Sayfalar

27 Şubat 2014 Perşembe

HAZIR YUFKA İLE OTLU BÖREK(ISPANAK,EBEGÜMECİ,ISIRGAN)



çok nefis bir börek,ama öyle herhangi bir börek değil benim için eşim için :)
çünkü iç malzemesini eşim benim için üretti :) ilk kez yazlık bahçemize ıspanak ekti,suladı,topladı,kimyasal gübre kullanmadan tamamen doğal 
bu yüzden ıspanaklar çok minik ve çok farklı lezzette idi, bahçede ısırgan ve ebegümeci otları da çıkmış onları da arasına koyduk aman ne lezzett :)
yufka,
ıspanak,ısırgan,ebegümeci,
soğan,
tuzsuz kaşar loru,
baharatlar,
sızma zeytinyağı,
üstüne sürmek için 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı zeytinyağı,bir fiske tuz
otları güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüm,
yufkaları 2 ye böldüm,
yarım yufkayı tezgaha yayıp az miktarda zeytin yağını sürdüm,uç kısmına hazırladığım iç malzemesinden koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sardım,
ruloyu 2 ye kıvırıp az yağlanmış tepsiye yerleştirdim,
üstüne yumurtasını sürüp 210 derece fırında pişirdim

16 yorum:

  1. Nefis bir börek olmus ellerinize saglik, selamlar....

    YanıtlaSil
  2. Kalp kalbe karşıymış Susamım..:) otlu böreği çok severim.. Ellerinize sağlık.. Afiyetler olsun..Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen demi yaptın :)) egeliyiz biz değil mi ?
      bilmukabele

      Sil
  3. mm nasıl güzeldir bu börek şimdi
    annemde yapar böyle karışık otlardan tadına doyum olmaz elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ablacım ellerine sağlık..
    lezzet dolu bir börek hmm :)
    şifa olsun..

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ablacım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. otlu börekleri çok severim bugün ben de pratik ıspanaklı kol böreği paylaştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilkbaharda çeşili otlarla yapılan börekler çok nefis oluyor :)

      Sil
  7. Ben Boşnağım..bildiğiniz gibi börek bizim en favori hamur işlerimizdendir...nefis olmuş..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Otlu börek seven biri olarak görüntü muhteşem lezzetide eminim cok guzeldir
    sugibi10

    YanıtlaSil