Sıcak (kaynar) Suyla Turşu Nasıl Yapılır
Sıcak (kaynar) Suyla Turşu Yapılışı
Sıcak (kaynar) Suyla Turşu Tarifi
Sıcak (kaynar) Suyla Yapılan Turşu
Sirkeli TurşuTurşu Nasıl Yapılır
Kışlık Turşu Nasıl Yapılır
Doğal yöntemle yetiştirilmiş Patlıcan bulunca hemen az da olsa 1 şişe Patlıcan Turşusu yaptım, inşallah sağlıkla afiyetle yeriz
Üstteki resimde gördüğünüz sebzelerin tamamını aynı yöntemle hazırladım,oldukça kolay,pratik ve anlatıldığına göre de çok güvenilir bir turşu
bu turşuları nasıl yaptım:
Sebzeleri yıkayıp çok büyükse doğrayarak veya dilimleyerek cam şişeye yerleştirdim,yerleştirirken ince uzun maşa kullandım,
aralara soyulmuş 5--6 diş sarımsak koydum,
1 su bardağına yakın sirke döktüm(sirkeyi sevmeyenler miktarı azaltabilir)
1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı kaya tuzu,1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı kişniş tohumu koyup en son şişenin ağzına kadar dolu dolu kaynamakta olan su ilave ettim,kapağını kapatıp ters çevirdim
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeklerinize sağlık.
edirneden selamlar
aleykümselam,teşekkür ederim
SilSu içme suyu olacak herhalde klorsuz .Çok güzel gözüküyor acurla bu yöntemi deneyeceğim teşekkürler 😊
SilEn iyi turşu suyu kuyu suyu ile olur ancak bulmak zor olabilir çeşme suyunu kaynatarak yapabilirsiniz
YanıtlaSil