Bu Blogda Ara

19 Şubat 2010 Cuma

BAYAT SİMİT PİZZASI


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTLERİNE TIKLAYINIZ


BAYAT SİMİT PİZZASI


Bayatlayan ekmekleri simitleri hatta artan pilavları,makarnaları ve börekleri lütfen atmayalım, onları farklı uygulamalarla tekrar değerlendirelim, böylelikle hem atıp ziyan etmemiş,hem yeni bir tarif üretmiş olur,hem de bu sonuçtan dolayı mutluluk duyarız,
Yiyemediğimiz simitlerden artanları 1 parmak eninde doğradım,
1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için,
Kültür mantarı,
Sucuk,
Domates dilimleri,
Salça veya ketçap,
Kaşar peyniri rendesi


Bu malzemeleri çırpıp içine simit parçalarını koyup karıştırdım simitler çok kuru olduğu 5-10 dk yumuşamalarını bekledim,
İçini yağladığım cam fırın kabına yumuşayan malzemeleri döktüm,
Ketçap ve domates rendesi yayıp üstüne mantar,domates ve sucukları koydum,
Fırından çıkmasına az kala kaşar rendesini koydum eriyince fırından çıkması gerekirken maalesef geciktim fazla kızarmasına sebep oldum
NOT: BEN BU MALZEMELERİ AZ MİKTARDA SİMİT İÇİN KULLANDIM SİZ YAPMAK İSTERSENİZ Kİ BENCE YAPIN SİMİT VEYA EKMEĞİNİZİ ISLATACAK MİKTARDA SIVI MALZEME HAZIRLAYIN

26 yorum:

  1. SA,çok lezzetli görünüyor,ev ekonomisi dedikleri bu olsa gerek ellerinize sağlık.hayırlı bereketli cumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Walla cok guzel bi dusunce,keske daha cok dikkat edebilsek,bizim yediklerimizi deil attiklarimizi bile bulamayanlar cok bu dunyada.Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. cok iyi dusunmussunuz.ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık abla bende bayat ekmekleri yapıyorum nefis olmuş.Bugün sizin tarifiniz olan balkabağı hoşafı yaptım harika oldu tekrar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Selamün aleyküm ve rahmetullah arkadaşım.Allah razı olsun ziya-retiniz için.Epeydir görüşememiştik.Ben arada ilgileniyorum blogla,bazı zamanlar da iyice uzaklaşıyorum.Ama arkadaşlar hep gönlümüzde elbette.Bayat ekmek,simit vb.den pizza yapmak çok iyi bir fikir.Ekmekle denemiştim epey oldu.Simitle daha hoş olmuştur eminim.Ellerinize sağlık.Tekrar görüşmek dileğiyle Allah'a emanet olun,muhabbetle kalın.

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ SUGİBİ,HAYIRLI CUMALAR,
    MİNİĞİMLEMUTFAKTA,ÇOK DOĞRU DİYORSUN CANIM,
    EMELCE,TEŞEKKÜR EDERİM,
    TARİFDİYARI,HOŞAFI YAPMANA BEĞENMENE SEVİNDİM
    SELAM VE SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  7. Sevgili arkadaşım,
    ne güzel bir fikir bu böyle!
    gerçekten elimizdekini değerlendirmek çok önemli,dünyada bir lokma ekmeğe,içecek bir damla suya muhtaç o kadar insan varki...
    Rabbim verdiği nimetleri başımızdan eksik etmesin(amin).
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ablam harika olmuş.Bu nimetler çöpe gitmekten kurtuluyor ya nsıl seviniyorum bilsen.Ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım bende bayat ekmekle çok yapıyorum özellikle kahvaltılarda minişlerime iyi bir seçenek oluyor.Böylece onları atmamış oluyorum hemde pek ekmek yemeyen minişlerim ekemek yemiş oluyor.Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. SEVGİLİ SEVGİPINARI,VE ALEYKÜMSELAM VE RAHMETULLAH,
    HAYATCEMRESİ,AMİİN CANIM,
    CAHİDE,ARTANI DEĞERLENDİRMEK LAZIM,
    LEZZETGÜNLÜĞÜM,ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR SEÇENEK OLUR İNŞALLAH,
    HEPİNİZE SELAMLAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. Şahane bir alternatif,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Canim ellerine saglik nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  13. iyifikir ,hem bayatlar değerlenir hemde lezzetli bir yiyecek olur.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. Selamlar, bu artanları değerlendirme fikrine bayılıyorum. Aslında keşke yeteri kadar yapılsa da artmasa ama bazen oluyo işte misafir falan geliceği zaman fazladan hazırlanıyo. İşte onları da keşke herkes böyle değerlendirse. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. 55 ve 56 numara ile ekledim güzel tariflerinizi. Emeğinize sağlık. Katılım için teşekkür ederim. Esen kalınız...

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık gerçi ben bu simitleri bayat da çok seviyorum yani kurusunu bile yersem pizzasına bayılırım herhalde...çok güzel olmuş...hoşçakal...

    YanıtlaSil
  17. Simitten pizza, harika bir fikir susamın verdigi o lezzetle pizza süper olmuştur, canım ellerine saglık.saglıklı ve huzurlu hafta sonları diliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. çok degişik bir fikır canım ellerine saglık sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba. Ellerinize sağlık, süper bir fikir, nefis görünüyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. sevgili esra,güzel bir alternatif,
    tatlılargülcandan,teşekkür ederim,
    umutluhayat,bencede iyi fikir,
    lezzethane,israf etmemek lazım,
    estergonyeşil,bende teşekkür ederim
    beracanbalıkesir simiti farklı değilmi geldiğinde fazlaca alsaydın bari dondurucuya koy çıkarır yersin
    hepinize selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  21. sevgili burcunokta,susam lezzeti ile pizza dahada nefis oluyor,
    cansudere,teşekkür ederim canım,
    birselirem,çok teşekkür ederim,
    selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. canim ablam herseyi degerlendiriyorsun masallah ellerine saglik enfes görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  23. arkadaşım merhabalar
    çok güzel değerlendirmişsin, şu zaman bir lokma dahi atılmıyacak zaman ellerine sağlık
    sevgilerimi bıraktım

    sofrakeyfi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  24. Simide sadeyken bile hayır diyemem, kaldı ki böylesine...Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  25. sevgili keskinli,ne yapiim ziyan olmasın istedim,
    sofrakeyfi,seni görmek ne güzel,
    elifinterazisi,haayır denecek gibi değil susamlı susamlı
    teşekkür ederim arkadaşlar sevgiler

    YanıtlaSil
  26. ellerinize sağlık .bereketli bir mutfak istiyorsak önce şükür ,sonra israf etmeyeceğiz simit hiç aklıma gelmezdi ne güzel düşünmüşsünüz.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem