Sayfalar

14 Mart 2014 Cuma

ÇAM MANTARI-MELKİ KIZARTMASI,SARIMSAKLI YOĞURT VE DOMATES SOS İLE


ÇAM MANTARI MELKİ
Doğal ortamda çam ağaçlarının altında yetişen kesinlikle zehirsiz lezzetli bir mantardır,
çeşitli şekillerde yenebilir,ilk kez bu şekilde kızartarak hazırladım,
mantarları dondurucuya koymuştum,yıkayıp kaynar suda bir kaç dakika tuttuktan sonra çıkarıp süzülünce poşetlemiştim,şimdi çıkardım,kağıt havlu ile ıslaklığını alıp kısa süre arkalı önlü kızarttım, sarımsaklı yoğurt döktüm, en son da domates rendesini az zeytinyağı ile kavurup üstüne döktüm

11 yorum:

  1. çam mantarına bayılırız,yourtlamasını denememiştik ,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de ilk kez yoğurtlu yaptım :)) denemek gerek

      Sil
  2. Yogurtlusunu bende hic denemedim,lezzetli görünüyor, ellerine saglik, sifalar olsun ablacim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genelde kimse denememiş galiba :)))
      amin inşallah

      Sil
  3. ya açıktığım ana denk geldi..:)) alasım var ordan tabağı. ellerine sağlık. bandıra bandıra yemelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarımsaklı yoğurt ve domates sosa ekmek bandırılır .......... :)))

      Sil
  4. Çam mantarı hiç hiç yemedim muhakkak çok güzeldir canım ya bir gün bende mantarı yoğurtlu yapacağım bir türlü kısmet olmadı yapmak ellerine sağlık afiyetler olsun.susamım canımmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir mantardır,seveni de çoktur,pazarlarda hayli yüksek fiyata satılır :))
      teşekkür ederim

      Sil
  5. Mantarı çok severim ama Çam mantarını hiç denememiştim, bulabilrsem mutlaka denemeliyim ellerine sağlık ablacım..Nazo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tamamen doğal ortamda kendi çıkan bir mantar inşallah bulursun

      Sil
  6. Ben kültür mantarına çok zor alıştım. Eminim çok daha faydalıdır bu mantar. Cesaret edebilirsem denemek isterim. Belki ilerde yaparım. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil