Bu Blogda Ara

17 Ekim 2016 Pazartesi

Sultani Bezelye Yemeği Tarifi-Zeytinyağlı Sultani Bezelye Yemeği






Merhaba sevgili takipçilerim,
Sultani bezelye yemeği pişirdim,her ne kadar zamanı geçse de arşivimde beklemesin istedim zaten  oldukça tarifim birikti :(
tüm Zeytinyağlı Sebze Yemekleri  için tıklayabilirsiniz
Sultani Bezelye çok çabuk geçiyor,hemen kartlaşıp kılçıklanıyor, mümkünse yeni çıktığı zaman tazeyken alıp pişirmeli :)
temizlerken bezelyenin tanelerinin olduğu sırt kısmını kılçık varsa bıçakla sıyırmakta yarar var,
yıkanan bezelyelerin suyu süzdürülür,
tencereye yemeklik doğranan soğan,biber,domates ve sızma zeytinyağı konur,bir iki dakika sotelenir,bezelyeler konur,şeker ve tuz ilave edilir,kapağı örtülür,kısık ateşte bezelyeler sararana dek pişirilir,üstüne 1 su bardağı kadar kaynar su konur,iyice yumuşayana dek pişirilir,
ŞAYET; BEZELYELER kılçıklı biraz kartlaşmış ise düdüklü tencerede pişirmelidir





1 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeğinize sağlık
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem