Sayfalar
▼
8 Aralık 2015 Salı
Fırında Sebzeli Tavuk
Fırında Sebzeli Tavuk
1 bütün tavuk
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet yeşil ve kırmızı biber
3-4 kaşık domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam tane karabiber
az tuz
1 lt su
1 kaşık tereyağı+2 kaşık zeytinyağı
patatesleri kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
TAVUK yemekleri hem lezzeti hem kolay pişmesiyle tercih ediyoruz
Güzelce yıkanan tavuk üstünü basacak kadar su ile ocağa alınır,etler yumuşayınca ocak kapatılır
patates ve havuçlar soyulur,küp şeklinde doğranır,kızgın yağda alt üst edilir
fırın kabına(orta boy yuvarlak tepsi) haşlanmış tavuk konur,kenarlarındaki boşluğa kızaran patates,havuç ve biberler konur,tereyağı ve zeytinyağı ile domates rendesini ve salçasını az kavurup kalan tavuk suyu,az tuz ve karabiber döküp yüksek ısıdaki fırında tavuk kızarana dek tutulur
mis gibi, elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık harika bir fırın yemeği sevgiler ablacım
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Pratik yöntemlerden ve lezzetli tavuk pişirme yolu. Afiyetle
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSil