Hindi etini çok nadir, belki de yılda birkaç kez pişirip yiyoruz,
eşim kemiksiz hindi but almış,soteyi çok sevdiği için biraz acılı bol biberli ve domatesli pişirdim,
çok nefis oldu :)
kemiksiz hindi but,
yeşil acılı biber,
kırmızı kapya biber,
domates,
sızma zeytinyağı,
tuz,karabiber,kekik
sote yapmak çok kolay olsa da; sanırım yemek yapmayı yeni öğrenenler için yazmak gerek
kuşbaşı doğranmış et yıkanır suyu süzdürülür,uygun büyüklükteki tavaya konur,tencere tercih etmiyorum çünkü kap derin olunca etin ve sebzenin buharını atamamasından dolayı biraz daha sulu olur
kapağını kapatıp orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene dek pişmesini sağlamalı,
isteğe ve sağlığa uygun miktarda sızma zeytinyağı konur bir iki çevirip irice doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ardından domates ilave edilir,
tuzu karabiberi konur ocak kapatılır
Bakmak isterseniz TAVUK YEMEKLERİ BURADA
HİNDİ PİRZOLA BURADA
acıktığımı anladım kalkıp birşeyler yiyeyim. ellerine sağlık!
YanıtlaSilteşekkür ederim,afiyet olsun :))
SilGüzel Görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
Silelinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık:)
YanıtlaSilEveryone loves what you guys are up too. This type of clever work
YanıtlaSiland coverage! Keep up the terrific works guys I've included you guys
to blogroll.
Feel free to visit my webpage :: maleenhancementcreams.com (myfirstclasslife.Com)
ellerine sağlık. Ben severim Hindi etini. Bu şekilde daha yumuşak olmuştur . afiyet olsun yarasın. g+
YanıtlaSilEnfes görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSilşimdi farkettim yılardır hindi eti yemedim ama tavukgillerle pek aram yoktur az yerim
YanıtlaSilHindi etinin kendine has bir tadı vardır, kimine ağır gelir. Ama arada pişirmek lazım, bu tarif de nefis görünüyor, elinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilBanada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
Sevgiler
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilVallahi oruçlu oruçlu ağzım sulandı bu yemeğe sevgiler...
YanıtlaSil