Barbeküde Izgara Kuzu Şiş
Barbeküde Izgara Kuzu Şiş Nasıl Yapılır
Barbeküde Izgara Kuzu Şiş Hazırlanışı
Barbeküde Izgara Kuzu Şiş Evde Nasıl Yapılır
bakmak isterseniz Izgaralar Burada
Merhabalar,selam ve dua ile
Evde dumansız,külsüz ızgara yapmak için benim kullandığım gibi elektrikli sulu ızgaralar çok ideal,neredeyse gerçek barbekü kıvamında oluyor
ben kuşbaşı doğradığım kuzu etini bambu kürdanlara geçirdim yemek masamın üstüne koyduğum fırın tepsisinin içine barbeküyü yerleştirdim,oturduğumuz yerde hem pişirip hem yedik
zaman varsa etleri soslayıp bekletme yarar var etler daha yumuşak oluyor
Şöyle ki;
büyük bir kap içine robotta püre haline gelen 1 adet soğan ,1 diş sarımsak,1 çay bardağı yoğurt,1 fincan sıvı yağ,1 çorba kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu arzuya göre tuz ve baharatlar konur ve karıştırılır.
etler de ilave edilirek bu sosta enaz 2-3 saat bekletilir. Bir gece bekletilirse çok daha yumuşak ve leziz olur.
Ya da BU SOS:
sıvıyağ
biber salçası,
bitkisel tuz,
limon suyu,
maden sodası,
tavuk baharatı,
pul biber
Hmmmmm kokusunu duyar gibiyim afiyet bal olsun...
YanıtlaSilamin,teşekkür ederim
Silkokusu yetiyor zaten :)
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler :))
Silbende elektrikli barbekü almak istiyorum ama karar veremedim.siz hangi marka kullanıyorsunuz nerden aldınız ve memnunmusunuz.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilızgaramın markası ESSE elektrikli ızgara,ayrıca yazlıkta kumtel kullanıyorum ama esseyi tercih ediyorum sebebi:pişirme aşamasında üstüne konan gıdaların alttaki su kabına düşmesini önleyen düz bir pişirme yüzeyi mevcut
Silalt kabına su konuyor bu sayede duman ve koku çok az oluyor mutfağımda yemek masamın üzerinde pişiriyorum ve memnunum sizin için de en uygunu ve hayırlısı olsun inşallah sevgiyle kalınız
abla kusura bakmayin isteyim yanlislikla plakayi kopyalayıp gönderdim selamlar
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize saglik.
YanıtlaSilEdirne'den selamlar.