LOOOKMAAAA
Lokmalar sıcak buyurun
Değişiklik olsun iftarda sıcacık lokma yiyelim dedik ve başladık hazırlığa
5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 paket instant kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı şeker
Önce kuru malzemeler karıştırılır sonra sıvı malzemeler ile birlikte yoğrulur,
Hamur ele yapışmayana kadar yoğurma işine devam edilir, mayalanması için üstü örtülüp bekletilir,
Hamur iki katına kadar kabarıp mayalandığı zaman derin bir tavaya çiçek yağı konur(kızartma yaparken konan miktar gibi değil biraz daha fazla yağ konur)
Küçük bir kaba yağ konur arasıra eli yağlamak ve hamura şekil vermek için,
Lokmayı yapmak istediğimiz büyüklükte hamur ele alınır ve şekil verilir,mutlaka kızgın yağa atılır(yağ tam kızmamışsa hamurlar çok fazla yağ alır)
Lokmaların her iki tarafı da kızartılır,
yanında mutlaka beyaz peynir yenir gül reçeli ise çok yakışır çook
Bende lokma tatlısı zannettim. Ama bunlar enfes olmuş. Ellerine sağlık
YanıtlaSilnasıl severim lokmayı, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsevilmeyecek gibi değil kii :)) peynirle mmm
Silteşekkürler
sevgili mahperi balıkesirde tuzlu olana lokma
YanıtlaSildeniyor bazı yerde de pişi,, diğerine izmirde lokma ama burada lokma tatlısı deniyor fark bu
pişi yada lokma farketmez hamurişi olsunda...
YanıtlaSilevet haklısınız,bence de farketmez :)))
Silcanım yapmak istiyorum evde kuru pakmaya var ne kadar koymalıyım safiye acar tok
YanıtlaSilben de artık instant maya almıyorum büyük paketlerdeki kuru mayalardan alıyorum,
Sil1 yemek kaşığı silme yeter :) kolay gelsin bereketli olsun