemekte nasip olur inşallah
YanıtlaSildüşündüm de yedik mi birlikte ? :)
Silbende uzun zamandır tam yapmaya düşünürken bu siteyi buldum sizlere de tavsiye ederim arkadaşlar, http://ajvarsosu.tr.gg
YanıtlaSildenediğiniz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim
SilAjvar sosu kendimi bildim bileli yer ve severim ellerine sağlık…
YanıtlaSilAnnem sağolsun bilmediği lezzet yoktur tabi artık herşeyden elini eteğini çekti sağolsun başımda olsun o da yeter
Afiyetler olsun...
Bende yapmayi düsünüyorum, tesadüfe bak, googleye yazdim ilk siralarda senin tarifin cikti :) demek ki bu tarifle yapacam, ellerine saglik
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende bu kış için hazırladım nefisss görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Dayanılmayacak lezzetlerden biri... Sevgiler...
YanıtlaSilçok seviyorum fakat korkuyorum. iştah açıcı.Ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok nefis görünüyor sayfama beklerim sizide
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar