Bu Blogda Ara

20 Mart 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA YEMEĞİ


MERHABALAR,
Bugün ilkbaharın başlangıcı,yeni bir mevsim,taze sebzeler,taze meyvelerle birlikte yemek çeşitlerimiz de değişmeye başlayacak, evinde lahanası olanlar için de son fırsatlar kapuska,veya sarma yapmak gerek :)))
KAPUSKA
RABBİMİZİN bizler için yarattığı mükemmel nimetlerden lahana ile yapılan bir yemek
Lahana ince kıyılır,soğan,havuç zeytinyağı ile sotelenir (1 adet kırmızı etli biber de ilave ettim)lahanayı da koyup kapağı kapatılır,kısık ateşte pişmeye bırakılır,bir miktar pirinç(lahananın miktarına göre ayarlanır),tuz,az tozşeker de ilave edip pişirilir.
Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU ‘nun BİTKİSEL SAĞLIK REHBERİ adlı kitabında lahanayla ilgili okuduklarımın bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim

BEYAZ LAHANA’NIN ÖZELLİKLERİ

Zayıflatıcı
Selülitleri yok edici
Antioksidan
Bağırsak kanserini önleyici
Hormon dengeleyici
Kan dolaşımını düzenleyici
Kan şekerini düşürücü
Enfeksiyonlara karşı direnç arttırıcı
Toksin atıcı
Kanser hastalarında kemoterapi veya radyoterapi sonrası
Bağırsak mukozasını temizleme
Cilt tazeliği ve güzelliği

6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık ablacım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Annem içine iç yağ koyar farklı tad verir. Alışkın olmayan herkes yiyemez. Zeytinyağlı da güzel olmuş. Ellerine sağlık ablam ...

    YanıtlaSil
  3. Annecim ellerine sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  4. Ben çok ama çok severim. Ylnız acılı olacak.. Ellerine sağlık yine kış bitmeden pazarlardan kalmadan yapmalı..

    YanıtlaSil
  5. Canim annemde cok yapar, ellerine saglik, afiyet olsun, Almanyadan selamlar

    YanıtlaSil
  6. Ablacım ellerine sağlık. Şu aralar ben de seviyorum bu yemeği. Nefis valahi, hem de vitaminli. :)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem