Bu Blogda Ara

14 Eylül 2015 Pazartesi

Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu

Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşunun Yapılışı
Sirkeli Haşlama Turşu
Sirkeli Yağlı Turşu
 Haşlama Turşu
Yağlı  Turşu


   


Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu

Malzemeler:

1 kg kaypa biber
1 kg acılı yeşil biber –demre
1 su bardağı su
2 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
4 adet 750 ml cam şişe

NOT: siz turşunuzun daha sulu veya daha bol sirkeli olmasını isterseniz sirke miktarını yarım veya 1  bardak daha artırabilirsiniz

Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu


Önce tüm malzemeler hazırlanır,yıkanır,biberlerin tohumları ayıklanır,2 parmak eninde doğranır,sarımsaklar ve maydanoz doğranır

Tencereye su,yağ,sirke,tuz ve şeker konur kaynatılır,
daha etli olduğundan önce kapya biberler konur hafif yumuşayacak şekilde(çok pişmeyecek)10 dk kadar kaynatılır,
yeşil biberler ilave edilir,arada karıştırarak en fazla 10 dk daha kaynatılır,
resim kolajında görüldüğü gibi irice kıyılmış maydanoz ve doğranmış sarımsaklar ilave edilir,
1--2 taşım kaynatıp ocak kapatılır,
cam şişelere sıcakken doldurulur,üstüne 1 sap maydanoz koyup kapakları kapatılır,ters çevrilerek üstü örtülür,soğuyunca kiler veya buzdolabına kaldırılır

14 yorum:

  1. miss gibi ne güzell görüntüsü var ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görüntüsü,kokusu,lezzeti çok güzel :))
      çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Eline sağlık ablacım annem de bu turşuyu sadece çarliston biberlerle yapıyor seninki de harika gibi yalnız birşey merak ettim şişelere doldururken suyunu da sıcakken koyuyormusun acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneciğinin de ellerine sağlık özgencim,evet kalan suyunu sıcakken şişelere pay ettim,kapağını örtüp ters çevirdim ve örttüm
      bugün birisini açtık çok beğendik inanın
      sevgiler

      Sil
  3. Şekerin miktarını yazmamışsın ferihacığım,ne kadar olacak 1 tatlı kaşığımı,görüntü süper tadıda süperdir ,denemek istiyorum bende,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeker 1 tatlı kaşığı olacak,
      dün tekrar yaptım,çok lezzetli oluyor,kesinlikle denemeni tavsiye ederim

      Sil
  4. Eline emeğine sağlık ablacım afiyetle ağız tadıyla yersiniz inşş:)))

    YanıtlaSil
  5. Feriha hanim ellerinize saglik. İnşallah bende deniycem. Merak ettigim bu turşunun dayaniklilik suresi...cevaplarsaniz sevinirim. Sevgiler. Güler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güler hanım,teşekkür ederim
      inanın bu turşulardan ve diğerlerinden geçtiğimiz günlerde tükettik :) üstünden 1 yıl geçti bir sorun yok
      ! ben evimin bodrum katında serin ve güneş görmeyen yerde saklıyorum yaptığım kışlıkları (bu turşuyu açtıktan sonra bitene dek buzdolabında muhafaza ediyorum)

      Sil
    2. Çok teşekkürler sağlikla yensin. Hemen deniyecegim. Sevgilerimle...Güler.

      Sil
  6. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık bende deniyecem benim kapya biberlerim yesil olur deyilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim
      Olur tabi kırmızı biberin görüntüsü ve lezzeti farklı olsa da yeşil biber de olur

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem