Bu Blogda Ara

3 Eylül 2016 Cumartesi

Kış İçin Sebze Kurutması Nasıl Yapılır

Kış İçin Sebze Kurutması Nasıl Yapılır
Kış İçin Sebze Kurutması 
Kışlık Sebze Kurutması Nasıl Yapılır
Kışlık Sebze  Nasıl Kurutulur

Kabak kurutmak için:
kabaklar kabukları ile birlikte ince 1 mm kadar dilimlenir,altı delikli bir tepsi veya kaba dizilir,güneşli ve havadar bir yerde kurutulur(1--2 günde kurur)


Patlıcan kurusu:
Kabukları (isteğe bağlı) soyulan patlıcan yemeklik ise bu şekilde dilimlenir (kabak gibi) kurutulur
Kapya biberler:
çekirdekleri alınan biberler resimdeki gibi küçük parçalara kesilir,güneşli ve havadar bir yerde kurutulur
! kapya biraz etli olduğundan daha geç kurur,üst üste durursa çürür bu yüzden dikkatli olmalıdır
kışın kurusu az haşlanarak salatası,yoğurtlusu,pilav,çorba,yemeklerde çeşni olarak kullanılır

Acı biberleri bu şekilde bıçakla ortalarından keserek kuruttum

Aynı acılı biberleri tohumlarını çıkarıp dilimleyerek kuruttum

Tüm kuru sebzeleri ayrı poşetlere koyup içlerine  1 yemek kaşığı kadar iri kaya tuzu attım(bozulmuyor)

Veeeee işte mutlu son :))

Poşetlediğim kuru sebzeleri buzdolabı veya dondurucuda uzun yıllar bozulma riski yaşamadan saklayabiliyorum, 

RABBİMİZE BİZE VERDİĞİ TÜM NİMETLER İÇİN SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN

5 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeğinize sağlık
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize emek lerinize salık yeni gördüm sitenizi ama bayıldım heleki soslara nasıl da güzel olur oofff

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem