ÇAM MANTARI MELKİ
Doğal ortamda çam ağaçlarının altında yetişen kesinlikle zehirsiz lezzetli bir mantardır,
çeşitli şekillerde yenebilir,ilk kez bu şekilde kızartarak hazırladım,
mantarları dondurucuya koymuştum,yıkayıp kaynar suda bir kaç dakika tuttuktan sonra çıkarıp süzülünce poşetlemiştim,şimdi çıkardım,kağıt havlu ile ıslaklığını alıp kısa süre arkalı önlü kızarttım, sarımsaklı yoğurt döktüm, en son da domates rendesini az zeytinyağı ile kavurup üstüne döktüm
çam mantarına bayılırız,yourtlamasını denememiştik ,ellerine sağlık:))
YanıtlaSilben de ilk kez yoğurtlu yaptım :)) denemek gerek
SilYogurtlusunu bende hic denemedim,lezzetli görünüyor, ellerine saglik, sifalar olsun ablacim
YanıtlaSilgenelde kimse denememiş galiba :)))
Silamin inşallah
ya açıktığım ana denk geldi..:)) alasım var ordan tabağı. ellerine sağlık. bandıra bandıra yemelik.
YanıtlaSilsarımsaklı yoğurt ve domates sosa ekmek bandırılır .......... :)))
SilÇam mantarı hiç hiç yemedim muhakkak çok güzeldir canım ya bir gün bende mantarı yoğurtlu yapacağım bir türlü kısmet olmadı yapmak ellerine sağlık afiyetler olsun.susamım canımmm.
YanıtlaSilçok güzel bir mantardır,seveni de çoktur,pazarlarda hayli yüksek fiyata satılır :))
Silteşekkür ederim
Mantarı çok severim ama Çam mantarını hiç denememiştim, bulabilrsem mutlaka denemeliyim ellerine sağlık ablacım..Nazo
YanıtlaSilbu tamamen doğal ortamda kendi çıkan bir mantar inşallah bulursun
SilBen kültür mantarına çok zor alıştım. Eminim çok daha faydalıdır bu mantar. Cesaret edebilirsem denemek isterim. Belki ilerde yaparım. Ellerine sağlık. :)
YanıtlaSil