MERHABA
Evde nasıl kolay,temiz,lezzetli ve en önemlisi güvenilir yoğurt mayalanır ?
her gün çeşitli gıda hilelerinin yapıldığını okuyoruz :( ticari çıkar için sağlıklarımızla oynanıyor :(
yiyeceklerimizi mümkün olduğunca evde üretmeye gayret etmeli
yoğurdun faydasını önemini biliyoruz bu yüzden hazır yoğurt almamaya çalışıyoruz,
açık köy sütü alıp evde mayalandırıyoruz,
*her yiğidin yoğurt mayalandırması farklı olurmuş :D
daha önce klasik yani anadan atadan gördüğümüz şekilde sararak mayalandırıyordum,
ama; bu şekilde daha kolay ve çok daha uzun süre bozulmayan ev yoğurdu elde ediyorum,
öncelikle açık süt mümkünse yağı alınmamış ticari kaygı düşünmeyen temiz köylünün sütü alınmalı
süzülmüş dense de ihtiyaten süzülmeli,
dibi tutmasın diye ıslatılmış tencereye konan süt ahşap kepçeyle karıştırarak pişirilir,
1 litre veya 750 ml lik cam şişelere konan süt serçe parmağımızı yakmayacak dereceye gelince içlerine
(1 yemek kaşığı koyanlar var ama)
bana göre;1 yemek kaşığından az ev yoğurdunu maya olarak koymak gerek,maya miktarı çok olursa yoğurdumuz ekşi olur ! kaşıkla güzelce karıştırıp mayanın erimesi sağlanır,şişelerin kapakları kurulanır ve kapatılır,
fırınınızın izolasyonu iyi ise benim yaptığım gibi hiç ısıtmadan şişeleri fırının içine yerleştirip kapağı kapalı olarak 3,5 - 4 saat bekletmek yeterli daha fazla tutanlar da var ama ben bu kadar süre tutuyorum yetiyor
buzdolabına yerleştirmeyi unutmamalı :)
TAVADA HAMSİ BUĞLAMA TARİFİ
6 saat önce
canım her şişeyemi 1kaşık koyacagız deniycem ilk defa gördüm eline saglık safiye acar tok
YanıtlaSilsafiye hanımcım evet her şişeye 1 kaşıktan biraz az yoğurt koydum
Silİstediğimiz gibi süt bulsak da yapsak ne güzel olur ellerinize sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilçok haklısınız doğalı bulmak ne kadar zorlaştı :(
Silteşekkür ederim
pardon hanimefendi, ben türkce cok fazla anlamiyorum. "firininizin izolasyonu iyiyse'' yazdiniz, izolasyon ne demek? :)
YanıtlaSiltesekkür ederim.
Zümrüt
zümrüt hanım;
Sililginiz için teşekkür ederim,şöyle söyleyeyim: bazı fırınlar ısındığında kolay kolay soğumazlar sıcaklığını muhafaza ederler,bu fırınlardan bahsetmek istemiştim
Fırını öncesinde isitacagiz değilmi ? Orasını çok iyi anlamadim kusura bakmayın ESRA
YanıtlaSilESRA;
Silhayır öncesinde sonrasında fırını hiç ısıtmadım,süt çok ılık olursa ve fırınıınz çabuk soğuyorsa belki 40 derece 5 dk ısıtmak faydalı olabilir
Doğal süt isteyenler bana ulasabilrler:)
YanıtlaSilsiz kimsiniz acaba ?
SilEllerine sağlık ablacım ev yapımı yoğurt gibisi var mı miss gibi taptaze..
YanıtlaSilsağolasın şeker ,kesinlikle yok
SilEllerine saglik,evde yapilan yogurdun tadina doyulmaz
YanıtlaSilÇok hoş bir tarif , ben de activia ile mayalamayı deneyeceğim ellerine sağlık , Activia ile prebiyotiklerden daha zengin oluyormuş geçenlerde bir doktor söyledi tv. de :) sana da tavsiye ederim :) sevgiler
YanıtlaSilHarika bir tarif, mutlaka deneyecegim.elinize saglik:)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Ben yoğurdu asla 3 saate mayalandıramam. Böyle yapanlar ahayret ediyorum. ben en az 4-5 saate mayalandırıyorum. geçen mayaladığımı cam kapta yaptım acaba dedim ondanmı hayır ondada 5 saat sürdü mayalanması. ellerine sağlık.. g+
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil