Zerdeçallı Yoğurt Çorbası ( Erişteli,Tavuklu,Nohutlu )
Zerdeçallı Yoğurt Çorbası ( Erişteli,Tavuklu,Nohutlu )
1 çay bardağı erişte,
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
1-1,5 lt sıcak su veya tavuk suyu,
1 çay kaşığı toz zerdeçal,
haşlanmış didilmiş tavuk eti,
Terbiyesi İçin :
1 kase dolusu ev yapımı yoğurt,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
az tuz,
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber,
1 yemek kaşığı tereyağı
Tencereye sıcak su veya tavuk suyu konur(Ben dondurucuda hazırda beklettiğim tavuk suyunu koydum),kaynayınca erişteler konur,kısık ateşte kapağı yarım kapalı olarak kaynarsa daha çabuk ve güzel pişer,
Toz zerdeçal,tavuk eti parçaları ve haşlanmış nohutlar da ilave edilir,
derin bir kapta yoğurt,yumurta,un blendırla çırpılır,pürüzsüz hale gelince kaynamakta olan çorba suyu ile karıştırılıp ılıştırılan meyane yavaş yavaş çorba tenceresine boşaltılır,
tereyağı,nane,pul biber kızdırılıp çorbaya dökülür
Selamun Aleykum.
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize sağlık.
Cenabı Hak içinde bulunduğumuz Şaban-ı Şerif'in ve yaklaşmakta olduğumuz Ramazan-ı Şerif'in hatrına size, abime ve Ümmet-i Muhammed'e sağlık ve huzur dolu hayrlı uzun ömürler nasip etsin inşallah.
Edirne'den selamlar.
Ve aleyküm selam
Silçok teşekkür ederim,amin amin :)