ET YEMEKLERİ
Fırında Kuzu Söğüş
Fırında Kuzu Söğüş Et
Fırında Kuzu Söğüş Nasıl Yapılır
Fırında Kuzu Söğüş Yapılışı
Fırında Kuzu Söğüş Tarifi
Fırında Söğüş Kuzu Eti
Malzemeler:
4 dilim kuzu böbrek yatağı,
2 adet patates,
2 adet havuç
1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
kaynar su
tuz,karabiber,pul biber,kekik
Merhabalar,selam ve dua ile sevgili can takipçilerim;
Her ne kadar da eşim salçalı,domatesli yemekleri tercih etse de kuzu etini arada böyle sade haşlayarak ve fırınlayarak pişirmeyi tercih ediyorum,daha hafif ve yemesi hoş oluyor :)
4 parça kuzu etini (böbrek yatağı) tencereye koyup üstüne sıcak su döküp kaynamaya bıraktım,daha çabuk pişeceği için patatesi ve havucu soyup dilimleyip,bezelyeleri de etlerin içine koydum,kısa süre yaklaşık 5 dk sonra ocağı söndürdüm,malzemeyi cam fırın tepsisine koyup çok az tuz,karabiber,pul biber ve az kekik döküp yüksek sıcaklıktaki fırında 10 dk kadar tuttum sadece üstleri kızarsın diye
**yapmak isteyenlere özellikle kuzu eti sevenlere tavsiye ederim,
NOT: hiç yağ koymadım etin yağı yeterliydi
Ellerinize ve emeginize saglik.
YanıtlaSilEdirne'den selamlar
teşekkür ederim, aleykümselam
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilEllerinize ve emeğinize saglik.
YanıtlaSilEdirne'den selamlar
ve aleykümselam
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil