Bu Blogda Ara

4 Şubat 2017 Cumartesi

Kıyır Poğaça Tarifi Ağızda Dağılan Poğaça Nasıl Yapılır


Kıyır Poğaça Tarifi Ağızda Dağılan Poğaça Nasıl Yapılır

Kıyır Poğaça Tarifi 

Kıyır Poğaça  Nasıl Yapılır






Kıyır Poğaça Tarifi Ağızda Dağılan Poğaça Nasıl Yapılır

Malzemeler:

250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta 1 tanesinin akı içine sarısı üstüne
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı şeker
1 fiske karbonat
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un (yumuşak bir hamur olacak)
Susam çörekotu

İç malzemesi:
Lor 
karabiber pul biber

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurta ve diğer malzemeler bir kabın içinde elle iyice karışana dek yoğrulur, hamur çok fazla katı olmamalı,yumuşağa yakın bir kıvamda olmalı
Bana göre ! Püf noktası: mayalı hamurlar ne kadar çok yoğrulursa özleşir güzel olursa mayasız bu tarz poğaça hamurları da tam tersine kısa sürede yoğrulur hazırlanırsa ve çok katı olmazsa o kadar  güzel ve yumuşak poğaçalar elde edilir
kısa süre dinlendirilen hamurdan küçük parçalar alınıp istenilen şekil verilerek iç malzemesi konur,kapatılır,tepsiye dizilir,
üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür,susam çörekotu serpilir,
ön ısıtmalı 180 c fırında kızarana dek pişirilir


6 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım sıcacık çayla giden harika poğaçalar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,bilmukabele sevgiler selamlar

      Sil
  2. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. ELLERINIZE SAĞLIKMUHTEŞEM GÖRUNUYOR

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem