Kış İçin Sebze Kurutması
Kışlık Sebze Kurutması Nasıl Yapılır
Kışlık Sebze Nasıl Kurutulur
kabaklar kabukları ile birlikte ince 1 mm kadar dilimlenir,altı delikli bir tepsi veya kaba dizilir,güneşli ve havadar bir yerde kurutulur(1--2 günde kurur)
Patlıcan kurusu:
Kabukları (isteğe bağlı) soyulan patlıcan yemeklik ise bu şekilde dilimlenir (kabak gibi) kurutulur
Kapya biberler:Kabukları (isteğe bağlı) soyulan patlıcan yemeklik ise bu şekilde dilimlenir (kabak gibi) kurutulur
çekirdekleri alınan biberler resimdeki gibi küçük parçalara kesilir,güneşli ve havadar bir yerde kurutulur
! kapya biraz etli olduğundan daha geç kurur,üst üste durursa çürür bu yüzden dikkatli olmalıdır
kışın kurusu az haşlanarak salatası,yoğurtlusu,pilav,çorba,yemeklerde çeşni olarak kullanılır
Aynı acılı biberleri tohumlarını çıkarıp dilimleyerek kuruttum
Tüm kuru sebzeleri ayrı poşetlere koyup içlerine 1 yemek kaşığı kadar iri kaya tuzu attım(bozulmuyor)
Veeeee işte mutlu son :))
Poşetlediğim kuru sebzeleri buzdolabı veya dondurucuda uzun yıllar bozulma riski yaşamadan saklayabiliyorum,
RABBİMİZE BİZE VERDİĞİ TÜM NİMETLER İÇİN SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN
Emeğinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeğinize sağlık
edirneden selamlar
ve aleykümselam,teşekkürler
SilEllerinize emek lerinize salık yeni gördüm sitenizi ama bayıldım heleki soslara nasıl da güzel olur oofff
YanıtlaSil