Bu Blogda Ara

15 Şubat 2017 Çarşamba

Tahinli Fırında Kabak Tatlısı

Tahinli Fırında Kabak Tatlısı
Fırında Kabak Tatlısı
Fırında Kabak Tatlısı Yapılışı
Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi


Bakmak isterseniz lütfen alttaki linkleri tıklayınız
BALKABAKLI TARİFLERİM BURADA
TATLILAR BURADA



Kabak tatlısını sevmeyen azdır,sevenler için de alternatif bir lezzettir tahinli bol cevizli kabak tatlısı bir de fırınlanmışsa fevkalade olur :)

1 adet küçük boy kabak,
2,5-3 su bardağı toz şeker ( şeker miktarı damak tadına,şekerin kalitesine,kabağın çeşidine ve miktarına göre ayarlanır)
üstüne dökmek için ceviz ve tahin
Kabuğu soyulan,dilimlenen kabak büyükçe bir tencereye yerleştirilir, toz şeker her tarafına gelecek şekilde dökülür,kapağı kapalı 1 gece buzdolabında bekletilir ( hava çok soğuktu balkonda tuttum)
Sabah kabağın biraz suyu çıkmış olarak ocağa konur,
! kabaklar yumuşayana dek kapağı kapalı sonra suyunu çekip güzelce pişene dek de kapağı açık pişirilir
İlk sıcaklığı gidince kabaklar fırın kabına yerleştirilir,sadece üstten ısı gelecek şekilde fırınlanır,kabağın suyu gider,üstleri kızarmaya başlar LEZZET KATLANIR
Servis edilirken kabağın üstüne önce tahin sonra ceviz dökülür,afiyetle yenir

1 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem