MELKİ MANTAR KAVURMASI
Yiyenler ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilir,yemeyenler ve arzu edenler için tarifimi yazayım ki,melkiler(çam mantarı) bolken yemekte yarar var
1 kg melki,
2 adet soğan,
3 adet domates,
1 baş sarımsak,
3 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
Az zeytinyağı
Mantarlar bir müddet sirkeli suda bekletilerek üstündeki toz toprak ve yapraklar temizlenir ve yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır ve doğranır,
Sebzeler sotelik doğranır,
Tavaya zeytinyağı ve sebzeler konarak birlikte sotelenir,kısa süre haşlanarak yarı pişmiş olan mantarlar da ilave edilerek biraz daha kavrulur,tuz ve karabiber koyarak lezzeti tamamlanmış olur
Yiyenler ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilir,yemeyenler ve arzu edenler için tarifimi yazayım ki,melkiler(çam mantarı) bolken yemekte yarar var
1 kg melki,
2 adet soğan,
3 adet domates,
1 baş sarımsak,
3 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
Az zeytinyağı
Mantarlar bir müddet sirkeli suda bekletilerek üstündeki toz toprak ve yapraklar temizlenir ve yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır ve doğranır,
Sebzeler sotelik doğranır,
Tavaya zeytinyağı ve sebzeler konarak birlikte sotelenir,kısa süre haşlanarak yarı pişmiş olan mantarlar da ilave edilerek biraz daha kavrulur,tuz ve karabiber koyarak lezzeti tamamlanmış olur
ben nedense kültür mantarından yeterince tat alamıyorum.boluda bir mantar yemiştim ta dı harikaydı.belki bu dedigin mantarda boludaki mantar gibidir.
YanıtlaSilMelki ilk defa duydum....
YanıtlaSilEllerine sağlık görüntü şahane...
Mmmm.. Bayılırım mantar kavurmasına. Tam öğle yemeği saatim de gelmiş, ne güzel giderki şimdi. Bi tabak alsam :)
YanıtlaSilGörüntüsü süper. Olsa da yesem şimdi. Ellerine sağlık
YanıtlaSilablacım eline ssağlık.mantarı pek severim.böyle sebzeli pek hoş olmuş.
YanıtlaSilmantara bayılırım.yemeğen görüntüsüde muhteşem.akşam akşam canım çekti.eline sağlık
YanıtlaSilmELKİ SANIRIM KANLICA MANTARI OLUYOR..BOLU'DA BEŞ YIL ÇOOK YEDİM..öMRÜMDE YEDİĞİM EN LEZİZ MANTARLARDI..
YanıtlaSilTOSTTA BİLE CIZ-BIZ YAPARDIM..vALLA ÖZENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK..LİSTELERDE GÖRÜNCE BİR BAKAYIM DEMİŞTİM..
SEVGİLER BIRAKIYORUM GİDERKEN..
Bende mantarlı piiza yapsam mantarı önceden haşlamam veya kavurmam gerekirmi acaba canım.Yoksa ince dilip piizaya yerletirsem pişermi?
YanıtlaSilmelki dedikleri mantar aslında çam mantarı yağmurdan sonra cıkar ve bulması yemesinden daha zevkli oluyor:))
YanıtlaSilahhh ahhh bulsamda yesem valla bu arada memleketimin yemeklerinden yapıyorsunuz sanki annemin yaptığı yemekleri görüyormuş gibi oluyorum elinize emeğinize sağlık
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBursadada bu mantar çok yaygın olarak bilinir ve yenir. Kültür mantarı ile kıyaslanamayacak kadar güzeldir. Sadece közde pişirip yemeye bile bayılıyorum.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMelki yi ilk defa duyuyorum ama sen yaptıysan eminim harikadır…
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım sevgiler...
Eline sağlık.En lezzetli mantarlardan biri ben de kızartmasını, kavurmasını, közlenmişini hepsini çok severim :) İlk defa duyuyorum diyen arkadaşlar adını farklı biliyorlardır belki de.Balıkesir, Çanakkale civarında Melki, İzmir civarında Çıntar , bazı yerlerde de Kanlıca Mantarı diye biliniyor.
YanıtlaSil