Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Muzlu Kek- Baton Kek

Muzlu Kek
Muzlu Kek Nasıl Yapılır
Muzlu Kekin Yapılışı
Muzlu Kekin Tarifi
Meyveli Kek







Muzlu Kek- Baton Kek
Muzlu Kek- Baton Kek Nasıl Yapılır
Muzlu Kek- Baton Kekin Yapılışı
Muzlu Kek- Baton Kekin Tarifi
Meyveli Kek
Baton Kek
Baton Kek Nasıl Yapılır
Baton Kekin Yapılışı
Baton Kekin Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta
150 ml (küçük paket) muzlu süt,
1 adet büyükçe muz,
1 çay bardağı şeker (süt şekerli olduğu  için az kullandım)
1 çay bardağı  sıvı yağ (fındık yağı)
aldığı kadar Un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
 (isteğe göre ) ceviz


Genel Kek Hazırlaması ve Püf Noktaları :

Oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürene dek çırpalım,
Toz şeker ilavesi ile şeker eriyene dek çırpalım ki kekimiz güzel kabarsın,
Sıvı malzemeleri (Yoğurt,süt,soda,gazoz,fındık yağını **YANİ:hangilerini kullanacaksak)  koyup 1-2 tur daha çevirelim,
!!!BU KEK HARCINDA SIVI MALZEME OLARAK: MUZLU SÜT VE SIVI YAĞ, ayrıca 2 adet MUZ KULLANDIM 
Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek kek harcına ilave edelim
Unu kontrollü koyalım,
Yağlanmş kalıba kek harcımızı dökelim sevgimizi,muhabbetimizi iletip ön ısıtmalı fırında 170 --180 c  pişirelim,
ilk 20 dk hatta kabarma işlemi bitene dek fırın kapağını açmayalım sönmesin
Not: MUZ küçük dilimler halinde kesip kek harcı kıvamını aldıktan sonra ilave edilir fazla karıştırmadan kek kalıbına dökülür ve ön ısıtmalı fırında pişirilir

2 yorum:

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem