PAZILI EL AÇMASI MAYALI BÖREK
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
½ su bardağı sıvıyağ,
½ su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3/2 (yarımdan biraz fazla) yaşmaya,
5 - 5,5 su bardağı un
Hamura sürmek için sıvıyağ(zeytinyağı+çiçekyağı)
İç malzemesi:
1 demet pazı,
1 büyük boy soğan,
150 gr beyaz peynir,
2 kaşık kadar sıvıyağ,
Pul biber,karabiber,nane,tuz
Üstüne yumurta sarısı,
Susam çörekotu:)
Maya ılık süt içinde eritilir,diğer malzemelerle karıştırılıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur,
Fırın 1-2 dk ısıtılır hemen kapatılır ve yoğrulan hamur fırında kabarana kadar mayalandırılır,
İç malzemesinin hazırlanışı:
Hamur mayalanırken soğan ince doğranır sıvıyağla birlikte tavaya konur hemen ardından pazıların ince kıyılmış sapları ilave edilir ve biraz kavrulur,daha sonra pazıların ince kıyılmış yaprak kısımları da konur ve harlı ateşte kısa süre kavrulur,(kısık ateşte pazılar sulanabilir)tuz baharat konur,biraz ılıyınca peyniri de ilave edilerek karıştırılır
Limon büyüklüğünde hamur alınır,un ile çok ince olmuyacak şekilde açılır,fırça yardımı ile az miktarda sıvı yağ sürülür,elle biraz daha inceltilir,
Hamurun bir kenarına iç malzeme konur ve rulo şeklinde sarılır,tepsiye sıralanır,
Rulolar bıçakla yarı kesilir,üstüne yumurta sarısı sürülür,susam ve çörekotu dökülür,ön ısıtmalı 210 c fırında pişirilir
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
½ su bardağı sıvıyağ,
½ su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3/2 (yarımdan biraz fazla) yaşmaya,
5 - 5,5 su bardağı un
Hamura sürmek için sıvıyağ(zeytinyağı+çiçekyağı)
İç malzemesi:
1 demet pazı,
1 büyük boy soğan,
150 gr beyaz peynir,
2 kaşık kadar sıvıyağ,
Pul biber,karabiber,nane,tuz
Üstüne yumurta sarısı,
Susam çörekotu:)
Maya ılık süt içinde eritilir,diğer malzemelerle karıştırılıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur,
Fırın 1-2 dk ısıtılır hemen kapatılır ve yoğrulan hamur fırında kabarana kadar mayalandırılır,
İç malzemesinin hazırlanışı:
Hamur mayalanırken soğan ince doğranır sıvıyağla birlikte tavaya konur hemen ardından pazıların ince kıyılmış sapları ilave edilir ve biraz kavrulur,daha sonra pazıların ince kıyılmış yaprak kısımları da konur ve harlı ateşte kısa süre kavrulur,(kısık ateşte pazılar sulanabilir)tuz baharat konur,biraz ılıyınca peyniri de ilave edilerek karıştırılır
Limon büyüklüğünde hamur alınır,un ile çok ince olmuyacak şekilde açılır,fırça yardımı ile az miktarda sıvı yağ sürülür,elle biraz daha inceltilir,
Hamurun bir kenarına iç malzeme konur ve rulo şeklinde sarılır,tepsiye sıralanır,
Rulolar bıçakla yarı kesilir,üstüne yumurta sarısı sürülür,susam ve çörekotu dökülür,ön ısıtmalı 210 c fırında pişirilir
ellerinize sağlık gerçek bir emektir el açması börek.
YanıtlaSilablacım böreğin harika görünüyor.bu arada nice 33 yıllara... rabbim mutluluğunuzu daim olsun
YanıtlaSilsevgiler
Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık harika görünüyor...afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilellerne saglık canım nefıs bır börek olmus hemde el acması bayılırım.:)sevgiler
YanıtlaSilsevgili umutluhayat,emektir ama aynı zamanda zevktir:))
YanıtlaSilaysesueda,amin canım sağolasın,
fuatbey,teşekkür ederim,
beracan,teşekkür ederim,
tülin,el açması börek çook farklı bir lezzet oluyor:)
selamlar sevgiler
Ellerinize saglik,börek nefis görünüyor,keske bugün size misafir olabilseydim...
YanıtlaSilKacgündür canim börek istiyor,ama ben yapamadim bir türlü,bugünlerde cok cabuk yoruluyorum,ev isleri,cocuklar derken...
Ama artik yarin songün,evdeki taze yufkayi kullanmaliyim,sanrim kiymali ve patatesli olacak,Allah kismet ederse tabi...
Sevgiler Balikesir'e...
sevgili birterazikızı,bugün olmadı yarın misafirim ol gel bana :)böreğin devamı var birlikte yeriz demli çayla beraber
YanıtlaSilbalıkesirden de size selamlar ve sevgiler:)))
ablacım nefis görünüyor, ellerine emeklerine sağlık, ablam size daha nice mutlu bir arada sevgi dolu yıllar dilerim. böyle güzel mamalar yapan bir hanımla kim bir ömür geçirmek istemezki. 33 yıl dile kolay, biz daha 13ü bile deviremedik:) darısı başımıza diyelim. iyi geceler ve mutlu bir hafta dilerim, sevgiler.
YanıtlaSilsevgili serpilcim,güzel sözlerin için çok teşekkür ederim,darısı sizin başınıza inşallah,insan hiç anlamıyor yıllar geçiveriyor:)))
YanıtlaSilsevgiler
ELLERİNİZE SAĞLIK EL AÇMASI GİBİ BÖREK TADI VARMIDIR.ENFES GÖRÜNÜYOR.MUTLU VE BEREKETLİ HAFTA DİLİYORUM SEVGİLER.
YanıtlaSilEline sağlık canım benim pazıyı çok severim biz Zılk deriz memleketten çıkana kadar pazı olduğunu duymamıştım sarmasını herşeyini severim açma börek de harika olmuştur.
YanıtlaSilBörek muhteşem gözüküyor.Yaparken çok keyifle yaptığınızı düşünüyorum nedense.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık el açması börek nefis olur
YanıtlaSiloh oh oh hamaratlık diz boyu maaşşallah ablacım. ellerine sağlık.sevgilerimle
YanıtlaSilah bir de şu hamur açma işini ben de yapabilsem.ellerine saglık.
YanıtlaSilNasıl harika bir börek maşaallah, hem el açması hem pazılı harika..:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım, hayırlı haftalar sevgiler
Ellerine sağlık ablam börek nefis olmuş.Elaçması böreğin tadıda bir başka olur.Sevgiler
YanıtlaSilOff ne de güzel bır goruntü..
YanıtlaSilEllerınıze sağlık el acmalı böreğin tadıda nefis olur..
Sevgiler..
harika görünüyor ellerinize sağlık ama canım çok çekti
YanıtlaSiloo, hem de el açması, harika.. benden çok uzak bu tarif.ç malesef açacak hiç vaktim olmadığı gibi , açmayı denesem becerir miyim emin değilim:) sevgiler
YanıtlaSileline sağlık ablacım.maharetli ellerinden nefis bir şey çıkmış yine.çok çok öptüm yanaklarından
YanıtlaSilBu ne güzel bir görüntü. El açması böreklerin lezzeti bir başka oluyor.
YanıtlaSilımm iştah açıcı görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilçok nefis görünüyor ellerinize
YanıtlaSilsağlık:)bu gün hangi bloğu açtıysam güzel görüntülerle karşılaştım..
sevgiyle kalın..
Ellerine sağlık ablacığım nefisss görünüyor.El açmasının tadıda bir başkadır.Afiyet olsun.
YanıtlaSilablaaam ben geldim börekleri seyretmekten gözümü alamadım ellerine sağlık maşaallah görüntüsünden belli ne kadar lezzetli olduğu gelirsem yaparsın dimi:)??
YanıtlaSilnette bağlantı sorunu yaşıyorum bir gelip bir gidiyor sinir oldum kaç gündür dua et düzelsinde birşeyler ekleyebileyim Feroşum ablam öptüm seni
Canım ablam meşhur böreklerine bayılıyorum.Ispanaklı oluşuda benim için ayrı bir güzellik.Çok nefis görünüyorlar ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilEvlilik yıldönümünüzde mübarek olsun.Rabbim sağlıkla huzurla nice mutlu yılları beraber yaşatsın ablacım...
of of muhteşem bir görüntü eline sağlık
YanıtlaSilBörek kusursuz görünüyor. Ellerine sağlık. Bu arada nice nice yıllara. Darısı başımıza inşallah:) Nice 33 yıllara olsun:) Sevgiler...
YanıtlaSilTek kelimeyle harika görünüyor.Ellerine sağlık annem.Mutlu kal..
YanıtlaSiloofff bu ne güzellik böyle ne emek vermişsiniz,ellerinize sağlık
YanıtlaSilesra
Nefis nefis nefis, ellerine saglik
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar