MERHABALAR,selam ve dua ile sevgili takipçilerim,
Düdüklü tencerede kuzu etini bu tarz pişirmiştim bakınız Kuzu Tandır gerçekten tandır kebabı gibi lezzetli oluyor,hem güzel pişiyor,hem kızarıyor,lokum gibi oluyor :)
ilk kez tavuk etini de bu tarz pişirdim,sosta bekletmedim,hatta dondurucudan çıkardığım için tam çözülememişti
2 kişi olduğumuz için 2 adet tavuk budu,2 adet patatesi yıkayıp suyu süzülünce patatesleri ortadan 2 ye böldüm,hepsini 2 kaşık sızma zeytinyağı,az tuz,pul biber,karabiberle ovarak her yerine yedirip tencereye koydum,1 tatlı kaşığı tane karabiber,4-5 tane defne yaprağı,1 tatlı kaşığı kuru biberiye koyup kapağını kapattım,orta ocakta kaynadıktan sonra düdüğünü kapatıp en küçük ocağın ! en kısığında 45 dk tuttum,
bu şekilde yanmadan ama nar gibi kızarmış nefiss bir tavuk eti yemek mümkün
Ellerine sağlık canımmmm Susamcığımmmm görüntü gel beni ye diyor tarifi de bekliyorum düdüklü tencerede su koyuyormuyuz merak ettim.
YanıtlaSilteşekkür ederim vişnabım,bize de ye dedi yedik :)))
Silsu koymadım tarifi de yazdım :)
Ellerine sağlık canım.. en kısa zamanda bende deneyeceğim.. Çok lezzetli görünüyor.. Afiyetler olsun sizede..:))
YanıtlaSilteşekkür ederim,bütün tavuk da pişirilebilir :))
SilAnnemm senin yaptigin her lezzet super eline saglik
YanıtlaSilsevilcim çok teşekkür ederim canım :)
SilEllerine saglık ablacım bende et yemeklerinin kendi yağında pişmesi taraftarım.en kısa zamanda denemek isterim.
YanıtlaSilAblam harıkasın cok guzel bır tarıf elıne saglık
YanıtlaSilevet tariifn ismini okuyunca bende tandır gibi diye içimden geçirdim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsünün bile kokusu geldi desem yeridir, muhtesem olmus, ellerine saglik
YanıtlaSilOhh cok güzel görünüyor lokum lokum..ellerinize saglik sugibi10
YanıtlaSilLezzetli görünüyor.Susuz ve yağsız nasıl oldu?denemek lazım..Elinize saglık.
YanıtlaSilAblacığım ellerine sağlık...
YanıtlaSilBen bunu tencerede yapıyordum ama düdklü tenceredede deneyeceğim...
ellerine sağlık ablacım düdüklüde değişik olmuş gerçekten şipşak pişmiş gibi olmuştur..
YanıtlaSilafiyet şifa olsun..
Tandır gibi olmuş...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEline sağlık ablacım kesinlikle deneyeceğim bu yöntemi ama merak ediyorum hiç mi dibi yanmıyor böyle sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım bunu bende çok sık yapıyorum oldukça lezzetli oluyor, nefis tavuğun en lezzetli hali bence..Nazo
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım …
YanıtlaSilNefisss olmuş yalnız bir sorunum var ben düdüklü kullanamıyorum …
Sevgiler...
nefis olmuş ablam bende deniyeceğim eline sağlık
YanıtlaSilGerçekten hafif ve tandır kıvamında görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle
Deniyecegim bunu
YanıtlaSilEllerine sağlık abla..
Düdüklü tencereyi seyrek kullandığım için pek pratiğim yok. Resimdeki etler güzel görünüyor, denemek isterim. Sevgiler :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım... hem de nar gibi de kızarmış ... ben de yapayım en kısa zamanda
YanıtlaSileve dönünce hemen deniyeceğim:))
YanıtlaSilinşallah :)
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeğinize saglik
edirneden selamlar