Bu Blogda Ara

16 Eylül 2015 Çarşamba

Barbunya Dondurucuda Nasıl Saklanır--Kışlık Barbunya Dondurmak

 Beyaz Barbunya
Badalan Fasulye


Dolmalık Kapya Biber Dondurdum
dolma yapılabilecek büyüklükteki kapya biberleri çekirdeklerini çıkarıp içini dışını yıkadım,suyu süzülünce poşetledim,dondurdum

poşette  leke gibi görülenler buz :) resimleyebilmek için dondurucudan çıkardım
Merhaba efendim selam ve dua ile...
eylül ayının ortasına geldik kış hazırlıklarına devam ediyoruz,nasipse kışın kilerimizden,dolabımızdan çıkarır afiyetle yeriz inşallah

biz beyaz barbunyayı ve özellikle badalan denilen kuru fasulyenin dalında tam kurumadan tarladan hasat edilmesiyle enfes bir lezzetteki fasulyeyi kışın çok severek yiyoruz
herkesin dondurma şekilleri farklı olsa da ben şu şekilde yapıyorum:
resimde görüldüğü gibi kabuklarından ayırıp kap içinde biriken taneleri yine de gözden geçirip kuru ve temiz buzdolabı poşetlerine 1 pişirimlik miktarda koyup ağzını bağlıyor ve hemen çiğ olarak donduruyorum,pişireceğim zaman yıkıyorum
yıllardır bu şekilde hazırlıyorum pişme sorunu olmuyor

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Ben de bu yıl ilk kez barbunya sakladım, yazdığınız şekilde. Allah sağlıkla yemek nasip etsin hepimize.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ablacım, bende dondurucuya her yıl mutlaka barbunya koyarım.
    Maşallah ne güzel kış hazırlıkları yapmışsın, Rabbim ağız tadı ile yemeği nasip etsin.

    YanıtlaSil
  3. Kapya biberleri ben de sizn gibi koyuyorum dolaba, salata yaparken çıkartıp doğruyorum. Yaz-kış taze taze yiyoruz. Sizler de afiyetle tüketin, sevgiler. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık beyaz barbunya burda çok raslamadım çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem