Bu Blogda Ara

20 Aralık 2016 Salı

Kereviz Yemeği- Tavuklu,Terbiyeli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır


 1 adet kereviz, 
1 tavuk göğüs fileto(kuşbaşı), 
2 adet havuç, 
1 adet soğan, 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 
TERBİYESİ İÇİN : 
1 yumurta sarısı,
1 adet limonun suyu, 
1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI:
kerevizler soyulur,yemeklik küp şeklinde doğranır,limonlu suda bekletilir(kararmasın diye), tencereye zeytinyağı konur,ısınınca tavuk etleri ilave edilir harlı ateşte ( tavuk etinin suyu çıkmaması için ) kısa süre sotelenir,soğan ve havuçlar yemeklik doğranır, tencereye konur,1--2 dakika birlikte kavrulur ocak kısılır, küp şeklinde doğranan kerevizler de konur,5 dakika sonra kaynar su ve tuz konur,kısa sürede pişen bir yemek olduğundan kontrol etmekte yarar var :) bu arada limon suyu,un ve yumurta sarısı küçük bir kasede çatalla iyice çırpılır,tencereden kaynayan yemek suyu ile ılıştırılarak yemeğe dökülür ve ocak kapatılır

2 yorum:

  1. Zeytinyağlı kereviz yedim,kereviz salatasını yedim ama tavuklusunu denemedim mutlaka deneyeceğim ellerinize emeğinize sağlık hayırlı günler dilerim:)

    YanıtlaSil
  2. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem