MERHABALAR,HAYIRLI CUMALAR
Arşivimden bir tarif : KAVURMA
Kurban etiyle kavurma yapmak bizim güzel adetlerimizdendir.Bayramda ziyarete
gelen misafirlerimize ikram ediyoruz,bu bayramda da güzel bir iç pilavın üstüne
kavurma koyup karanfilli ekmek ile baklavadan önce ikram ettik,çok lezzetli
oldu.
Ben et kavurmayı süt ilavesiyle yapıyorum ,etler hem yumuşak hem de lezzetli
oluyor.Mutlaka yapan vardır ama,uygulamak isteyenler için tarif edeyim.
Etleri küçük doğrayıp yıkadım,suyu süzülünce tencereye koydum,üstüne süt döküp
ocağa koydum.Süt miktarını yaklaşık olarak 1 kg ete 1 su(küçük) bardağı süt
olarak ayarlıyabilirsiniz.Etin üstünden bakıldığında süt görünüyor olacak.Eti
sütle birlikte kaynattım,bir müddet sonra süt kayboluyor,eti
yumuşatıyor,pişmesine yakın hafif yağı çıkıyor,yağsızsa az zeytinyağı konabilir,biraz
da kendi yağı ile kavurdum yerken üstüne kazdağlarının limon kokulu
kekiklerinden serptik. Kurban etinin dışında hiçbir et böyle lezzetli,miss
kokulu olmuyor.Yalnızca ALLAH a ibadet,şükür niyetiyle kesildiği için olsa
gerek.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım. Nefis görünüyor. Çok güzel anlatmışsın. Ben de bazen etleri pişirirken süt ile marine ederim. Dediğin gibi etler yumuşacık oluyor. Afiyetler olsun. Hayırlı Cumalar...Sevgilerimle,
merhabalar,özellikle dana eti sütle pişince çabuk pişiyor :))
Silsegiler
Bahsettiğin kekik ismi limon kekigimi? Kaynanam demistide griplerde mi ne kullaniliyormuş. Kurban etinin lezzeti gerçekten çok güzel oluyor. Allah isteyen herkese nasip etsin. Amin
YanıtlaSillimon kokulu kekiği evet,mis gibi kokuyor
Silamiin
Bu güzel kavurmayla Kurban bayramini hatirlattin bizlere, enfes, etin en dogal hali, ellerine saglik
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..nefıs olmuş..sevgıler
YanıtlaSilEt olurda sevilmezmi hiç:) Bende her defasında sür koymalıyım derim. hep alışkanlık ihmal ederim. Böyle kesinlikle yapmalıyım. teşekkürler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Eşim çok sever pilav üzerinde..:)) Ben köy yufkası içinde bol baharatlı yerim. Afiyetler olsun. Sevgiler. Hayırlı cumalar canım..
YanıtlaSilCok degisik bir pisirme sekli,sütle bazen islatip kullaniyoruz aslinda,ama bu sekilde yapmadim,nefis görünüyor,valla ölye canim cektiki Kurban eti,o etin tadi bambaskadir cünkü,Allah kabul etsin ...
YanıtlaSilBen hiç beceremiyorum et kavurmayı belki bu tarifle güzel olur ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEt kavurmanın her türlü gideri var. İçine ne koysan, yanına ne koysan yakışır. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSil