Kıyır Poğaça Tarifi Ağızda Dağılan Poğaça Nasıl Yapılır
Kıyır Poğaça Tarifi
Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır
Kıyır Poğaça Tarifi Ağızda Dağılan Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta 1 tanesinin akı içine sarısı üstüne
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 fiske karbonat
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un (yumuşak bir hamur olacak)
Susam çörekotu
İç malzemesi:
Lor
karabiber pul biber
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurta ve diğer malzemeler bir kabın içinde elle iyice karışana dek yoğrulur, hamur çok fazla katı olmamalı,yumuşağa yakın bir kıvamda olmalı
Bana göre ! Püf noktası: mayalı hamurlar ne kadar çok yoğrulursa özleşir güzel olursa mayasız bu tarz poğaça hamurları da tam tersine kısa sürede yoğrulur hazırlanırsa ve çok katı olmazsa o kadar güzel ve yumuşak poğaçalar elde edilir
kısa süre dinlendirilen hamurdan küçük parçalar alınıp istenilen şekil verilerek iç malzemesi konur,kapatılır,tepsiye dizilir,
üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür,susam çörekotu serpilir,
ön ısıtmalı 180 c fırında kızarana dek pişirilir
Ellerine sağlık ablacım sıcacık çayla giden harika poğaçalar sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim canım,bilmukabele sevgiler selamlar
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
aleykümselam,teşekkür ederim :)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilELLERINIZE SAĞLIKMUHTEŞEM GÖRUNUYOR
YanıtlaSil