çok nefis bir börek,ama öyle herhangi bir börek değil benim için eşim için :)
çünkü iç malzemesini eşim benim için üretti :) ilk kez yazlık bahçemize ıspanak ekti,suladı,topladı,kimyasal gübre kullanmadan tamamen doğal
bu yüzden ıspanaklar çok minik ve çok farklı lezzette idi, bahçede ısırgan ve ebegümeci otları da çıkmış onları da arasına koyduk aman ne lezzett :)
yufka,
ıspanak,ısırgan,ebegümeci,
soğan,
tuzsuz kaşar loru,
baharatlar,
sızma zeytinyağı,
üstüne sürmek için 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı zeytinyağı,bir fiske tuz
otları güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüm,
yufkaları 2 ye böldüm,
yarım yufkayı tezgaha yayıp az miktarda zeytin yağını sürdüm,uç kısmına hazırladığım iç malzemesinden koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sardım,
ruloyu 2 ye kıvırıp az yağlanmış tepsiye yerleştirdim,
üstüne yumurtasını sürüp 210 derece fırında pişirdim
mmmm nefisss! Ellerinize saglik!
YanıtlaSil:))))) teşekkürleer
SilNefis bir börek olmus ellerinize saglik, selamlar....
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Silselamlar
Kalp kalbe karşıymış Susamım..:) otlu böreği çok severim.. Ellerinize sağlık.. Afiyetler olsun..Sevgiyle kalın..
YanıtlaSilsen demi yaptın :)) egeliyiz biz değil mi ?
Silbilmukabele
mm nasıl güzeldir bu börek şimdi
YanıtlaSilannemde yapar böyle karışık otlardan tadına doyum olmaz elinize sağlık
hem de çok güzeldi :))
Silanneler bilir işini :))
ablacım ellerine sağlık..
YanıtlaSillezzet dolu bir börek hmm :)
şifa olsun..
sağolasın denizcim :) amin inşallah olmuştur
SilNefis görünüyor ablacım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkürler :))
Silotlu börekleri çok severim bugün ben de pratik ıspanaklı kol böreği paylaştım :)
YanıtlaSililkbaharda çeşili otlarla yapılan börekler çok nefis oluyor :)
SilBen Boşnağım..bildiğiniz gibi börek bizim en favori hamur işlerimizdendir...nefis olmuş..ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilOtlu börek seven biri olarak görüntü muhteşem lezzetide eminim cok guzeldir
YanıtlaSilsugibi10