Bu Blogda Ara

12 Eylül 2009 Cumartesi

MISIR ÇORBASI


MISIR ÇORBASI

1 orta boy mısır konservesi,
4 su bardağı su,
1 su bardağı et suyu,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır unu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ


Tencereye su ve etsuyu(et suyu yoksa bulyon) konur,içine konserve mısırlar konur birlikte kaynatılır,
Mısırların suyunu kullanmıyorum,yıkadıktan sonra tencereye koyuyorum,kısık ateşte bir müddet kaynatıyorum,
Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır: un, mısır unu ve yağlar birlikte unun kokusu gidene kadar ama yakmadan kavrulur,sürekli karıştırarak süt ilave edilir topaklanması önlenir, şayet topaklanma olursa el blendırı ile açılır,
Mısır unundan hoşlanmayan sadece un ile hazırlayabilir
Beşamel sos kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır,
Üstüne tereyağı ve pul biber yakılarak dökülür

4 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık ne güzel bir çorba tarifi...

    YanıtlaSil
  2. canım benim becerikli arkadaşım ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık güzel bir tarif
    ayrıca sosu çok şık olmuş
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    cenabi hak size ve abime hayrli saglikli uzun omurler versin insallah
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem