Sayfalar

27 Şubat 2016 Cumartesi

Barbeküde Izgara Kuzu Şiş

Barbeküde Izgara Kuzu Şiş
Barbeküde Izgara Kuzu Şiş Nasıl Yapılır
Barbeküde Izgara Kuzu Şiş Hazırlanışı
Barbeküde Izgara Kuzu Şiş Evde Nasıl Yapılır



bakmak isterseniz Izgaralar Burada




Merhabalar,selam ve dua ile
Evde dumansız,külsüz ızgara yapmak için benim kullandığım gibi elektrikli sulu ızgaralar çok ideal,neredeyse gerçek barbekü kıvamında oluyor
ben kuşbaşı doğradığım kuzu etini bambu kürdanlara geçirdim yemek masamın üstüne koyduğum fırın tepsisinin içine barbeküyü yerleştirdim,oturduğumuz yerde hem pişirip hem yedik
zaman varsa etleri soslayıp bekletme yarar var etler daha yumuşak oluyor
Şöyle ki;
 büyük bir kap içine robotta püre haline gelen 1 adet soğan ,1 diş sarımsak,1 çay bardağı yoğurt,1 fincan sıvı yağ,1 çorba kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu arzuya göre tuz ve baharatlar konur ve karıştırılır.
etler de ilave edilirek bu sosta enaz 2-3 saat bekletilir. Bir gece bekletilirse çok daha yumuşak ve leziz olur.

Ya da BU SOS:
sıvıyağ

biber salçası,

bitkisel tuz,

limon suyu,

maden sodası,

tavuk baharatı,

pul biber




8 yorum:

  1. Hmmmmm kokusunu duyar gibiyim afiyet bal olsun...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bende elektrikli barbekü almak istiyorum ama karar veremedim.siz hangi marka kullanıyorsunuz nerden aldınız ve memnunmusunuz.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ızgaramın markası ESSE elektrikli ızgara,ayrıca yazlıkta kumtel kullanıyorum ama esseyi tercih ediyorum sebebi:pişirme aşamasında üstüne konan gıdaların alttaki su kabına düşmesini önleyen düz bir pişirme yüzeyi mevcut
      alt kabına su konuyor bu sayede duman ve koku çok az oluyor mutfağımda yemek masamın üzerinde pişiriyorum ve memnunum sizin için de en uygunu ve hayırlısı olsun inşallah sevgiyle kalınız

      Sil
  4. abla kusura bakmayin isteyim yanlislikla plakayi kopyalayıp gönderdim selamlar

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize ve emeğinize saglik.
    Edirne'den selamlar.

    YanıtlaSil