Bu Blogda Ara

29 Aralık 2014 Pazartesi

Acı Biber Turşusu ( sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu)





Tüm turşu tariflerim BURADA


Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu)
Çok lezzetli ve kolay bir turşu,hele bir de benim yaptığım gibi sebzeler bahçenizden ellerinizle toplanmış,taze ve doğal olursa harika olacaktır inanın , (bu biberler bahçede saksıda yetişti)
Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu) için malzemeler:
acı kırmızı veya yeşil biber (tatlı da olur)
isteğe göre 4-5 diş sarımsak,
1-2 adet defne yaprağı,
1 çay  kaşığı tane karabiber
cam şişe olursa daha sağlıklı olur,
 850 ml şişe için:
yarım türk kahve fincanı sızma zeytinyağı,
yarım kahve fincanı sirke,
1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu,
1 fiske şeker
Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu) Yapılışı:
Biberler yıkanır,sapları kısaltılır,cam şişeye yerleştirilir,
Bu malzemeler sebzelerin üstüne dikkatlice dökülür,kapakları kapatılır,ara sıra ters yüz edilir,2-3 hafta sonra yenir
not: yemek için çıkarıldığında yıkanmasına gerek yok sızma zeytinyağı ile yapıldığından yağına ekmek banarak yeme imkanı var.
afiyet olsun

5 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım harika görünüyor turşular.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık Feriha hanımcım çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık ablacım bu turşuyu pet şişelerde bağırsak biberiyle yapmıştık o da çok güzel olmuştu sevgiler yeni yılın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  4. Ablaciiimmm..... çok güzel .... bu biberin ismi ne.... ben de inşallah yaza tohumu bulucam bu biberin.... bizimkiler çok ince çiçek biber diyorduk... sizinkiler tonton daha bi hoş göründü güzüme

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyo elinize sağlık

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem