Tüm turşu tariflerim BURADA
Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu)
Çok lezzetli ve kolay bir turşu,hele bir de
benim yaptığım gibi sebzeler bahçenizden ellerinizle toplanmış,taze ve doğal
olursa harika olacaktır inanın , (bu biberler bahçede saksıda yetişti)
Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu) için malzemeler:
acı kırmızı veya yeşil biber (tatlı da olur)
isteğe göre 4-5 diş sarımsak,
1-2 adet defne yaprağı,
1 çay kaşığı tane karabiber
cam şişe olursa daha sağlıklı olur,
850 ml şişe için:
yarım türk kahve fincanı sızma zeytinyağı,
yarım kahve fincanı sirke,
1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu,
1 fiske şeker
Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu) Yapılışı:
Biberler yıkanır,sapları kısaltılır,cam şişeye yerleştirilir,
Biberler yıkanır,sapları kısaltılır,cam şişeye yerleştirilir,
Bu malzemeler sebzelerin üstüne dikkatlice
dökülür,kapakları kapatılır,ara sıra ters yüz edilir,2-3 hafta sonra yenir
not: yemek için çıkarıldığında yıkanmasına
gerek yok sızma zeytinyağı ile yapıldığından yağına ekmek banarak yeme imkanı
var.
afiyet olsun
ellerine sağlık ablacım harika görünüyor turşular.
YanıtlaSilEllerinize sağlık Feriha hanımcım çok güzel olmuşlar
YanıtlaSilEline sağlık ablacım bu turşuyu pet şişelerde bağırsak biberiyle yapmıştık o da çok güzel olmuştu sevgiler yeni yılın kutlu olsun...
YanıtlaSilAblaciiimmm..... çok güzel .... bu biberin ismi ne.... ben de inşallah yaza tohumu bulucam bu biberin.... bizimkiler çok ince çiçek biber diyorduk... sizinkiler tonton daha bi hoş göründü güzüme
YanıtlaSilharika görünüyo elinize sağlık
YanıtlaSil