Zeytinyağlı Lahana Sarma Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Lahana Sarma İçin Malzemeler:
1 su bardağı pirinç,
yarım su bardağı bulgur,
2 adet orta boy soğan,
2 adet taze soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
2-3 yemek kaşığı domates rendesi(yazdan),
küçük bir lahana,
Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı:
tuz ve baharatlar(karabiber,pul biber,kuru nane,az kimyon), küçük bir tencerede zeytinyağında ince doğranmış soğanlar hafif pembeleşene dek kavrulur,
domates rendesi ilave edilir,
yıkadığımız pirinç ve bulguru da koyuyoruz,
az tuz ve 1 su bardağına yakın sıcak su konur,karıştırılır,kapağı kapatılır,
suyunu çekince yani pirinçler az kabarınca ince doğranmış maydanoz,taze soğan ve istenen baharatlar ilave edilir,karıştırılır,
Lahana yaprakları güzelce yıkanır,az tuz koyup kaynattığımız suyun içinde alt üst edilir,hafif yumuşasın diye, bir kevgirle soğuk su dolu kaba alınır, iç harcımız soğuyunca lahana yapraklarına iç harç konur,istenen şekilde sarılır,tencereye yerleştirilir,üstüne yarım su bardağı kadar sıcak su,az tuz ve 1-2 kaşık zeytinyağı konur,orta ateşte suyunu çekip pişene dek pişirilir
Ellerine sağlık ne güzel üçgen sarmışsın sarmalarını sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik, zeytinyaglisina bayilirim
YanıtlaSilİyi akşamlar canım benim..:)) Bayılırım zeytinyağlı sarmalara.. Ama hem üçgen sarmadım hem de bulgurlusunu denemedim.. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSil