Sayfalar

6 Ekim 2016 Perşembe

Sıcak (kaynar) Suyla Turşu Nasıl Yapılır


Sıcak (kaynar) Suyla Turşu Nasıl Yapılır
Sıcak (kaynar) Suyla Turşu  Yapılışı
Sıcak (kaynar) Suyla Turşu Tarifi
Sıcak (kaynar) Suyla Yapılan Turşu 
Sirkeli Turşu
Turşu Nasıl Yapılır
Kışlık Turşu Nasıl Yapılır



Doğal yöntemle yetiştirilmiş Patlıcan bulunca hemen az da olsa 1 şişe Patlıcan Turşusu yaptım, inşallah sağlıkla afiyetle yeriz
Üstteki resimde gördüğünüz sebzelerin tamamını aynı yöntemle hazırladım,oldukça kolay,pratik ve anlatıldığına göre de çok güvenilir bir turşu

Feriha
bu turşuları nasıl yaptım:
Sebzeleri yıkayıp çok büyükse doğrayarak veya dilimleyerek  cam şişeye yerleştirdim,yerleştirirken ince uzun maşa kullandım,
aralara soyulmuş 5--6 diş sarımsak koydum,
1 su bardağına yakın sirke döktüm(sirkeyi sevmeyenler miktarı azaltabilir)
1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı kaya tuzu,1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı kişniş tohumu koyup en son şişenin ağzına kadar dolu dolu kaynamakta olan  su ilave ettim,kapağını kapatıp ters çevirdim

4 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeklerinize sağlık.
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleykümselam,teşekkür ederim

      Sil
    2. Su içme suyu olacak herhalde klorsuz .Çok güzel gözüküyor acurla bu yöntemi deneyeceğim teşekkürler 😊

      Sil
  2. En iyi turşu suyu kuyu suyu ile olur ancak bulmak zor olabilir çeşme suyunu kaynatarak yapabilirsiniz

    YanıtlaSil