Merhaba sevgili takipçilerim,
Sultani bezelye yemeği pişirdim,her ne kadar zamanı geçse de arşivimde beklemesin istedim zaten oldukça tarifim birikti :(
tüm Zeytinyağlı Sebze Yemekleri için tıklayabilirsiniz
Sultani Bezelye çok çabuk geçiyor,hemen kartlaşıp kılçıklanıyor, mümkünse yeni çıktığı zaman tazeyken alıp pişirmeli :)
temizlerken bezelyenin tanelerinin olduğu sırt kısmını kılçık varsa bıçakla sıyırmakta yarar var,
yıkanan bezelyelerin suyu süzdürülür,
tencereye yemeklik doğranan soğan,biber,domates ve sızma zeytinyağı konur,bir iki dakika sotelenir,bezelyeler konur,şeker ve tuz ilave edilir,kapağı örtülür,kısık ateşte bezelyeler sararana dek pişirilir,üstüne 1 su bardağı kadar kaynar su konur,iyice yumuşayana dek pişirilir,
ŞAYET; BEZELYELER kılçıklı biraz kartlaşmış ise düdüklü tencerede pişirmelidir
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeğinize sağlık
edirneden selamlar