BAYAT SİMİT PİZZASI
Bayatlayan ekmekleri simitleri hatta artan pilavları,makarnaları ve börekleri lütfen atmayalım, onları farklı uygulamalarla tekrar değerlendirelim, böylelikle hem atıp ziyan etmemiş,hem yeni bir tarif üretmiş olur,hem de bu sonuçtan dolayı mutluluk duyarız,
Yiyemediğimiz simitlerden artanları 1 parmak eninde doğradım,
1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için,
Kültür mantarı,
Sucuk,
Domates dilimleri,
Salça veya ketçap,
Kaşar peyniri rendesi
Bu malzemeleri çırpıp içine simit parçalarını koyup karıştırdım simitler çok kuru olduğu 5-10 dk yumuşamalarını bekledim,
İçini yağladığım cam fırın kabına yumuşayan malzemeleri döktüm,
Ketçap ve domates rendesi yayıp üstüne mantar,domates ve sucukları koydum,
Fırından çıkmasına az kala kaşar rendesini koydum eriyince fırından çıkması gerekirken maalesef geciktim fazla kızarmasına sebep oldum
NOT: BEN BU MALZEMELERİ AZ MİKTARDA SİMİT İÇİN KULLANDIM SİZ YAPMAK İSTERSENİZ Kİ BENCE YAPIN SİMİT VEYA EKMEĞİNİZİ ISLATACAK MİKTARDA SIVI MALZEME HAZIRLAYIN
SA,çok lezzetli görünüyor,ev ekonomisi dedikleri bu olsa gerek ellerinize sağlık.hayırlı bereketli cumalar diliyorum.
YanıtlaSilWalla cok guzel bi dusunce,keske daha cok dikkat edebilsek,bizim yediklerimizi deil attiklarimizi bile bulamayanlar cok bu dunyada.Ellerine saglik...
YanıtlaSilcok iyi dusunmussunuz.ellerinize saglik
YanıtlaSilEline sağlık abla bende bayat ekmekleri yapıyorum nefis olmuş.Bugün sizin tarifiniz olan balkabağı hoşafı yaptım harika oldu tekrar elinize sağlık
YanıtlaSilSelamün aleyküm ve rahmetullah arkadaşım.Allah razı olsun ziya-retiniz için.Epeydir görüşememiştik.Ben arada ilgileniyorum blogla,bazı zamanlar da iyice uzaklaşıyorum.Ama arkadaşlar hep gönlümüzde elbette.Bayat ekmek,simit vb.den pizza yapmak çok iyi bir fikir.Ekmekle denemiştim epey oldu.Simitle daha hoş olmuştur eminim.Ellerinize sağlık.Tekrar görüşmek dileğiyle Allah'a emanet olun,muhabbetle kalın.
YanıtlaSilSEVGİLİ SUGİBİ,HAYIRLI CUMALAR,
YanıtlaSilMİNİĞİMLEMUTFAKTA,ÇOK DOĞRU DİYORSUN CANIM,
EMELCE,TEŞEKKÜR EDERİM,
TARİFDİYARI,HOŞAFI YAPMANA BEĞENMENE SEVİNDİM
SELAM VE SEVGİLERİMLE
Sevgili arkadaşım,
YanıtlaSilne güzel bir fikir bu böyle!
gerçekten elimizdekini değerlendirmek çok önemli,dünyada bir lokma ekmeğe,içecek bir damla suya muhtaç o kadar insan varki...
Rabbim verdiği nimetleri başımızdan eksik etmesin(amin).
sevgilerimle...
Ablam harika olmuş.Bu nimetler çöpe gitmekten kurtuluyor ya nsıl seviniyorum bilsen.Ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bende bayat ekmekle çok yapıyorum özellikle kahvaltılarda minişlerime iyi bir seçenek oluyor.Böylece onları atmamış oluyorum hemde pek ekmek yemeyen minişlerim ekemek yemiş oluyor.Mutlu bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilSEVGİLİ SEVGİPINARI,VE ALEYKÜMSELAM VE RAHMETULLAH,
YanıtlaSilHAYATCEMRESİ,AMİİN CANIM,
CAHİDE,ARTANI DEĞERLENDİRMEK LAZIM,
LEZZETGÜNLÜĞÜM,ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR SEÇENEK OLUR İNŞALLAH,
HEPİNİZE SELAMLAR SEVGİLER
Şahane bir alternatif,ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis görünüyor
YanıtlaSiliyifikir ,hem bayatlar değerlenir hemde lezzetli bir yiyecek olur.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSelamlar, bu artanları değerlendirme fikrine bayılıyorum. Aslında keşke yeteri kadar yapılsa da artmasa ama bazen oluyo işte misafir falan geliceği zaman fazladan hazırlanıyo. İşte onları da keşke herkes böyle değerlendirse. ellerinize sağlık.
YanıtlaSil55 ve 56 numara ile ekledim güzel tariflerinizi. Emeğinize sağlık. Katılım için teşekkür ederim. Esen kalınız...
YanıtlaSilellerine sağlık gerçi ben bu simitleri bayat da çok seviyorum yani kurusunu bile yersem pizzasına bayılırım herhalde...çok güzel olmuş...hoşçakal...
YanıtlaSilSimitten pizza, harika bir fikir susamın verdigi o lezzetle pizza süper olmuştur, canım ellerine saglık.saglıklı ve huzurlu hafta sonları diliyorum. sevgiler.
YanıtlaSilçok degişik bir fikır canım ellerine saglık sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba. Ellerinize sağlık, süper bir fikir, nefis görünüyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilsevgili esra,güzel bir alternatif,
YanıtlaSiltatlılargülcandan,teşekkür ederim,
umutluhayat,bencede iyi fikir,
lezzethane,israf etmemek lazım,
estergonyeşil,bende teşekkür ederim
beracanbalıkesir simiti farklı değilmi geldiğinde fazlaca alsaydın bari dondurucuya koy çıkarır yersin
hepinize selamlar sevgiler
sevgili burcunokta,susam lezzeti ile pizza dahada nefis oluyor,
YanıtlaSilcansudere,teşekkür ederim canım,
birselirem,çok teşekkür ederim,
selam ve sevgilerimle
canim ablam herseyi degerlendiriyorsun masallah ellerine saglik enfes görünüyor sevgiler
YanıtlaSilarkadaşım merhabalar
YanıtlaSilçok güzel değerlendirmişsin, şu zaman bir lokma dahi atılmıyacak zaman ellerine sağlık
sevgilerimi bıraktım
sofrakeyfi.blogcu.com
Simide sadeyken bile hayır diyemem, kaldı ki böylesine...Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilsevgili keskinli,ne yapiim ziyan olmasın istedim,
YanıtlaSilsofrakeyfi,seni görmek ne güzel,
elifinterazisi,haayır denecek gibi değil susamlı susamlı
teşekkür ederim arkadaşlar sevgiler
ellerinize sağlık .bereketli bir mutfak istiyorsak önce şükür ,sonra israf etmeyeceğiz simit hiç aklıma gelmezdi ne güzel düşünmüşsünüz.
YanıtlaSil