Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşunun Yapılışı
Sirkeli Haşlama Turşu
Sirkeli Yağlı Turşu
Haşlama Turşu
Yağlı Turşu
Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu
Malzemeler:
1 kg kaypa biber
1 kg acılı yeşil biber –demre
1 su bardağı su
2 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
4 adet 750 ml cam şişe
NOT: siz turşunuzun daha sulu veya daha bol sirkeli olmasını isterseniz sirke miktarını yarım veya 1 bardak daha artırabilirsiniz
Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu
Önce tüm malzemeler hazırlanır,yıkanır,biberlerin tohumları ayıklanır,2 parmak eninde doğranır,sarımsaklar ve maydanoz doğranır
daha etli olduğundan önce kapya biberler konur hafif yumuşayacak şekilde(çok pişmeyecek)10 dk kadar kaynatılır,
yeşil biberler ilave edilir,arada karıştırarak en fazla 10 dk daha kaynatılır,
resim kolajında görüldüğü gibi irice kıyılmış maydanoz ve doğranmış sarımsaklar ilave edilir,
1--2 taşım kaynatıp ocak kapatılır,
cam şişelere sıcakken doldurulur,üstüne 1 sap maydanoz koyup kapakları kapatılır,ters çevrilerek üstü örtülür,soğuyunca kiler veya buzdolabına kaldırılır
miss gibi ne güzell görüntüsü var ellerine sağlık cnm.
YanıtlaSilgörüntüsü,kokusu,lezzeti çok güzel :))
Silçok teşekkür ederim
Eline sağlık ablacım annem de bu turşuyu sadece çarliston biberlerle yapıyor seninki de harika gibi yalnız birşey merak ettim şişelere doldururken suyunu da sıcakken koyuyormusun acaba?
YanıtlaSilanneciğinin de ellerine sağlık özgencim,evet kalan suyunu sıcakken şişelere pay ettim,kapağını örtüp ters çevirdim ve örttüm
Silbugün birisini açtık çok beğendik inanın
sevgiler
Şekerin miktarını yazmamışsın ferihacığım,ne kadar olacak 1 tatlı kaşığımı,görüntü süper tadıda süperdir ,denemek istiyorum bende,ellerine sağlık.
YanıtlaSilşeker 1 tatlı kaşığı olacak,
Sildün tekrar yaptım,çok lezzetli oluyor,kesinlikle denemeni tavsiye ederim
Eline emeğine sağlık ablacım afiyetle ağız tadıyla yersiniz inşş:)))
YanıtlaSilteşekkür ederim,amin
SilFeriha hanim ellerinize saglik. İnşallah bende deniycem. Merak ettigim bu turşunun dayaniklilik suresi...cevaplarsaniz sevinirim. Sevgiler. Güler
YanıtlaSilGüler hanım,teşekkür ederim
Silinanın bu turşulardan ve diğerlerinden geçtiğimiz günlerde tükettik :) üstünden 1 yıl geçti bir sorun yok
! ben evimin bodrum katında serin ve güneş görmeyen yerde saklıyorum yaptığım kışlıkları (bu turşuyu açtıktan sonra bitene dek buzdolabında muhafaza ediyorum)
Çok teşekkürler sağlikla yensin. Hemen deniyecegim. Sevgilerimle...Güler.
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık bende deniyecem benim kapya biberlerim yesil olur deyilmi
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
SilOlur tabi kırmızı biberin görüntüsü ve lezzeti farklı olsa da yeşil biber de olur