Sayfalar

8 Aralık 2015 Salı

Fırında Sebzeli Tavuk


Fırında Sebzeli Tavuk

1 bütün tavuk
2 adet patates
2  adet havuç
2 adet yeşil ve kırmızı biber
3-4 kaşık domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam tane karabiber
az tuz
1 lt su
1 kaşık tereyağı+2 kaşık zeytinyağı
patatesleri kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ


TAVUK yemekleri hem lezzeti hem kolay pişmesiyle tercih ediyoruz

Güzelce yıkanan tavuk üstünü basacak kadar su ile ocağa alınır,etler yumuşayınca ocak kapatılır
patates ve havuçlar soyulur,küp şeklinde doğranır,kızgın yağda  alt üst edilir
fırın kabına(orta boy yuvarlak tepsi) haşlanmış tavuk konur,kenarlarındaki boşluğa  kızaran patates,havuç ve biberler konur,tereyağı ve zeytinyağı ile domates rendesini ve salçasını az kavurup kalan tavuk suyu,az tuz ve karabiber döküp yüksek ısıdaki fırında tavuk kızarana dek tutulur

5 yorum:

  1. mis gibi, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık harika bir fırın yemeği sevgiler ablacım

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor, ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Pratik yöntemlerden ve lezzetli tavuk pişirme yolu. Afiyetle

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil