Fırında Sebzeli Tavuk
1 bütün
tavuk
2 adet
patates
2 adet
havuç
2 adet
yeşil ve kırmızı biber
3-4 kaşık
domates rendesi
1 tatlı kaşığı
biber salçası
1 tutam
tane karabiber
az tuz
1 lt su
1 kaşık tereyağı+2 kaşık zeytinyağı
patatesleri kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
TAVUK yemekleri hem lezzeti hem kolay pişmesiyle tercih ediyoruz
Güzelce yıkanan tavuk üstünü basacak kadar su ile ocağa alınır,etler yumuşayınca ocak kapatılır
patates ve havuçlar soyulur,küp şeklinde doğranır,kızgın yağda alt üst edilir
fırın kabına(orta boy yuvarlak tepsi) haşlanmış tavuk konur,kenarlarındaki boşluğa kızaran patates,havuç ve biberler konur,tereyağı ve zeytinyağı ile domates rendesini ve salçasını az kavurup kalan tavuk suyu,az tuz ve karabiber döküp yüksek ısıdaki fırında tavuk kızarana dek tutulur
mis gibi, elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık harika bir fırın yemeği sevgiler ablacım
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Pratik yöntemlerden ve lezzetli tavuk pişirme yolu. Afiyetle
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSil