Merhaba hepinize gönül dolusu sevgiler ve mutlu pazarlar
Çok değerli ve sevgili arkadaşlarım;
papatyam aynurum ,
aldıkları ödülü beni unutmuyarak benimle de paylaşmak istemişler:) sağolsunlar,varolsunlar
ben de bu ödülü sayfama uğrayan herkese arz ediyorum:))
TAHİNLİ,YOĞURTLU,CEVİZLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
Farkındayım çok uzun bir başlık oldu ama salt patlıcan salatası desem yeterli olmayacaktı,
köz patlıcan salatasından biraz daha farklı bir lezzet ve ben ilk kez yaptım denemek için!!
lezzetliydi amma bizim damak tercihimiz klasik bol limonlu,sarımsaklı zeytinyağlı olan çeşidi:)
daha önce yayınladığım diğer salatam İŞTE BURADA
biz kadınlar yaşımız kaç olursa olsun:))))yeni denemeler yaparız
yapılışı:
köz matikte bıçakla delinen patlıcanlar közlenir,kabukları ayıklanır,ince ince doğranır ve bir kaba alınır,
içine;miktarı arzuya ve patlıcan miktarına göre yoğurt,tahin,dövülmüş sarımsak,tuz ilave edilir karıştırılır,salata tabağına alınan salatanın üstüne ceviz,sızma zeytinyağı ve pul biber konur,
ben zeytin yağı ve tuz koymadım(sağlığım için)
ellerinize sağlık nefis bir slata olmuş.tahinli olan herşeyi çok severim.ama patlıcana alerjim olması beni üzüyor,çünki en sevdiğim sebze idi.ödülünüz hayırlı olsun.iyi pazarlar.
YanıtlaSilcanım günaydın bu tarif yıllardır defterimde kayıtlı tahini çok sevmeme rağmen bir türlü deneme cesaretini bulamadım ama hepte aklımddır yüreğine sağlık arkadaşım denesemmi acaba
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tahinle ne kadar lezzetli olmuştur kimbilir, sevgiler...
YanıtlaSilCanım mutlu pazarlar bayılırım patlı
YanıtlaSilcan salatasına ellerine sağlık öpüyo
rum.
sevgili umutluhayat,alerjin olmasına üzüldüm:( iyi pazarlar,
YanıtlaSilgüloanne,denemekte yarar var,
casminellla,oldukça lezzetliydi:),
derya, ben de bayılırım:))
selamlar sevgiler
Feriha ablacım, bana söylediğiniz tahinli bu olsa gerek. Eminim nefis olmuştur, tahin çok özel bir lezzet zira. Eh ceviz keza. Elleriniz dert görmesin. Sevgiler..
YanıtlaSilsevgili lezzetlisomunlar,tahin ve ceviz lezzet artırmak için yeter de artar değilmi?
YanıtlaSilselam ve sevgilerimle:))
Ablacım,ellerine sağlık çok güzel olmuş..Çok severim patlıcanlı herşeyi..Ödüllerin için de tebrikler, hakediyorsun güzel yüreğinle,ödüllerin hepsini de..Sevgilerimle..
YanıtlaSiltahin ve cevizi yan yana düşünürdümde patlıcanı hiiç düşünmemiştim,oluyor demek ellerinize sağlık,yeniliklere açık olmak lazım değil mi? :)tadını çok merak ettim şimdi.
YanıtlaSilellerine sağlık ferha teyze çok güzel görünüyor...afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilhayırlı geceler. zor zamanlarım için buzlukta herzaman közlenmiş patlıcanım vardır. salatamı yada yemek mi diyeyim harika görünüyor ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilAblacım, ellerinize sağlık, bugün yemek kitabında okudum, közlenmiş patlıcana tahin ilave edildiğini, orada dip sosu şeklinde tarif vermişti. Sizinki de ona çok benzemiş. Güzel olduğunua eminim.
YanıtlaSilSağlıklı, harika bir hafta dilerim, muhabbetle...
Feriha Ablacığım ellerine sağlık afiyetler olsun herkese sevgi ve saygılar bizden...
YanıtlaSilablacığım eline sağlık çok güzel olmuş salatan görüntü harika tadıda öyledir mutlaka ödülün için tebrik ederim ablam inan benimde aklıma ilk sen geldin ama uğraşma diye yazmadım canım ablam senin için bol dua ediyorum sağlığın için inşallah sıhhatine kavuşursun daima güzelliklerinden faydalanırız çok öpüyorum RABBİM e emanet ediyorum seni
YanıtlaSilBen de denemeye çekinenlerdendim ama deneyeceğim artık. Elinize sağlık
YanıtlaSil