Sayfalar
▼
20 Aralık 2016 Salı
Kereviz Yemeği- Tavuklu,Terbiyeli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır
1 adet kereviz,
1 tavuk göğüs fileto(kuşbaşı),
2 adet havuç,
1 adet soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
TERBİYESİ İÇİN :
1 yumurta sarısı,
1 adet limonun suyu,
1 tatlı kaşığı un
YAPILIŞI:
kerevizler soyulur,yemeklik küp şeklinde doğranır,limonlu suda bekletilir(kararmasın diye), tencereye zeytinyağı konur,ısınınca tavuk etleri ilave edilir harlı ateşte ( tavuk etinin suyu çıkmaması için ) kısa süre sotelenir,soğan ve havuçlar yemeklik doğranır, tencereye konur,1--2 dakika birlikte kavrulur ocak kısılır, küp şeklinde doğranan kerevizler de konur,5 dakika sonra kaynar su ve tuz konur,kısa sürede pişen bir yemek olduğundan kontrol etmekte yarar var :) bu arada limon suyu,un ve yumurta sarısı küçük bir kasede çatalla iyice çırpılır,tencereden kaynayan yemek suyu ile ılıştırılarak yemeğe dökülür ve ocak kapatılır
Zeytinyağlı kereviz yedim,kereviz salatasını yedim ama tavuklusunu denemedim mutlaka deneyeceğim ellerinize emeğinize sağlık hayırlı günler dilerim:)
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar