Bu Blogda Ara

12 Kasım 2009 Perşembe

ÇAM MANTARI,MELKİ KAVURMASI


MELKİ MANTAR KAVURMASI


Yiyenler ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilir,yemeyenler ve arzu edenler için tarifimi yazayım ki,melkiler(çam mantarı) bolken yemekte yarar var

1 kg melki,
2 adet soğan,
3 adet domates,
1 baş sarımsak,
3 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
Az zeytinyağı

Mantarlar bir müddet sirkeli suda bekletilerek üstündeki toz toprak ve yapraklar temizlenir ve yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır ve doğranır,
Sebzeler sotelik doğranır,
Tavaya zeytinyağı ve sebzeler konarak birlikte sotelenir,kısa süre haşlanarak yarı pişmiş olan mantarlar da ilave edilerek biraz daha kavrulur,tuz ve karabiber koyarak lezzeti tamamlanmış olur

15 yorum:

  1. ben nedense kültür mantarından yeterince tat alamıyorum.boluda bir mantar yemiştim ta dı harikaydı.belki bu dedigin mantarda boludaki mantar gibidir.

    YanıtlaSil
  2. Melki ilk defa duydum....
    Ellerine sağlık görüntü şahane...

    YanıtlaSil
  3. Mmmm.. Bayılırım mantar kavurmasına. Tam öğle yemeği saatim de gelmiş, ne güzel giderki şimdi. Bi tabak alsam :)

    YanıtlaSil
  4. Görüntüsü süper. Olsa da yesem şimdi. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ablacım eline ssağlık.mantarı pek severim.böyle sebzeli pek hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  6. mantara bayılırım.yemeğen görüntüsüde muhteşem.akşam akşam canım çekti.eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. mELKİ SANIRIM KANLICA MANTARI OLUYOR..BOLU'DA BEŞ YIL ÇOOK YEDİM..öMRÜMDE YEDİĞİM EN LEZİZ MANTARLARDI..
    TOSTTA BİLE CIZ-BIZ YAPARDIM..vALLA ÖZENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK..LİSTELERDE GÖRÜNCE BİR BAKAYIM DEMİŞTİM..
    SEVGİLER BIRAKIYORUM GİDERKEN..

    YanıtlaSil
  8. Bende mantarlı piiza yapsam mantarı önceden haşlamam veya kavurmam gerekirmi acaba canım.Yoksa ince dilip piizaya yerletirsem pişermi?

    YanıtlaSil
  9. melki dedikleri mantar aslında çam mantarı yağmurdan sonra cıkar ve bulması yemesinden daha zevkli oluyor:))

    YanıtlaSil
  10. ahhh ahhh bulsamda yesem valla bu arada memleketimin yemeklerinden yapıyorsunuz sanki annemin yaptığı yemekleri görüyormuş gibi oluyorum elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bursadada bu mantar çok yaygın olarak bilinir ve yenir. Kültür mantarı ile kıyaslanamayacak kadar güzeldir. Sadece közde pişirip yemeye bile bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Melki yi ilk defa duyuyorum ama sen yaptıysan eminim harikadır…
    Ellerine sağlık ablacım sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Eline sağlık.En lezzetli mantarlardan biri ben de kızartmasını, kavurmasını, közlenmişini hepsini çok severim :) İlk defa duyuyorum diyen arkadaşlar adını farklı biliyorlardır belki de.Balıkesir, Çanakkale civarında Melki, İzmir civarında Çıntar , bazı yerlerde de Kanlıca Mantarı diye biliniyor.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem